Zee-vogelen in Noordwest Spanje

875,00

 ✔ Twee pelagic tours ✔ Kleine groep ✔ Ervaren gids

Zee-vogelen in Noordwest Spanje! Uw kans op grote aantallen Zeevogels. Vanuit de kaap Estaca de Bares tuurt u over zee op zoek naar die prachtige Grote Pijlstormvogel en op volle zee maakt u de mooiste foto’s van het Wilsons stormvogeltje of alle vier de Jager soorten. Wij hebben voor u een mooie tour samengesteld met ✓ Vervoer vanaf het vliegveld en ter plaatse ✓ Hotel overnachtingen met ontbijt✓  Alle heerlijke Spaanse middag- maaltijden ✓ Twee Pelagic boottochten vanuit O’Grove. Wacht niet langer want vol is vol.

Liever niet met het vliegtuig? Noordwest Spanje is ook goed met de auto te bereiken.

Vertrekdatum: 02-09-2021 t/m 06-09-2021

6 op voorraad

Beschrijving

Zeevogels kijken tijdens de najaarstrek in Noordwest Spanje

€ 875,00 p.p.  vertrekdatum: 02-09-2021 t/m 06-09-2021

 ✓Pelagic (boot)tochten vanuit O’Grove ✓ zeevogelen vanaf Estaca de Bares

Minimaal 4 personen/ maximaal 8 personen

In het noordelijkste puntje van het vasteland van Spanje vind je de beste plekken om te zee-vogelen in Noordwest Spanje. Op zee vanuit het schiereiland O’Grove en vanaf land bij Estaca de Bares. Gelegen in de provincie Galicië vind je deze kaap in het westelijk deel van de Cantabrische zee en de Golf van Biskaje, in de Noord Atlantische oceaan.

kustlijn met kliffen Spanje Estaca
Mooie ruige kustlijn Estaca

Zeevogel migratie

Al vele jaren worden hier de zeevogels gemonitord tijdens de zeevogelmigratie. Door de gunstige ligging vliegt er hier veel voorbij zoals Grote Pijlstormvogels, Noordse Pijlstormvogels, Wilsons stormvogeltje, alle vier de Jagerssoorten, Jan van Genten, Vorkstaartmeeuw, Kuifaalscholver enzovoort. Met NW wind kunnen de aantallen flink oplopen wat een spektakel is wat je meegemaakt moet hebben als (zee)vogel liefhebber. Afgelopen jaar werd er een Bruine Gent waargenomen tijdens de tocht op zee, dus wie weet vliegt deze magnifieke soort in 2021 weer voorbij.

Pelagic tours

Uiteraard gaan we ook op volle zee vogelen. We gaan tweemaal een pelagic (boottocht)dag tour op zee maken, zee-vogelen in Noordwest Spanje zou anders niet compleet zijn. Met chum (visafval) worden de vogels naar de boot gelokt zodat we ook dichtbij foto’s kunnen maken van deze supermooie soorten. Dolfijnen en een aantal Walvissoorten kunnen ook zomaar voorbij komen. Onder de Spaanse zon met seafood en een drankje sluiten we de dag af. Kortom genieten dus!

Goldcrest Nature Tours heeft voor u een fantastisch zeevogel tour in petto. U gaat het beste van het beste op het gebied van zeevogels kijken ervaren,
alles wat u hoeft te doen is de tour “ zee-vogelen in Noordwest Spanje“ te boeken en de voorpret kan beginnen.

Reis naar Spanje

Onderstaand programma gaat uit van een reis met het vliegtuig. Wilt u dit niet dan is deze natuurreis ook heel goed met de auto te doen. Noord west Spanje is goed te bereiken met de auto.

Programma

Dag 1

We vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Santiago de Compostela.  Vandaar gaan we gezamenlijk  in een comfortabele minibus naar ons hotel op het schiereiland O’Grove. Dit duurzame hotel ligt in de nabijheid van de bossen. Het strand is op 10 minuten loopafstand. Na de incheck gaan we in de buurt op zoek naar onze eerste vogelsoorten van deze tour. Voordat we richting het stadje O’ Grove rijden voor de avondmaaltijd, is er nog tijd voor een duik in het zwembad.

Dag 2

Een pelagic tocht is natuurlijk een onderdeel van deze tour. We gaan vandaag een zeevogeltocht maken vanuit O’Grove en we zullen daarbij de gehele dag(8 uur) op zee verblijven. Met visafval worden er hopelijk supermooie soorten naar de boot gelokt om zo van dichtbij de vogels te kunnen bewonderen en ook te kunnen fotograferen. Het blijft fantastisch om de Grote Pijlstormvogel of juist het kleine stormvogeltje van dichtbij te kunnen zien. Het eten “sailor meal” en drinken worden verzorgd door onze lokale gids en schipper. In de avond brengen we u weer naar een leuke plaats waar u kunt kiezen uit meerdere restaurants om te gaan eten.

Dag 3

Wederom gaan we de hele dag (8 uur) de zee op om te zee-vogelen. Soorten die gisteren niet lukte kunnen vandaag in de herkansing. Ook hebben we oog voor de vissen en zee zoogdieren. Zo kan je hier een Maanvis en Blauwe haai zien. Gewone dolfijn, Tuimelaar en walvissoorten als Griend en gewone Vinvis komen hier regelmatig voorbij. Uw Nederlandstalige gids en de lokale gids zullen alles uit de kast halen om u zoveel mogelijk soorten te laten zien. Voor het diner kijken we hoe laat we terug zijn met de boot. We zullen u weer naar een leuk restaurant toebrengen.

