Dagvlinders zoeken in de Aosta vallei

1.045,00

✓ meerdaagse tour ✓ bekwame gids ✓ kleine groep ✓ vervoer ter plaatse

U gaat zo genieten van deze tour, dagvlinders zoeken in de Aosta vallei, een echte must voor de vlinder liefhebber. Zeven dagen lang naar de mooiste alpenweides in Noord Italië om op zoek te gaan naar prachtige soorten als Aosta Esparcetteblauwtje, Zilverbruinblauwtje, Glanserebia, Alpenspikkeldikkopje, Paarse parelmoervlinder en zoveel meer. U verblijft in een leuk middenklasse hotel op basis van halfpension.

Vertrekdatum: 26-07-2021 t/m 31-07-2021

4 op voorraad

Beschrijving

✓ Meerdaagse Tour ✓ bekwame gids ✓ kleine groep

6 dagen/5 nachten – middenklasse hotel half pension – vervoer ter plaatse

Vertrekdatum: 26-07-2021 t/m 31-07-2021  € 1045,00 p.p.

minimaal 4 personen/maximaal 6 personen

Dagvlinders zoeken in de Aosta vallei in het uiterste Noordwesten van Italië is een week lang je verwonderen over de grote verscheidenheid en aantallen dagvlinders. De Aosta vallei gelegen tussen het Zwitserse Wallis en de Franse Alpen is een prachtige regio van noord Italië om te bezoeken.

De bloemrijke weilanden op de berghellingen zijn een zeer geschikt biotoop voor vlinders. Een lange lijst aan dagvlindersoorten zoals onder andere de Apollovlinder, Berg geaderd witje, Knoopkruidparelmoervlinder, Titiana’s parelmoervlinder, Alpenparelmoervlinder, Spikkeldikkopje, Dambordje, Vals heideblauwtje, Kommavlinder, Glanserebia en het Aosta Esparcetteblauwtje wat alleen hier voor komt.

Alpenhooibeestje, Vlinderen in de Aostavallei
Alpenhooibeestje

We bezoeken een aantal gebieden in de regio waar veel soorten worden waargenomen.  Elke dag zal in het teken staan van het zoeken en fotograferen van Dagvlinders. We zullen daarbij vroeg in de ochtend vertrekken om eventuele slapende vlinders te kunnen aantreffen. Omdat de wandelingen in bergachtige terrein plaatsvinden zijn ze middelzwaar.

Dag 1:

Na aankomst op ons verzamelpunt (Airport Milaan) rijden we gezamenlijk in een comfortabele minibus naar de Aosta vallei. Na onze lunch kunnen we inchecken bij het hotel en even bijkomen van de reis. In de middag maken we een wandeling in een gebied vlakbij het hotel. Hier kunnen we gelijk al wat mooie vlindersoorten op ons lijstje noteren.

Dag 2:

Vandaag staat Val di Rhemes op het programma. Deze vallei die ligt in het Nationaal park Gran Paradiso bied ons de mogelijkheid om diverse velden af te speuren naar dagvlinders. Ook maken we kans op de grappige Alpenmarmot. Nabij Thumel komen we onder andere soorten tegen als Witstreepblauwtje, Wegedoornpage en Morgenrood. We wandelen ook een stuk het Nationaal park in en daarbij kunnen we ons verwonderen over dit prachtige berglandschap. Vlinders als Alpenhooibeestje, Violette vuurvlinder, Alpenspikkeldikkopje, Veengeeltje en Bleek blauwtje kunnen we hier vinden. Ons lunch pakket nuttigen we onderweg met ongetwijfeld een adembenemend uitzicht. In de namiddag bent u weer terug bij het hotel, waar u de rest van de dag naar eigen keuze kunt invullen. Diner is in het hotel.

Dag 3:

Wederom zijn we in Val di Rhemes maar dit keer bezoeken we een ander stuk van de vallei. Bij het zeer oude en authentieke dorp Frassinay wandelen we omhoog om op zoek te gaan naar de Grote IJsvogelvlinder. Onderweg kunnen we ons vermaken met de Keizersmantel, grote Saterzandoog, Paarse parelmoervlinder, Woudparelmoervlinder, Alpen saffierblauwtje en Bergluzernevlinder. Ook vliegen er hier met enige regelmaat Steenarend en Lammergier over, vogelsoorten die zeker de moeite waard zijn om in de gaten te houden. We lunchen weer “in het veld” en in de namiddag bent u weer bij het hotel. We dineren weer in ons hotel en de avond kunt u verder zelf invullen.

Dag 4:

Vallei de Cogne bied ons ook vele plekken waar we op zoek kunnen gaan naar dagvlindersoorten. We gaan in ieder geval naar het leefgebied van het Aosta Esparcetteblauwtje. Dit is een blauwtje die alleen hier voor komt en dus super zeldzaam is. We maken hier een mooie wandeling over de bergwand en kijken uit over prachtige natuur en eeuwenoude bouwwerken. Andere soorten die we hier kunnen zien zijn de Zwitserse Boswachter, Blauwe IJsvogelvlinder, Getand blauwtje en tweekleurige parelmoervlinder. We eten ons lunchpakket op “in het veld” en u bent in de namiddag weer terug in uw hotel. Waar we weer heerlijk zullen dineren.

