Dagvlinders zoeken in de Aosta vallei

1.045,00

Vlinderen tussen de bergreuzen in Noord Italië

✓ bekwame en enthousiaste gids ✓ kleine groep ✓ vervoer ter plaatse

U gaat zo genieten van deze tour, dagvlinders zoeken in de Aosta vallei, een echte must voor elke vlinder liefhebber. Zes dagen lang naar de mooiste alpenweides in Noord Italië om op zoek te gaan naar prachtige soorten als Aosta Esparcetteblauwtje, Zilverbruinblauwtje, Glanserebia, Alpenspikkeldikkopje, Paarse parelmoervlinder en zoveel meer. U verblijft in een leuke Chambres d’Hôtes, in een prachtig berglandschap. Inclusief alle maaltijden! Lees gauw verder voor het gehele programma.

Vertrekdatum: 26-07-2021 t/m 31-07-2021 Gegarandeerd vertrek
25-07-2022 t/m 30-07-2022

4 op voorraad

Beschrijving

✓ Meerdaagse Tour ✓ bekwame gids ✓ kleine groep

6 dagen/5 nachten – middenklasse hotel – alle maaltijden – vervoer ter plaatse

Vertrekdatum: 26-07-2021 t/m 31-07-2021  € 1045,00 p.p. Gegarandeerd vertrek
25-07-2022 t/m 30-07-2022
maximaal 8 personen

Dagvlinders zoeken in de Aosta vallei

Dagvlinders zoeken in de Aosta vallei in het uiterste Noordwesten van Italië is een week lang je verwonderen over de grote verscheidenheid en aantallen dagvlinders. De Aosta vallei gelegen tussen het Zwitserse Wallis en de Franse Alpen is een prachtige regio van noord Italië om te bezoeken.

Geschikte biotoop voor Dagvlinders

De bloemrijke weilanden op de berghellingen zijn een zeer geschikt biotoop voor vlinders. Een lange lijst aan dagvlindersoorten zoals onder andere de Apollovlinder, Berg geaderd witje, Knoopkruidparelmoervlinder, Titiana’s parelmoervlinder, Alpenparelmoervlinder kunnen we hier gaan vinden. Spikkeldikkopjes, Dambordje, Vals heideblauwtje, Kommavlinder en Glanserebia behoren ook tot de mogelijkheden. Het Aosta Esparcetteblauwtje is zeer zeldzaam, dit is de enige plek waar deze soort voorkomt.

Alpenhooibeestje, Vlinderen in de Aostavallei
Alpenhooibeestje

We bezoeken een aantal gebieden in de regio Aosta waar veel soorten worden waargenomen.  Elke dag zal in het teken staan van het zoeken en fotograferen van Dagvlinders. We zullen daarbij vroeg in de ochtend vertrekken om eventuele slapende vlinders te kunnen aantreffen.

Dag 1:

Na aankomst op ons verzamelpunt (Airport Milaan/ Milaan centraal) rijden we gezamenlijk in een comfortabele minibus naar de Aosta vallei. Na onze lunch kunnen we inchecken bij het hotel en even bijkomen van de reis. In de middag maken we een wandeling in een gebied vlakbij het hotel. Hier kunnen we gelijk al wat mooie vlindersoorten op ons lijstje noteren.

Dag 2:

Vandaag staat Val di Rhemes op het programma. Deze vallei die ligt in het Nationaal park Gran Paradiso bied ons de mogelijkheid om diverse velden af te speuren naar dagvlinders. Ook maken we kans op de grappige Alpenmarmot. Nabij Thumel komen we onder andere soorten tegen als Witstreepblauwtje, Wegedoornpage en Morgenrood. We wandelen ook een stuk het Nationaal park in en daarbij kunnen we ons verwonderen over dit prachtige berglandschap. Vlinders als Alpenhooibeestje, Violette vuurvlinder, Alpenspikkeldikkopje, Veengeeltje en Bleek blauwtje kunnen we hier vinden. Ons lunch pakket nuttigen we onderweg met ongetwijfeld een adembenemend uitzicht. In de namiddag bent u weer terug bij het hotel, waar u de rest van de dag naar eigen keuze kunt invullen. Diner is in de omgeving van het hotel.

Dag 3:
Koninginnepage
Koninginnepage

Wederom zijn we in Val di Rhemes maar dit keer bezoeken we een ander stuk van de vallei. Bij het zeer oude en authentieke dorp Frassinay wandelen we omhoog om op zoek te gaan naar de Grote IJsvogelvlinder. Onderweg kunnen we ons vermaken met de Keizersmantel, grote Saterzandoog, Paarse parelmoervlinder, Woudparelmoervlinder, Alpen saffierblauwtje en Bergluzernevlinder. Ook vliegen er hier met enige regelmaat Steenarend en Lammergier over, vogelsoorten die zeker de moeite waard zijn om in de gaten te houden. We lunchen weer “in het veld” en in de namiddag bent u weer bij het hotel. We dineren in het dorp en de avond kunt u verder zelf invullen.

Dag 4:

Vallei de Cogne bied ons ook vele plekken waar we op zoek kunnen gaan naar dagvlindersoorten. We gaan in ieder geval naar het leefgebied van het Aosta Esparcetteblauwtje. Dit is een blauwtje die alleen hier voor komt en dus super zeldzaam is. We maken hier een mooie wandeling over de bergwand en kijken uit over prachtige natuur en eeuwenoude bouwwerken. Andere soorten die we hier kunnen zien zijn de Zwitserse Boswachter, Blauwe IJsvogelvlinder, Getand blauwtje en tweekleurige parelmoervlinder. We eten ons lunchpakket op “in het veld” en u bent in de namiddag weer terug in uw hotel. We zoeken een restaurant op waar we heerlijk kunnen dineren.

