Zee-vogelen in Noordwest Spanje

1.075,00

 ✔ Twee boottochten ✔ Nederlandstalige ervaren gids

Zee-vogelen in Noordwest Spanje! Uw kans op grote aantallen zeevogels.

Vanuit de kaap Estaca de Bares tuurt u over zee op zoek naar die prachtige Grote Pijlstormvogel , en op volle zee maakt u de mooiste foto’s van het Wilsons stormvogeltje of een Vorkstaartmeeuw. Maak kans op een Grote jager, Middelste jager, Kleine jager en Kleinste jager. En geniet van de duikende Jan van Genten naast de boot.

Wij hebben voor u een mooie tour samengesteld, inclusief:
✓ Transport ter plaatse
✓ Hotel overnachtingen
✓ Alle maaltijden
✓ Twee Pelagic boottochten

Liever niet met het vliegtuig? Noordwest Spanje is ook goed met de auto te bereiken.

Vertrekdatum: 01-09-2022 t/m 05-09-2022

 

6 op voorraad

Beschrijving

Zeevogels kijken tijdens de najaarstrek in Noordwest Spanje

€ 1075,00 p.p.  vertrekdatum: 01-09-2022 t/m 05-09-2022

 ✓Pelagic (boot)tochten ✓ Zeevogels kijken vanaf Estaca de Bares

Minimaal 4 personen/ maximaal 8 personen

In het noordelijkste puntje van het vasteland van Spanje vind je de beste plekken om te zee-vogelen in Noordwest Spanje. Op zee vanuit het schiereiland O’Grove en vanaf land bij Estaca de Bares. Gelegen in de provincie Galicië vind je deze kaap in het westelijk deel van de Cantabrische zee en de Golf van Biskaje, in de Noord Atlantische oceaan.

Zeevogel migratie

Al vele jaren worden hier de zeevogels gemonitord tijdens de zeevogelmigratie. Door de gunstige ligging vliegen er hier veel vogels voorbij. Soorten zoals de Grote Pijlstormvogel, Noordse Pijlstormvogel en het Wilsons stormvogeltje. Maar ook Grote jager, Middelste jager, Kleine jager en de Kleinste jager behoren tot de mogelijkheden. Geniet mee van de duikende Jan van Genten en de sierlijke Vorkstaartmeeuw.

Met NW wind kunnen de aantallen flink oplopen wat een spektakel is wat je meegemaakt moet hebben als (zee)vogel liefhebber. Afgelopen jaar werd er een Bruine Gent waargenomen tijdens de tocht op zee, dus wie weet vliegt deze magnifieke soort in 2021 weer voorbij.

Pelagic tours

Uiteraard gaan we ook op volle zee vogelen. We gaan tweemaal een pelagic (boottocht)dag tour op zee maken, zee-vogelen in Noordwest Spanje zou anders niet compleet zijn. Met chum (visafval) worden de vogels naar de boot gelokt zodat we ook dichtbij foto’s kunnen maken van deze supermooie soorten. De schipper en onze lokale gids zijn helemaal ingespeeld op onze wensen. Zo zullen ze hun uiterste best doen om veel soorten dichtbij de boot te krijgen. Ook wordt er uitgebreid de tijd genomen om te fotograferen en te observeren. In alle rust kunt u zelfs soorten fotograferen die op het water naast de boot komen zitten.

Dolfijnen en een aantal Walvissoorten kunnen ook zomaar voorbij komen. Deze zeezoogdieren zijn natuurlijk altijd de moeite waard. Ook vissen als de Maanvis wordt regelmatig gezien. Deze wateren zijn rijk aan allerlei natuurschoon. De schipper houdt van gezelligheid en met de ondergaande Spaanse zon als decor sluiten we de dag af met een heerlijke maaltijd. Kortom genieten dus!

