Natuurreis Beierse Alpen

1.265,00

 Eco tour

All-inclusive natuurreis onder leiding van een ervaren gids
✓ vervoer ✓ overnachtingen  ✓ maaltijden ✓ excursies

Een geweldige korte week in de prachtige natuur van Beieren. Deze natuurreis gaan we op zoek naar vogels, dagvlinders, libellen, planten en zoogdieren die hier in grote getale voorkomen. Vogels als Alpensneeuwhoen, Rotskruiper, Witrugspecht en Dwerg uil staan op onze wenslijst. Voor de dagvlinders komt u helemaal aan uw trekken met soorten als Veenhooibeestje, Blauwoogvlinder, diverse soorten parelmoervlinders, blauwtjes, dikkopjes en Erebia’s. Mooie alpenweides, uitgestrekte bossen en machtige bergketens schetsen deze regio. Tezamen met de Beierse “gemütlichkeit” en de heerlijke keuken wordt dit een reis die u zeker niet wilt missen. We reizen gezamenlijk met een minibus en proberen daarbij onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden.  Boek nu want vol=vol!

Datum: 06-08-2021 t/m 11-08-2021
Geheel conform de dan geldende corona maatregelen!

6 op voorraad

Beschrijving

Natuurreis Beierse Alpen

✔ All-inclusive 6 dagen/5 nachten  ✔ kleine groep ✔ Eco tour

€ 1265,00 p.p. op basis tweepersoonskamer – toeslag voor een eenpersoonskamer + € 175,00

Minimaal 4 personen- maximaal 8 personen-datum 06-08-2021 t/m 11-08-2021

Natuurreis Beierse Alpen

In het decor van de Beierse Alpen gaan we deze natuurreis op zoek naar vogels, vlinders, planten en ander natuurschoon. De omgeving van Garmisch Partenkirchen en de grens met Oostenrijk herbergt prachtige natuur. Met de Zugspitze (2962 meter) als hoogste punt in deze regio worden de Beierse Alpen ook wel de vooralpen genoemd. Al wandelend zullen we u meenemen naar eindeloze bossen, bergmeren, alpenweides en machtige bergketens. Aldaar gaan we genieten van het vele moois wat deze streek te bieden heeft.

We zullen zoveel mogelijk drukke en toeristische plekken vermijden. Zo kunt u de rust van deze omgeving ervaren en zien we veel meer wilde dieren. In de avond kunt u natuurlijk in de gezellige  Bierstubes de drukte opzoeken als u daar behoefte aan heeft.

Garmisch Partenkirchen

We gaan verschillende wandelingen maken in de omgeving van Garmisch Partenkirchen. Ons doel is zoveel mogelijk verschillende flora en fauna aan u te laten zien deze natuurreis in de Beierse Alpen. Zo zullen we ons best doen om in de bossen diverse soorten spechten zoals de Witrugspecht, Grijskopspecht en de Drieteenspecht te zien. Maar ook vogels als de Citroensijs, Bergfluiter, Raaf, Notenkraker, Beflijster, Kruisbek en Waterspreeuw.

Beierse Alpen weides

Op diverse weides gaan we op zoek naar dagvlinders. Soorten als Veenhooibeestje, Blauwoogvlinder, Zomererebia, Bosparelmoervlinder en de Ringoogparelmoervlinder kunnen we gaan waarnemen. Wilde planten als Welriekende nachtorchis, Eenblad, Honingklaver, Parnassia en Valkruid kleuren de velden.

Karwendelbahn

Rotskruiper
Rotskruiper

Vanuit Mittenwald gaan we omhoog met de Karwendelbahn. In 10 minuten zijn we boven om daar te beginnen aan een prachtige wandeling op het Karwendelgebergte. We gaan op zoek naar vogelsoorten als Rotskruiper, Alpenkauw, Sneeuwvink, Alpensneeuwhoen, Alpenheggenmus en misschien de Steenarend. Ook zijn de uitzichten op het dal en de omringende bergen prachtig, misschien lukt het ons om een Steenbok of een Gems waar te nemen. We zullen twee wandeltochten ondernemen in dit schitterende berglandschap, zodat we goed de tijd kunnen nemen om soorten te bewonderen en te fotograferen.

Programma

Dag 1

Reisdag vanaf Eindhoven met een comfortabele minibus naar ons hotel in Ettal in Zuid-Duitsland. Als we zijn ingecheckt en opgefrist gebruiken we de avondmaaltijd in het hotel. Omdat het lang licht is kunnen we daarna nog een wandeling in de omgeving maken. Er zijn hier diverse alpenweides waar we Orchideeën en onze eerste alpine dagvlinders kunnen gaan zien.

Dag 2

We beginnen de dag met een heerlijke Duitse Frühstück. Dan gaan we met de Karwendelbahn in Mittenwald omhoog naar de Karwendelspitze voor onze eerste bergwandeling. We hopen vele soorten Alpenvogels en zoogdieren te gaan zien. Ook is er op deze hoogte kans op enkele bijzondere dagvlinders. We lunchen bovenop de berg om zo de gehele dag te kunnen genieten in het Karwendelgebergte. In de namiddag bent u weer terug bij uw hotel en spreken we in de avond af voor ons diner.

Dag 3

Koninginnepage
Koninginnepage

Vandaag bezoeken we een fantastisch vlindergebied in de omgeving van Garmisch Partenkirchen. We nemen de gehele dag om de vele soorten die hier voorkomen te ontdekken en te fotograferen. Verschillende parelmoervlinders zoals Moerasparelmoervlinder, Woudparelmoervlinder en Grote parelmoervlinder komen hier voor. Maar ook de Apollovlinder, Klaverblauwtje, Keizersmantel en Koninginnepage.

