Zee-vogelen in Noordwest Spanje

1.075,00

Beleef dé zeevogeltrek vanaf het land en op zee

Boottochten met maximaal 10 personen
Twee Nederlandstalige enthousiaste en ervaren vogelaars
De juiste tijd voor de Vorkstaartmeeuwen
Grote Pijlstormvogel, vier soorten jagers en Wilsons stormvogeltje
Grote kans op Dolfijnen en Walvissen

Liever niet met het vliegtuig? Noordwest Spanje is ook goed met de auto of de trein te bereiken, reken op extra overnachtingen.

Vertrekdatum: 22-08-2024 t/m 26-08-2024 vol, inclusief 2 in optie

update: We zoeken een man voor een kamer op indeling.
Een kamer op indeling is op voorraad, een kamer voor 1 persoon is op aanvraag.

Vragen over dit zeevogel spektakel? Geef het door via Contact

 

Uitverkocht

Beschrijving

 

 

 

Zeevogels kijken tijdens de najaarstrek in Noordwest Spanje

Prijs vanaf € 1075,00 p.p. 

Vertrekdatum:
22-08-2024 t/m 26-08-2024

 

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 6 personen

Wat gaan we doen?

We gaan zee-vogelen in Noordwest Spanje, en hoe! Op de noordelijkste punt van het vasteland van Spanje vind je de beste plekken om zeevogels waar te nemen. We gaan de zee op vanuit het schiereiland O'Grove. En we turen vanaf land bij Estaca de Bares. Zo maken we de beste kansen op veel vogelwaarnemingen en het maken van foto's. Gelegen in de provincie Galicië vind je deze kaap in het westelijk deel van de Cantabrische zee en de Golf van Biskaje, in de Noord Atlantische oceaan.

Zeevogel migratie

Al vele jaren worden hier de zeevogels gemonitord tijdens hun migratie. Door de gunstige ligging vliegen hier veel vogels voorbij. Soorten zoals de Grote Pijlstormvogel, Noordse Pijlstormvogel en het Wilsons stormvogeltje. Maar ook Grote jager, Middelste jager, Kleine jager en de Kleinste jager behoren tot de mogelijkheden. Geniet mee van de duikende Jan van Genten en de sierlijke Vorkstaartmeeuw.

Met NW wind kunnen de aantallen flink oplopen wat een spektakel is wat je meegemaakt moet hebben als (zee)vogel liefhebber. In 2020 werd er een Bruine Gent waargenomen tijdens de tocht op zee, dus wie weet vliegt deze magnifieke soort weer voorbij. De datum van deze vogelreis is niet zomaar gekozen. Dit is de tijd, voor grote kans, op veel Vorkstaartmeeuwen. De Sabins Gull is een zeer mooie meeuwensoort om te kunnen waarnemen en fotograferen.

Pelagic oftewel een zeevogel tocht

Uiteraard gaan we op volle zee vogels kijken, de zee is de plek om deze vogels op hun best te zien. We gaan tweemaal een pelagic (boottocht) dagexcursie op zee maken, zee-vogelen in Noordwest Spanje zou anders niet compleet zijn. Met chum (visafval) worden de vogels naar de boot gelokt zodat we ook dichtbij foto’s kunnen maken van deze supermooie soorten. De schipper en onze lokale gids en vogelaar zijn helemaal ingespeeld op onze wensen. Zo zullen ze hun uiterste best doen om veel soorten dichtbij de boot te krijgen. Ook wordt er uitgebreid de tijd genomen om te fotograferen en te observeren. In alle rust kunt u zelfs vogels fotograferen die op het water naast de boot komen zitten.

Dolfijnen en een aantal Walvissoorten kunnen zomaar voorbij komen. Deze zeezoogdieren zijn natuurlijk altijd de moeite waard. Ook vissen als de Maanvis wordt regelmatig gezien. Deze wateren zijn rijk aan allerlei natuurschoon. De schipper houdt van gezelligheid en met de ondergaande Spaanse zon als decor sluiten we de dag af met een heerlijke maaltijd. Kortom genieten dus!

Waarom zee-vogelen in Noordwest Spanje met Goldcrest Nature Tours ?

Het Noordwesten van Spanje is goed te bereiken vanuit Nederland en met een tocht op zee worden altijd wel vogels waargenomen. Waarom loont het dan toch om deze zeevogelreis met Goldcrest Nature Tours te ondernemen? Daar kunnen wij heel kort over zijn, uw gidsen!

Vogels zien en horen is één, maar probeer de soorten dan ook maar eens op naam te brengen. Uw Goldcrest Nature Tours gidsen zijn  zeer bekwame vogelaars. Met veel ervaring in vogelmigratie/vogeltrek herkennen zij snel geluiden en silhouetten van vogels. Hun scherpe blik en gehoor zorgen voor veel meer vogels dan dat u alleen zou kunnen ontdekken. Met de extra informatie over vogelsoorten brengt u óók uw vogelkennis naar een hoger niveau.