Bovenstaande foto’s @Xabier Vázquez Pumariño

Programma

Dag 1

We vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Santiago de Compostela.  Vandaar gaan we gezamenlijk  in een comfortabele minibus naar ons hotel op het schiereiland O’Grove. Dit duurzame hotel ligt in de nabijheid van een bos. Het strand is op 10 minuten loopafstand. Na de incheck gaan we in de buurt op zoek naar onze eerste vogelsoorten van deze tour. Voordat we richting het stadje O’ Grove rijden voor de avondmaaltijd, is er nog tijd voor een duik in het zwembad. Zo begint onze eerste dag al goed.

Dag 2

Een pelagic tocht is natuurlijk een onderdeel van deze tour. We gaan vandaag een zeevogeltocht maken vanuit O’Grove en we zullen daarbij de gehele dag(8 uur) op zee verblijven. Met visafval worden er hopelijk supermooie soorten naar de boot gelokt om zo van dichtbij de vogels te kunnen bewonderen en ook te kunnen fotograferen. Het blijft fantastisch om de Grote Pijlstormvogel of juist het kleine stormvogeltje van dichtbij te kunnen zien.

Verschillende meeuwen zullen ons omringen, we kijken natuurlijk uit naar een Grote jager die een hapje mee komt eten. Wat zou het gaaf zijn om een groep Dolfijnen naast de boot te treffen. Het kan zomaar gebeuren. Het eten “sailor meal” en drinken worden geregeld door onze lokale gids en schipper. Zo hoeft het ons aan niets te ontbreken en kunnen we genieten van een mooie dag op zee.

Dag 3

Wederom gaan we de hele dag (8 uur) de zee op om te zee-vogelen. Soorten die gisteren niet lukte kunnen vandaag in de herkansing. Ook hebben we oog voor de vissen en zee zoogdieren. Zo kan je hier een Maanvis en Blauwe haai zien. Gewone dolfijn, Tuimelaar en walvissoorten als Griend en gewone Vinvis komen hier regelmatig voorbij.

Langs de kust kunnen we grote groepen Kuifaalscholvers verwachten op de rotsen. En aangezien dit de tijd is voor de Grauwe- en Vale pijlstormvogel om te migreren verwachten wij dat we die wel kunnen gaan zien. Uw Nederlandstalige gids en de lokale gids zullen alles uit de kast halen om u zoveel mogelijk soorten te laten zien. Als ze op het visafval afkomen krijgt u mooi de gelegenheid om deze soorten te observeren en te fotograferen. De maaltijden worden aan boord genuttigd en zijn geheel in Spaanse stijl.

Dag 4

Vandaag gaan we een tour maken die ons naar Estaca de Bares brengt. Deze uiterste punt op de kliffen is een toplocatie voor vogelmigratie. We gaan hier kijken naar langstrekkende zeevogels. Met de juiste wind vliegen ze ons letterlijk om de oren. Onderweg ernaartoe bezoeken we diverse natuurgebieden. Op deze locaties zijn mooie vogelsoorten te ontdekken.

Zo zijn hier interessante standvogels te bewonderen. Maar migrerende soorten als Provençaalse grasmus, Ortolaan en Draaihals behoren zeker tot de mogelijkheden. Uw gids is een expert in vogels determineren op geluid, dit gaat ons zeker helpen om bijzondere soorten te kunnen zien.

Dag 5

Als de vliegtijden het toelaten gaan we in de ochtend nog vogelen in de omgeving van O’Grove. Dit schiereiland heeft wat leuke en interessante natuurgebieden. De groepen steltlopers zijn altijd de moeite waard om te bekijken.

Daarna gaan we richting Santiago de Compostela om daar het vliegtuig terug naar Amsterdam te nemen. Hopelijk met een voldaan gevoel, volle SD kaartjes en een hoofd vol mooie herinneringen.

Nb: Bovenstaand programma is een richtlijn. Weersomstandigheden beïnvloeden het programma, we zullen constant in contact staan met de schipper die onze boottochten gaat verzorgen. Bij afgelasting van de boottochten hebben wij een mooi alternatief plan voor u.