Ook kunnen we bijzondere libellensoorten tegenkomen zoals Bandheidelibel, Beek oeverlibel en gevlekte Glanslibel. En wilde planten als het Grasklokje, Rood Bosvogeltje, Dwergorchis, Groene nachtorchis en Bruinrode wespenorchis. We maken er een mooie dag van en lunchen in het veld. Hopelijk kunnen we op een terras onder het genot van een lekker koud drankje terugkijken op een geslaagde vlinderdag.

Dag 4

De vele uitgestrekte bossen in deze omgeving zijn bij uitstek geschikt om mooie wandelingen te maken. Dat is precies wat we vandaag gaan doen. In de omgeving Garmisch Partenkirchen met uitzicht op de Vooralpen gaan we het bos in op zoek naar diverse soorten spechten. Drieteenspecht,  Grijskopspecht en Witrugspecht komen hier voor. Natuurlijk hebben ze hier ook de Zwarte specht, Grote- Middelste- en Kleine bonte spechten en de Groene specht. We wandelen naar een uitkijkpunt vanwaar u een spectaculair uitzicht op een kloof heeft. In de stromende beken en watervalletjes speuren we naar de Waterspreeuw of Grote gele kwikstaart. Het wordt wederom een interessante dag vol met natuurbeleving, picknick lunch en rust.

Dag 5

Dwerguil Natuurreis Beierse Alpen
Dwerguil

De vele mooie bergmeren zijn altijd een geliefde plek voor natuurbeleving. De spiegeling van de bergen in het water maken het voor landschapsfotografie erg interessant. Maar ook de vele soorten flora en fauna zijn de moeite waard om een bezoek te brengen aan een bergmeer. Soorten als Bergfluiter, Citroensijs, Notenkraker , Beflijster en zelfs kans op een Dwerguil behoren tot de mogelijkheden. Diverse soorten Libellen, planten, insecten en dagvlinders kunnen we hier aantreffen. We gaan weer een volle dag met natuur beleven en zullen ook lunchen in het veld. In de avond kunnen we gezamenlijk proosten op een geslaagde natuurreis in de Beierse Alpen.

Dag 6

Na ons laatste ontbijt en uitcheck gaan we terug naar Eindhoven. Hopelijk kunt u terugkijken op een geweldige natuurbeleving in de Beierse Alpen, met een rustig gemoed en volle SD kaartjes.

NB: Dit programma is een richtlijn en kan worden aangepast in verband met (weer)omstandigheden of interessante waarnemingen.

Praktisch

We overnachten in een gezellig Beiers hotel inclusief ontbijt en eigen badkamer/toilet. De lunch wordt dagelijks door ons verzorgd (lunchpakket of bij een plaatselijke Alm-hut) De diners zijn ook inbegrepen en zullen in verschillende restaurants plaatsvinden.

Er zijn tweepersoonskamers en eenpersoonskamers (extra toeslag eenpersoonskamer € 175,00) beschikbaar. U kunt aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat op het factuurformulier. Als er geen eenpersoonskamers meer zijn dan plaatsen wij alleen reizende deelnemers (hetzelfde geslacht) samen in een tweepersoonskamer met gescheiden bedden (de extra toeslag vervalt).

Het hotel beschikt over een gezellig terras en bar (Alcoholische en andere drankjes en versnaperingen zijn voor eigen rekening). Gebruik van sauna en hamam zijn in het hotel te bespreken (niet bij de prijs inbegrepen).Logo Trees for All

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • overnachtingen in een middenklasse hotel met een eigen badkamer(eenpersoonskamer toeslag + € 175,00)
 • Ontbijt en lunch (lunch niet op de reisdagen)
 • Diners inclusief drankjes fris, bier en huiswijn (niet op dag 6)
 • Drinkwater
 • Vervoer in een comfortabele minibus vanaf verzamelpunt
 • Entree Karwendelbahn
 • Een enthousiaste en bekwame Nederlandstalige natuurgids
 • Ervaren Nederlandstalige reisleider
 • Gebruik van documentatie
 • Gezamenlijk gebruik van optiek
 • Fooien
 • CO2 compensatie via Trees for All
Exclusief:
 • Diner dag 6 (onderweg)
 • Lunch op de reisdagen
 • Alle (alcoholische) drankjes en andere versnaperingen die niet bij het diner horen.
 • Snacks voor onderweg
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
www.sto-garant.nl/downloads.

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature ToursUw gids en reisbegeleider Chris de Nooijer is een ervaren vogelaar en een echt natuurmens. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die deze streek rijk is. Hij is dus de juiste persoon om de natuurreis Beierse Alpen te leiden. Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven. Uiteraard houd hij de recente waarnemingen in de gaten zodat u niks hoeft te missen.

Wat kunt u meenemen

De omgeving onder München is bergachtig en in augustus kan het er ook best wel warm worden. De wandelingen zullen middelmatig zwaar zijn.

 • Zorg voor goede wandelschoenen/bergschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (Fleecevest, luchtige lange mouwen voor insecten tegen te houden)
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee (regenkleding)
 • Zonnehoed, pet en zonnebril
 • Muggenmelk
 • Verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Extra batterijen voor eventuele fotoapparatuur

Verzamelpunt

P+R Transferium Meerhoven-Eindhoven
Sliffertsestraat 304
5657 AS Eindhoven

Tijd wordt via de mail gecommuniceerd (reken op 07:30 uur)
Deze locatie is ook goed met het OV te bereiken.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Natuurreis Beierse Alpen” te beoordelen