citroenvlinders imago reisvoorwaarden goldcrest nature tours

Reisvoorwaarden Goldcrest Nature Tours

Voor al onze tours gelden de Algemene voorwaarden
In deze Reisvoorwaarden vindt u alle belangrijke informatie omtrent uw reis.

Heeft u vragen stel ze gerust via het contactformulier.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

Betaling Meerdaagse Natuurreizen

Alle pakketreizen (meerdaagse natuurreis met een overnachting) van Goldcrest Nature Tours vallen onder de garantieregeling van STO Garant. De voorwaarden kunt u nalezen in de Garantieregeling
De betaling van uw meerdaagse natuurreis geschiedt via een derden gelden rekening van Certo Escrow. Zo is uw betaling gewaarborgd tot na uw reis. In de Algemene voorwaarden artikel 10 kunt u alles rustig nalezen. Na uw boeking krijgt u de betaalgegevens via STO Garant per email toegestuurd.

Uw boeking is pas definitief als de (aan)betaling van 30% van de totale reissom is voldaan met een minimum van € 50,00 per reiziger. Dit moet tot acht (8) dagen na uw boeking voldaan zijn.

Acht weken( 56 dagen) voor vertrek dient de gehele reissom betaald te zijn.

Betaling Expeditiecruise

De Expeditiecruises worden uitgevoerd in samenwerking met ervaren touroperators. Deze aanbieders van Expeditiecruises zijn wereldleider in dit aanbod en beschikken over goed uitgeruste schepen. Lees meer over onze Expeditie cruises op de pagina. Goldcrest Nature Tours regelt alles voor uw boeking, zoals het invullen van de benodigde formulieren en het boeken van eventuele extra’s. Denkt u dan aan vliegtickets of extra overnachtingen (deze vallen niet onder de pakketreis en worden apart gefactureerd).

De betaling voor de Expeditiecruise geschiedt via STO Garant tot 90 dagen voor vertrek. Vanaf 90 dagen voor vertrek treden de reisvoorwaarden van de uitvoerende touroperator in werking. U ontvangt voor uw definitieve boeking alle benodigde informatie om de voorwaarden van de touroperator na te lezen.

Een reisverzekering en annuleringsverzekering is ten zeerste aanbevolen voor de Expeditiecruises. De reisverzekering moet voldoen aan de eisen van de touroperator. Zo moet repatriëring gedekt zijn, en kunt u niet annuleren zonder kosten.

Hoe gaat het in de praktijk

 1. Boeking via Goldcrest Nature Tours
 2. Aanbetaling 30 % van de totaalsom aan STO Garant binnen een termijn van 8 dagen
 3. 90 dagen voor vertrek betaling restbedrag aan STO Garant
 4. Vanaf 90 dagen voor vertrek treden de reisvoorwaarden van de aanbiedende touroperator in werking
 5. Voorbereiding op uw Expeditiecruise via Goldcrest Nature Tours

Annuleringsvoorwaarden Expeditiecruise

U kunt uw reis annuleren. Dit dient u altijd schriftelijk of per e-mail te doen. Goldcrest Nature Tours hanteert de volgende annuleringsvoorwaarden. Ons dringende advies is om een annuleringsverzekering af te sluiten zodat uw kosten gedekt zijn als u onverhoopt toch moet annuleren.

 • tot en met 90 dagen voor vertrek: 20 % van de totale prijs;
 • van 89 dagen tot en met 60 dagen voor vertrek: 50 % van de totale prijs;
 • vanaf 59 dagen tot en met de dag van vertrek: 100 % van de totale prijs 

Betaling Dagexcursies

Alle dag tours/ excursies van Goldcrest Nature Tours vallen niet onder de garantieregeling en worden rechtstreeks aan Goldcrest Nature Tours voldaan. U krijgt de betaalgegevens via de e mail toegestuurd na u boeking. Het bedrag dient binnen acht (8) dagen na uw boeking voldaan te zijn.

Annuleringsvoorwaarden

U kunt uw reis annuleren. Dit dient u altijd schriftelijk of per e-mail te doen. Goldcrest Nature Tours hanteert de volgende annuleringskosten. Ons advies is om een annuleringsverzekering af te sluiten zodat uw kosten gedekt zijn als u onverhoopt toch moet annuleren.