Kort filmpje om in de sfeer te komen

Praktisch

We vliegen van Amsterdam naar Santiago de Compostella. Bij een gegarandeerd vertrek krijgt u de juiste vluchtgegevens en kunt u uw ticket boeken (wij kunnen dit ook voor u verzorgen).
Met de auto is dit deel van Spanje met een overnachting goed te doen. Als u hiervoor kiest krijgt u van ons de adresgegevens van het hotel.

De overnachtingen zijn in een duurzaam middenklasse hotel in tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Wilt u een eenpersoonskamer dan geldt er een toeslag van €130,00. U verblijft dan alleen in een tweepersoonskamer. Als deze niet meer beschikbaar zijn plaatsen wij alleenreizende deelnemers van hetzelfde geslacht samen op een tweepersoonskamer. U heeft dan twee losse bedden en er geldt dan geen toeslag. Het hotel heeft de beschikking over een zwembad, gratis WIFI en een bar.

Soortenlijst 2021

Klik op de link om de resultaten van een pelagic dagtocht op 4 september 2021 te zien Soortenlijst zeevogels Noordwest Spanje

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Vervoer ter plaatse in een comfortabele minibus vanaf Santiago de Compostela
 • 4 hotelovernachtingen in een middenklasse hotel met ontbijt (de meerprijs voor een eenpersoonskamer bedraagt: € 130,00 )
 • Lunch (niet op dag 1)
 • Avondmaaltijden tijdens de boottochten (2 x)
 • Boottochten vanuit O’Grove met lokale gids
 • Nederlandstalige gids en reisbegeleider
 • Water tijdens de tours
 • Gezamenlijk gebruik van optiek
 • Gezamenlijk gebruik van documentatie
 • Digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop
Exclusief:
 • (Vlieg)reis retour Amsterdam – Santiago de Compostela (tickets kunt u los bijbestellen)
 • Eten en drinken tijdens de vliegreizen
 • Diners (2 x)
 • Alle (alcoholische) drankjes en snacks
 • Reis en annuleringsverzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

Uw Gids: Chris de Nooijer

Chris de NooijerChris is een ervaren vogelaar en een echt natuurmens. Hij zal u met veel passie en enthousiasme meenemen op deze zeevogel experience.

Met zijn scherpe zicht en gehoor ontgaat hem vrijwel niets wat resulteert in een lange lijst met soorten. Zijn ervaring met het jarenlang tellen van (zee) vogelmigratie langs de Noordzeekust komt u zeevogel tour zeker ten goede.

Ook zijn kennis over vogels en hun gedrag wil hij graag met u delen. Chris zal nauwlettend in de gaten houden waar bijzondere soorten worden waargenomen zodat hij deze misschien kan inpassen in het programma.

 

Uw Reisbegeleider: Annemieke Spoelman

Annemieke

Annemieke zorgt ervoor dat uw Zee-vogelen in Noordwest Spanje een onbezorgde ervaring word.

Alles word tot in de puntjes voor u geregeld.

Ook word er nauw contact onderhouden met de plaatselijke vogelaars, lokale gids en schipper zodat we u een fantastische Zeevogel tour kunnen geven.

 

Wat kunt u meenemen

 • Kleding naar gelang de weersverwachting ( zon, regen, wind)
 • Kleding geschikt voor op zee (kan wat kouder zijn als aan land, denk aan een windjack)
 • Zonnehoed, zonnebril en zonnebescherming
 • Wandelschoenen, sportschoenen voor op de boot
 • Water en winddichte kleding
 • Muggenmelk
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier
Logo Trees for All
Wij compenseren uw CO2 uitstoot

Bent u net zo enthousiast geworden als wij over het zee-vogelen in Noordwest Spanje? Wacht niet langer en boek deze tour!

Verzamelpunt

Precieze tijd en locatie wordt gecommuniceerd via de mail.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zee-vogelen in Noordwest Spanje” te beoordelen