Dag 5:

Vlakbij ons hotel gaan we bij Ollemont wat vlindergebieden afzoeken. Hier kunnen we onder andere Vlakwikkeblauwtje, Alpenblauwtje, Alpenparelmoervlinder, Noordelijk Manschildblauwtje, Adonisblauwtje en Zuidelijke Aardbeivlinder verwachten. Het meegebrachte lunchpakket word wederom genuttigd op een 5 sterren locatie. In de middag kan u lekker een duik in het zwembad nemen, waarna we elkaar weer treffen voor de avondmaaltijd.

Dag 6:

Na de uitcheck en het ontbijt rijden we richting Avise. Met uitzichten op de machtige Mont Blanc is het sowieso een fantastische plek om heen te gaan. Maar ons vlinderhart gaat hier zeker sneller kloppen met de aantallen en soorten die we hier kunnen zien. De prachtige bloemenvelden langs de berghellingen zijn fenomenaal en vol met leven. Hier vliegen onder andere de Koninginnepages, Koningspage, Rouwmantel, Esparcetteblauwtje, Braamparelmoervlinder, Grauw zandoogje, Scheefbloemwitje, Phegeavlinder en grote Saterzandoog.

We zullen hier goed de tijd nemen om te zoeken en te fotograferen. Er is een prachtige picknickplek met uitzicht op de Mont Blanc waar we onze lunch kunnen nuttigen. In de namiddag rijden we naar Milaan Airport. Daar kunt u zelf nog wat eten alvorens we op het vliegtuig naar huis stappen.

Hopelijk kunnen we met een voldaan gevoel terugdenken aan deze week dagvlinders zoeken in de Aosta vallei.

Door de weersomstandigheden kunnen er nog wat wijzigingen aan het programma worden gedaan, bovenstaande gebieden worden in ieder geval meegenomen. Uw gids let ook op recente waarnemingen en zal die in de planning meenemen.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • 6 overnachtingen in een middenklasse hotel met ontbijt
 • Diner (dag 1 t/m dag 5)
 • Lunchpakketten vanaf dag 2 t/m 6
 • Vervoer ter plaatse in een comfortabele minibus vanaf Milaan airport(mits u dezelfde vlucht neemt)
 • Een bekwame en ervaren natuurgids
 • Gebruik van Documentatie
 • Water tijdens de excursies
Exclusief:
 • Heen en terugreis naar Milaan
 • Lunch dag 1(reisdag)
 • Diner dag 6 (reisdag)
 • Drankjes en andere versnaperingen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annulering verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

Praktisch

Voor meer informatie over Italië verwijs ik u naar landen.net
U kunt in nog geen twee uur naar Milaan vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Kijk op Skyscanner  voor meer informatie. Vanaf daar kunnen we gezamenlijk in onze minibus naar het hotel reizen. U krijgt van ons bericht als we een gegarandeerd vertrek hebben.

Als u liever met eigen vervoer komt dan spreken we af bij het hotel. Wij verwachten daar in de middag te zijn.

We overnachten in een middenklasse hotel met uitzicht op de bergen. Op basis van halfpension, eigen badkamer en toilet. Ook is er een zwembad. Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar maar we verblijven in driepersoonskamers. Koppels krijgen hun eigen kamer, alleenreizende deelnemers plaatsen we samen met mededeelnemers van hetzelfde geslacht.

Gids Chris de Nooijer

Chris de NooijerUw gids Chris de Nooijer is een gepassioneerd natuurliefhebber met veel kennis van de vele dagvlindersoorten die we hier gaan tegenkomen.
Chris zal u met veel plezier en enthousiasme vertellen over zijn passie voor vlinders en hun leefgebied.
Mede door gedegen vooronderzoek zal hij u een lange lijst met soorten vlinders kunnen laten zien.
Omdat Chris zelf ook graag fotografeert kan hij u met advies bijstaan.

 

Reisbegeleider Annemieke Spoelman

AnnemiekeAnnemieke gaat mee als reisbegeleider en gids.
Zo word alles voor u geregeld en kunt u zich de hele dag richten op het dagvlinders zoeken in de Aosta vallei.
Annemieke is zelf ook een enthousiast natuurliefhebber en hobby fotograaf.

 

 

 

Wat kunt u meenemen

 • Makkelijk zittende kleding (houd rekening met de zon en muggen)
 • Wandelschoenen/ sandalen (houd rekening met bergachtig terrein)
 • Kleding naar gelang de weersverwachting (zon, regen )
 • Zonnehoed, Zonnebrandcosmetica, zonnebril
 • Alles voor uw fotospullen (extra batterijen, SD kaartjes)
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Schiphol airport

Tijd en precieze locatie word gecommuniceerd via de mail.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dagvlinders zoeken in de Aosta vallei” te beoordelen