Uw Goldcrest gidsen kennen de gebieden in Noordwest Spanje goed en ze weten feilloos de locaties te vinden om de aanwezige vogels te kunnen waarnemen. Het contact met onze lokale gids en vogelaar zorgt ervoor dat we altijd up tot date zijn, waar de mooie soorten worden gezien. De boottochten die wij gaan ondernemen zijn speciaal gericht op het kijken naar vogels. Zo zoekt onze schipper speciaal de plekken met veel vogels op. De kans op het zien van zeezoogdieren wordt daardoor ook groter. Verder zijn de boten niet al te groot, er kunnen maximaal 10 personen mee. Dit is precies wat u kunt verwachten van een reis met Goldcrest, kleine groepen en persoonlijke aandacht.

En dan is het natuurlijk ook erg gezellig om met een groepje gelijkgestemden op pad te zijn. Het zien van mooie en bijzondere soorten is leuk om te kunnen delen. Goldcrest Nature Tours vindt de natuurbeleving belangrijk. Wij kunnen echt genieten van de Spaanse keuken en 'Way of life'.

 

Reisprogramma

  • Dag 1:  Reisdag, vogelen in de natuur rondom ons hotel
  • Dag 2: Boottocht op open zee vanuit O'Grove
  • Dag 3: Boottocht op open zee vanuit O'Grove
  • Dag 4: Dagexcursie naar Estaca de Bares
  • Dag 5: Vogelen rondom ons hotel, reisdag

 

Programma van dag tot dag

 

Dag 1:

We vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Santiago de Compostela of Vigo. Uiteraard kunt u ook per trein of met de eigen auto reizen. Vandaar gaan we gezamenlijk  in een comfortabele minibus naar ons hotel op het schiereiland O'Grove. Dit duurzame hotel gelegen in een natuurlijke  rustige omgeving in de nabijheid van een bos. Maar óók het strand is op 10 minuten loopafstand. Na de incheck gaan we in deze omgeving op zoek naar onze eerste vogelsoorten van deze vogelreis. Voordat we richting het stadje O' Grove rijden voor de avondmaaltijd, is er nog tijd voor een duik in het zwembad. Zo begint deze vogeltrip al goed.

 

Dag 2:

Een 'pelagic tocht' is natuurlijk een groot onderdeel van deze vogelreis. We gaan vandaag een prachtige zeevogeltocht maken vanuit de haven van O'Grove. We verblijven daarbij de gehele dag (8 uur) op zee. Met visafval worden er supermooie vogelsoorten naar de boot gelokt. We krijgen zo de ultieme mogelijkheid om van dichtbij de vogels te kunnen bewonderen en ook te kunnen fotograferen. Het blijft fantastisch om de Grote Pijlstormvogel of juist het kleine stormvogeltje van zo dichtbij te kunnen zien. Deze periode trekken hier grote groepen Vorkstaartmeeuwen langs. Deze vogelsoort staat bij vele vogelaars op de wenslijst.

Verschillende soorten meeuwen zullen ons omringen, we kijken natuurlijk uit naar een Grote jager die een hapje mee komt eten. Wat zou het gaaf zijn om een groep Dolfijnen naast de boot te treffen. Het kan zomaar gebeuren. Het eten, een zogenoemd "sailor meal" en drinken worden geregeld door onze lokale gids en schipper. Zo hoeft het ons aan niets te ontbreken en kunnen we genieten van een mooie dag op zee.

 

Doelsoorten:

Grote pijlstormvogel, Vale pijlstormvogel, Grauwe pijlstormvogel, Kuhls pijlstormvogel, Noordse pijlstormvogel, Vorkstaartmeeuw, Geelpootmeeuw, Zwartkopmeeuw, Grote jager, Middelste jager, Kleine jager, Kleinste jager, Stormvogeltje, Wilson stormvogeltje, Rosse franjepoot, Jan van Gent, Kuifaalscholver, Grote stern, Gewone dolfijn, Tuimelaar, Maanvis, Blauwe haai, Gewone vinvis, Gewone griend, Bruinvis.

 

Dag 3:

Wederom gaan we de gehele dag (8 uur) de zee op om te zee-vogelen. Soorten die gisteren niet lukte kunnen vandaag in de herkansing. Ook hebben we oog voor de vissen en zee zoogdieren. Zo kan je hier een Maanvis en Blauwe haai zien. Gewone dolfijn, Tuimelaar en walvissoorten als Griend en gewone Vinvis komen hier regelmatig voorbij.

Langs de kust kunnen we grote groepen Kuifaalscholvers verwachten op de rotsen. En aangezien dit de tijd is voor de Grauwe- en Vale pijlstormvogel om te migreren verwachten wij dat we die wel kunnen gaan zien. Uw Nederlandstalige gids en de lokale gids zullen alles uit de kast halen om u zoveel mogelijk soorten te laten zien. Als ze op het visafval afkomen krijgt u mooi de gelegenheid om deze soorten te observeren en te fotograferen. De maaltijden worden aan boord genuttigd en zijn geheel in Spaanse stijl.