Dag 4
Draaihals zee-vogelen in Noordwest Spanje
Draaihals

Vandaag gaan we een tour maken die ons naar Estaca de Bares brengt. Onderweg maken we diverse stops om interessante vogel gebieden te bekijken. Op de kaap Estaca de Bares gaan we kijken naar de langs-vliegende zeevogels. Met een gunstige wind vliegen ze ons om de oren. We doen wat plekken aan om zangers die tijdens de najaarstrek hier uitrusten te kunnen zien. Soorten als Provençaalse grasmus, Ortolaan en Draaihals behoren tot de mogelijkheden. De lunch zullen we in een typisch Spaans restaurant onderweg doen. De avond kunt u geheel naar eigen keuze invullen.

Dag 5

In de ochtend gaan we na het uitchecken en het ontbijt vogelen in de omgeving van O’Grove. Tot het helaas tijd word om richting Santiago de Compostela te gaan om daar het vliegtuig terug naar Amsterdam te nemen. Hopelijk met een voldaan gevoel, volle SD kaartjes en een hoofd vol mooie herinneringen.

Nb: Bovenstaand programma is een richtlijn. Weersomstandigheden beïnvloeden het programma, we zullen constant in contact staan met de schipper die onze boottochten gaat verzorgen. Bij afgelasting van de boottochten hebben wij een mooi alternatief plan voor u.

Kort filmpje om in de sfeer te komen

Praktisch

Ontbijt en middagmaaltijden zijn inbegrepen behalve tijdens de eerste dag, eventuele dieet wensen kunt u bij uw boeking doorgeven. De avondmaaltijden zijn niet inbegrepen, wij brengen u naar leuke plaatsen met verschillende restaurants. Gezamenlijk eten kan natuurlijk ook, we laten daar iedereen vrij in.
De overnachtingen zijn in een duurzaam middenklasse hotel in tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Wilt u een eenpersoonskamer dan geldt er een toeslag van €130,00. U verblijft dan alleen in een tweepersoonskamer. Als deze niet meer beschikbaar zijn plaatsen wij alleenreizende deelnemers van hetzelfde geslacht samen op een tweepersoonskamer. U heeft dan twee losse bedden en er geldt dan geen toeslag. Het hotel heeft de beschikking over een zwembad, gratis WIFI en een bar.

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Vervoer ter plaatse in een comfortabele minibus vanaf Santiago de Compostela
 • 4 hotelovernachtingen in een middenklasse hotel met ontbijt (de meerprijs voor een eenpersoonskamer bedraagt: € 130,00 )
 • Lunch (niet op dag 1)
 • Boottochten vanuit O’Grove met lokale gids
 • Nederlandstalige gids en reisbegeleider
 • Water tijdens de tours
 • Gezamenlijk gebruik van optiek
 • Gezamenlijk gebruik van documentatie
 • Digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop
Exclusief:
 • (Vlieg)reis retour Amsterdam – Santiago de Compostela
 • Eten en drinken tijdens de vliegreizen
 • Diners (wij regelen het vervoer naar leuke plaatsen met verschillende restaurants)
 • Alle alcoholische en andere drankjes en snacks
 • Reis en annuleringsverzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

Uw Gids: Chris de Nooijer

Chris de NooijerChris is een ervaren vogelaar en een echt natuurmens. Hij zal u met veel passie en enthousiasme meenemen op deze zeevogel experience.

Met zijn scherpe zicht en gehoor ontgaat hem vrijwel niets wat resulteert in een lange lijst met soorten. Zijn ervaring met het jarenlang tellen van (zee) vogelmigratie langs de Noordzeekust komt u zeevogel tour zeker ten goede.

Ook zijn kennis over vogels en hun gedrag wil hij graag met u delen. Chris zal nauwlettend in de gaten houden waar bijzondere soorten worden waargenomen zodat hij deze misschien kan inpassen in het programma.

 

Uw Reisbegeleider: Annemieke Spoelman

Annemieke

Annemieke zorgt ervoor dat uw Zee-vogelen in Noordwest Spanje een onbezorgde ervaring word.

Alles word tot in de puntjes voor u geregeld.

Ook word er nauw contact onderhouden met de plaatselijke vogelaars, lokale gids en schipper zodat we u een fantastische Zeevogel tour kunnen geven.

 

Wat kunt u meenemen

 • Kleding naar gelang de weersverwachting ( zon, regen, wind)
 • Kleding geschikt voor op zee (kan wat kouder zijn als aan land, denk aan een windjack)
 • Zonnehoed, zonnebril en zonnebescherming
 • Wandelschoenen, sportschoenen voor op de boot
 • Water en winddichte kleding
 • Muggenmelk
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier
Logo Trees for All
Wij compenseren uw CO2 uitstoot

Bent u net zo enthousiast geworden als wij over het zee-vogelen in Noordwest Spanje? Wacht niet langer en boek deze tour!

Verzamelpunt

Precieze tijd en locatie wordt gecommuniceerd via de mail.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zee-vogelen in Noordwest Spanje” te beoordelen