Chris de Nooijer Eigenaar en natuurgids van Goldcrest Nature Tours

Chris de Nooijer even voorstellen…

Initiatiefnemer van Goldcrest Nature Tours en uw gids op al onze tours. Chris is een echte natuurman en is zoveel mogelijk buiten in de natuur. Al van jongs af aan heeft hij een passie voor vogels en hun gedrag. Ook insecten, vlinders, amfibieën, reptielen, planten en zoogdieren hebben zijn interesse. Met het bestuderen van al deze flora en fauna heeft hij veel kennis vergaard, dit deelt hij graag met u.

Kennis van vogelgeluiden is essentieel voor het snel determineren van vogels. Door het jarenlang tellen van de vogelmigratie in het voor- en najaar heeft Chris een scherp gehoor ontwikkeld. Zo zal hij u kunnen wijzen op soorten die u anders gemist zou hebben. Ook het herkennen van een silhouet in de lucht is soms al voldoende om de soort te herkennen. Hij kan u leren wat de belangrijkste kenmerken zijn van een soort. Zo kunt u zelf ook steeds beter soorten herkennen.

Onderzoek

Voor al onze tours doet hij gedegen onderzoek ter plaatse en houdt hij de recente natuurwaarnemingen in de gaten. Zo doet hij zijn best om zoveel mogelijk up to date te zijn, en u niets hoeft te missen.

Hij houdt van gezelligheid en kijkt ernaar uit om met u op pad te gaan. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Met Chris de natuur ingaan betekent voor u dat u meer soorten gaat zien. U gaat de flora en fauna met andere ogen bekijken na een excursie met Goldcrest Nature Tours.

“Vogels zijn de rode draad in mijn leven”

Chris de Nooijer

Op het gebied van natuurfotografie kan hij u met tips bijstaan. Ook al is hij geen professioneel fotograaf, hij heeft door jarenlange ervaring veel kennis van digitale fotografie opgedaan. Veel van de foto’s op deze website zijn van zijn hand. Vooral de fotografie in het veld ligt hem het meest, door het observeren van de natuur kan je er ook mooie foto’s van maken. Zo is kennis van foerageer gedrag van bijvoorbeeld vogels een uitgelezen kans om ze goed vast te leggen.

Vooral vliegbeelden maken van vogels gaat Chris goed af, met een vaste hand legt hij de snelste vogels vast. Hij geeft u graag tips mee om uw fotografie naar een hoger niveau te brengen.

Chris de Nooijer