Dag 4:

Vandaag gaan we een dagtrip op land maken die ons uiteindelijk naar Estaca de Bares brengt. Deze uiterste punt op de kliffen is een toplocatie voor vogelmigratie. We gaan hier kijken naar langstrekkende zeevogels. Met de juiste wind vliegen ze ons letterlijk om de oren. Onderweg ernaartoe bezoeken we diverse natuurgebieden. Op deze locaties zijn mooie vogelsoorten te ontdekken. Mooie wetlands langs de kust en ook verder landinwaarts zijn zeer de moeite waard. Zo wordt deze vogelreis zeer compleet met een mooie lijst aan vogelwaarnemingen.

We gaan hier interessante standvogels zoeken en bewonderen. Maar migrerende soorten als Provençaalse grasmus, Ortolaan en Draaihals behoren zeker óók tot de mogelijkheden. Uw gids is een expert in vogels determineren op geluid, dit gaat ons zeker helpen om bijzondere soorten te kunnen zien.

Doelsoorten:

Grote pijlstormvogel, Vale pijlstormvogel, Grauwe pijlstormvogel, Kuhls pijlstormvogel, Noordse pijlstormvogel, Vorkstaartmeeuw, Geelpootmeeuw, Zwartkopmeeuw, Grote jager, Middelste jager, Kleine jager, Kleinste jager, Stormvogeltje, Wilson stormvogeltje, Rosse franjepoot, Jan van Gent, Kuifaalscholver, Grote stern, Gewone dolfijn, Tuimelaar, Maanvis, Blauwe haai, Gewone vinvis, Gewone griend, Bruinvis.

 

Doelsoorten:

Vale gierzwaluw, Roodstuitzwaluw, Nachtzwaluw, Rode patrijs, Strandplevier, Dwergstern, Provençaalse grasmus, Iberische tjiftjaf, Graszanger, Orpheus spotvogel, Kleine zwartkop, Cirlgors, Europese kanarie, Zwarte spreeuw, Ortolaan, Draaihals, Iberische groene specht, Grauwe klauwier, Alpenkraai, Slechtvalk, Wespendief, Dwergarend, Zwarte wouw. Langs de kust maken we kans op Vorkstaartmeeuw, de vier jager soorten, Jan van Gent, en diverse pijlstormvogels.

Dag 5:

Als de vliegtijden het toelaten gaan we in de ochtend nog vogelen in de omgeving van O'Grove. Dit schiereiland heeft wat leuke en interessante natuurgebieden. De groepen steltlopers zijn altijd de moeite waard om te bekijken.

Daarna gaan we richting Santiago de Compostela of Vigo om daar het vliegtuig terug naar Amsterdam te nemen. Hopelijk met een voldaan gevoel, volle SD kaartjes en een hoofd vol mooie herinneringen.


NB: Bovenstaand programma is een richtlijn. Weersomstandigheden beïnvloeden het programma, we zullen constant in contact staan met de schipper die onze boottochten gaat verzorgen. Bij afgelasting van de boottochten hebben wij een mooi alternatief plan voor u.

Wat is inbegrepen

Inclusief:

✓ Alle overnachtingen in een middelklasse hotel met ontbijt
(eenpersoon toeslag € 200,00)

Alle maaltijden ter plaatse
inclusief water, koffie en thee

Transport vanaf de luchthaven in NW Spanje en ter plaatse

✓ Begeleiding van twee enthousiaste bekwame vogelaars

Ruimte voor fotografie inclusief fotobesprekingen

Tickets voor zeevogeltochten op zee

✓ Gebruik van optiek, vogeldocumentatie

 CO2 compensatie via Trees for All

Digitale soortenlijst na afloop

Exclusief:

Vervoer naar Santiago de Compostella of Vigo (tickets zijn bij te boeken)
Alle (alcoholische) dranken en andere versnaperingen
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis en annuleringsverzekeringen
− Boekingskosten per boeking € 15,00
− Bijdrage STO Garant € 13,00

Praktisch

De overnachtingen zijn in een duurzaam middenklasse hotel in tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Er geldt een toeslag van € 200,00 voor het alleen gebruik van een tweepersoonskamer. Een kamer delen met een deelnemer van hetzelfde geslacht kan worden aangevraagd. U wordt tijdig geïnformeerd als er iemand een kamer wil delen. Houdt er rekening mee dat als het niet lukt de extra toeslag alsnog wordt berekent. Het hotel heeft de beschikking over een zwembad, gratis WIFI en een bar.

update: We zoeken een man voor een kamer op indeling.
Een kamer op indeling is op voorraad, een kamer voor 1 persoon is op aanvraag Contact

 

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Chris en Annemieke begeleiden zee-vogelen in Noordwest Spanje. Met jarenlange ervaring in het monitoren van de vogeltrek en een flinke dosis enthousiasme bezorgen ze u een onvergetelijke tijd in Noordwest-Spanje.

Verzamelpunt

Precieze tijd/locatie wordt via de e-mail gecommuniceerd.

STO Garant  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zee-vogelen in Noordwest Spanje” te beoordelen