 • Tot acht weken voor vertrek 30% van de reissom (uw aanbetaling)
 • Tussen acht weken en zes weken voor vertrek 50% van de reissom
 • Tussen zes weken en vier weken voor vertrek 75% van de reissom
 • Vier weken voor vertrek 100% Volledige reissom

Covid-19 en annuleren

Goldcrest Nature Tours houdt zich aan de door de reisbranche opgestelde bepalingen omtrent annuleren door beperkingen corona maatregelen. U kunt de coronamaatregelen, en de invloed op onze excursie/reizen nalezen op Covid-19 protocol

Covid -19 en annuleren in het kort

De reiziger kan kosteloos annuleren als er op de plaats van bestemming of de nabijheid een situatie is die aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de reis of het vervoer naar de bestemming. De uitbraak van corona op de reisbestemming zal hieraan voldoen, mede door de maatregelen die erna getroffen worden en effect hebben op de uitvoering van de reis.(artikel 7:509 lid 3 BW)
De annulering dient zolang mogelijk uitgesteld te worden als er zicht is op eventuele versoepeling van de maatregelen op de locatie van de desbetreffende tour.

Als een bestemming code rood of oranje van het ministerie BuZa heeft gekregen tot vier weken voor de vertrekdatum annuleert Goldcrest Nature Tours uw geboekte tour. U ontvangt uw (aan)betaling terug. Goldcrest Nature Tours biedt u waar mogelijk een alternatieve mogelijkheid aan voor annulering van uw tour. In de vorm van een andere gelijkwaardige tour/bestemming of tijdstip.

Hotelovernachtingen

Onze hotelovernachtingen boeken wij in middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Tenzij anders vermeldt op de tourinformatie. De prijzen zijn berekend op een bezetting van twee personen in een tweepersoonskamer, tenzij anders vermeldt op de tourinformatie. Bij bezetting van een persoon wordt er een extra toeslag berekend, zoals aangegeven in de tourinformatie. Soms is er de mogelijkheid om een kamer te delen met een deelnemer van hetzelfde geslacht in een tweepersoonskamer met aparte bedden. We zullen zoveel mogelijk aan uw wensen proberen te voldoen, dus geef altijd aan wat u wensen zijn bij uw boeking. Houdt u er rekening mee dat als een kamer delen (hetzelfde geslacht) niet lukt er alsnog een extra toeslag (eenpersoons toeslag) wordt berekent. Wenst u toch te annuleren dan gelden de annuleringsvoorwaarden.

Te laag deelnemersaantal

Bij het niet halen van het minimale aantal deelnemers is Goldcrest Nature Tours genoodzaakt om de tour te annuleren (hopelijk niet nodig uiteraard). Het aantal minimale deelnemers staat vermeldt bij elke aangeboden tour. We zullen in dit geval u een gelijkwaardig alternatief bieden of anders volgt restitutie van u (aan)betaling. Deze beslissing nemen we uiterlijk tot vier weken voor de vertrekdatum.

Gegarandeerd vertrek

Bij het halen van het minimale aantal boekingen krijgt u van ons een e-mail van gegarandeerd vertrek. U kunt dan zelf uw vlucht of trein boeken als de reis naar de bestemming niet inbegrepen is. Als extra service kunnen wij een vliegticket voor u boeken.

Vliegtickets

U kunt los van uw pakketreis bij Goldcrest Nature Tours een vliegticket aanschaffen. Wij werken samen met een IATA agentschap die voor ons de vliegtickets inkoopt. Als u hier gebruik van wilt maken krijgt u van ons een offerte met de kosten van uw ticket. Hierbij wordt ook aangegeven tot welke datum u een optie heeft op dit vliegticket. Als u dit ticket wilt kopen betaald u rechtstreeks aan Goldcrest Nature Tours de afgesproken prijs. U ontvangt uw ticket gelijk in uw mailbox. Hierbij is het ticket eigendom van uzelf en staat deze los van de pakketreis die u geboekt heeft bij Goldcrest Nature Tours.

Voordeel van deze extra service:


U hoeft zelf niets uit te zoeken en u bent zeker van een plaats in het vliegtuig voor deze bestemming. Er is een mogelijkheid tot het nemen van een optie, zo kunt u de betaling en boeken van het ticket zo lang mogelijk uitstellen.
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of via de email.

Prijzen

Voor onze dagexcursies en meerdaagse natuurreizen gelden de prijzen op het moment van uw boeking. Goldcrest Nature Tours behoudt het recht om haar prijzen aan te passen gedurende het jaar als de inkoop van overnachtingen, bezetting, ect. daarom vraagt. Als u reeds heeft geboekt verandert er voor u niets.
Goldcrest Nature Tours doet niet aan last minute kortingen.

Extra kosten die wij berekenen zijn de bijdrage STO Garant, boekingskosten en optionele extra’s (eenpersoonstoeslag, extra overnachtingen). Dit staat vermeldt in de tourinformatie onder ” wat is inbegrepen/exclusief”.

Strippenkaart

Voor onze dagexcursies vanaf € 50,00 spaart u strippen op onze strippenkaart. Voor elke dagexcursie vanaf € 50,00 spaart u een strip. Bij vijf strippen is de strippenkaart vol en ontvangt u 50% korting op de zesde dagexcursie vanaf € 50,00. Dit wordt verrekent op de factuur.