Dag 5:

We gaan bij Ollemont wat vlindergebieden afzoeken. Hier kunnen we onder andere Vlagwikkeblauwtje, Alpenblauwtje, Alpenparelmoervlinder, Noordelijk Manschildblauwtje, Adonisblauwtje en Zuidelijke Aardbeivlinder verwachten. Het meegebrachte lunchpakket word wederom genuttigd op een 5 sterren locatie. In de middag kunt u nog even bijkomen, waarna we elkaar weer treffen voor de avondmaaltijd.

Dag 6:

Na de uitcheck en het ontbijt rijden we richting Avise. Met uitzichten op de machtige Mont Blanc is het sowieso een fantastische plek om heen te gaan. Maar ons vlinderhart gaat hier zeker sneller kloppen met de aantallen en soorten die we hier kunnen zien. De prachtige bloemenvelden langs de berghellingen zijn fenomenaal en vol met leven. Hier vliegen onder andere de Koninginnepages, Koningspage, Rouwmantel, Esparcetteblauwtje, Braamparelmoervlinder, Grauw zandoogje, Scheefbloemwitje, Phegeavlinder en grote Saterzandoog.

We zullen hier goed de tijd nemen om te zoeken en te fotograferen. Er is een prachtige picknickplek met uitzicht op de Mont Blanc waar we onze lunch kunnen nuttigen. In de namiddag rijden we naar Milaan. Daar kunt u zelf nog wat eten alvorens we op het vliegtuig of de trein naar huis stappen.

Hopelijk kunnen we met een voldaan gevoel terugdenken aan deze week dagvlinders zoeken in de Aosta vallei.

NB: Bovenstaand programma is een richtlijn en kan worden gewijzigd in verband met weersomstandigheden of organisatorische redenen. Bovenstaande gebieden worden in ieder geval bezocht. Uw gids let ook op recente waarnemingen en zal die in de planning meenemen.

Filmpje

Praktisch

Voor meer informatie over Italië verwijs ik u naar landen.net
U kunt in nog geen twee uur naar Milaan vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Kijk op Skyscanner  voor meer informatie. Met de trein is Milaan ook goed te bereiken. De nightjet brengt u in ruim 15 uur en 2x overstappen van Amsterdam naar Milaan Centraal. Voor meer informatie kijkt u op  NS internationaal Vanaf daar kunnen we gezamenlijk in onze minibus naar het hotel reizen. U krijgt van ons bericht als we een gegarandeerd vertrek hebben. Dan zullen we u de precieze gegevens doorgeven en kunt u uw ticket gaan aanschaffen.

NB: Het programma kan aangepast worden in verband met de reistijden.

Als u liever met eigen vervoer komt dan spreken we af bij het hotel. Wij verwachten daar in de middag te zijn.

We overnachten in een Chambres d’Hôtes met uitzicht op de bergen. Op basis van logies ontbijt, eigen badkamer en toilet. Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar maar we verblijven in twee- en  driepersoonskamers. Koppels krijgen hun eigen kamer, alleenreizende deelnemers plaatsen we samen met mededeelnemers van hetzelfde geslacht in de superiorkamer met aparte bedden.

De wandelingen zijn in bergachtig terrein op goed begaanbare paden. De temperatuur en kleine klimmetjes maken deze tour middelzwaar, een normale conditie is wenselijk.

Wat is inbegrepen

Logo Trees for All

Inclusief:
 • Alle overnachtingen in een middenklasse hotel met ontbijt
 • Diner (dag 1 t/m dag 5) inclusief water, frisdrank, huiswijn en tapbier tijdens het eten
 • Lunchpakketten vanaf dag 2 t/m 6
 • Vervoer ter plaatse in een comfortabele minibus vanaf Milaan airport/ Milaan Centraal
 • Een bekwame en ervaren Nederlandstalige natuurgids
 • Een ervaren Nederlandstalige reisbegeleider
 • Gebruik van documentatie
 • Water tijdens de excursies
 • CO2 compensatie via Trees for All
Exclusief:
 • Heen en terugreis naar Milaan
 • Lunch dag 1(reisdag)
 • Diner dag 6 (reisdag)
 • (Alcoholische) drankjes en andere versnaperingen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annulering verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

 

Gids Chris de Nooijer

Chris de NooijerUw gids Chris de Nooijer is een gepassioneerd natuurliefhebber met veel kennis van de vele dagvlindersoorten die we hier gaan tegenkomen.
Chris zal u met veel plezier en enthousiasme vertellen over zijn passie voor vlinders en hun leefgebied.
Mede door gedegen vooronderzoek zal hij u een lange lijst met soorten vlinders kunnen laten zien.
Omdat Chris zelf ook graag fotografeert kan hij u met advies bijstaan.

 

Reisbegeleider Annemieke Spoelman

AnnemiekeAnnemieke gaat mee als reisbegeleider en gids.
Zo wordt alles voor u geregeld en kunt u zich de hele dag richten op het dagvlinders zoeken in de Aosta vallei.
Annemieke is zelf ook een enthousiast natuurliefhebber en hobby fotograaf.

 

 

 

Wat kunt u meenemen

 • Makkelijk zittende kleding (houd rekening met de zon en muggen)
 • Wandelschoenen/ sandalen (houd rekening met bergachtig terrein)
 • Kleding naar gelang de weersverwachting (zon, regen, kouder weer in de avond )
 • Antimuggen product (citronella is niet afdoende)
 • Zonnehoed, Zonnebrandcosmetica, zonnebril
 • Alles voor uw fotospullen (extra batterijen, SD kaartjes)
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Tijd en precieze locatie word gecommuniceerd via de e-mail.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dagvlinders zoeken in de Aosta vallei” te beoordelen