Vlinders en Libellen van West-Turkije

1.495,00

Een paradijs voor vlinder- en libellenliefhebbers

Kans op 150 + soorten Dagvlinders!
60 soorten libellen en juffers
Leefgebied van Geelbandspikkeldikkopje
Bestoven citroenvlinder en Azuurblauwtje
Mantelgrondlibel en Turkse bronlibel
Kleine groepen = persoonlijke aandacht
 In 2025 betreft dit een onderzoeks-reis met een gereduceerd tarief

Datum: 30-05-2025 t/m 06-06-2025 nog vijf plaatsen beschikbaar

We zoeken een vrouw voor een kamer op indeling

Meer informatie over deze reis, neem Contact met ons op.

Uitverkocht

Artikelnummer: VLWT Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Ontdek de wonderlijke wereld van dagvlinders en libellen in West-Turkije

Een paradijs voor vlinder- en libellenliefhebbers! In 2025 maken we een onderzoeksreis voor een gereduceerd tarief

Prijs vanaf € 1495,00

 

Vertrekdatum:
30-05-2025 t/m 06-06-2025

 

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 6 personen

Wat gaan we doen?

Een unieke vlinder- en libellenreis in de meest spectaculaire landschappen van West-Turkije. We gaan een week lang op zoek naar zeldzame en prachtige vlinders en libellen. Samen met een kleine groep vlinder- en libellenliefhebbers, onder deskundige begeleiding van Chris en Annemieke . Zij nemen u mee om, vanuit twee natuurlijk gelegen accommodaties, de omgeving van Mugla en Antalya te ontdekken.

West-Turkije, een geweldige bestemming voor het spotten van vlinders en libellen

West-Turkije is een waar paradijs voor vlinder- en libellenliefhebbers. We vinden er mediterrane bossen en glooiende heuvels. Prachtige rivieren die zich een weg banen door de bergen en uitmonden in de azuurblauwe zee. De perfecte habitat voor vlinders en libellen. Er is dan ook een ongelooflijke diversiteit aan insectenleven. We bezoeken enkele Nationale parken en rivieren zoals de Dalyan rivier. Zo maken we kans op Zwartbruin dikkopje, Heliotroop blauwtje, Duizendknooppage en Egeïsche heivlinder. Bijzondere libellensoorten als de Turkse koraaljuffer, Vaandeldrager en Syrische rombout worden in deze regio's waargenomen. Het beloofd een zeer speciale soortenlijst te worden met zeldzaamheden en endemen.

De natuur van Mugla en Antalya in West-Turkije

Beide regio's zijn van ongekende schoonheid met nog veel ongerepte natuur. Vanaf de voet van de bergketens kunnen we op bloemrijke velden fraaie soorten dagvlinders vinden. Langs de oevers van grote meren en rivierarmen kunnen we gave libellensoorten zien. West-Turkije herbergt om en nabij de 150 soorten dagvlinders en 60 soorten libellen. Daarin komen ook de Euraziatische soorten voorbij, die in een groot deel van Europa niet voorkomen. Een mooie kans om met gelijkgezinden deze regio's van West-Turkije te ontdekken.

Waarom met Goldcrest Nature Tours naar West-Turkije?

Een georganiseerde groepsreis met Goldcrest is een leuke en leerzame manier om het westen van Turkije te verkennen. Chris en Annemieke kunnen u veel vertellen over de vlinders en libellen die we gaan zien. Fotomateriaal en documentatie helpen ons om de soorten te determineren. Ze vertellen kleine aandachtspunten waardoor u zelf ook steeds meer gaat herkennen. Daarnaast is het gezellig om met gelijkgezinden te reizen en ervaringen uit te wisselen.

Goldcrest Nature Tours vindt de natuurbeleving belangrijk, dit is waarom wij ook naar ander natuurschoon kijken en de tijd nemen om te kunnen genieten van dit mooie land. Zo nemen we ook de tijd om in de avond lekker te eten in authentieke restaurants. Als u op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring, dan is deze reis vlinders en libellen van West-Turkije zeker een aanrader.

Doelsoorten dagvlinders:

Geelbandspikkeldikkopje, Groot windedikkopje, Woestijndikkopje, Grootbrandkruiddikkopje, Levant spikkeldikkopje, Oostelijk kalkgraslanddikkopje, Zwartbruindikkopje, Turks geelsprietdikkopje, Gierstdikkopje, Turks spikkeldikkopje, Oostelijke pijpbloemvlinder, Zuidelijke koninginnenpage, Koningspage, Klein resedawitje, Groot geaderd witje, Oostelijk resedawitje, Oostelijk marmerwitje, Zuidelijke luzernevlinder, Bestoven citroenvlinder, Griekse vuurvlinder, Oostelijke vuurvlinder, Kleine sleedoornpage, Duizendknooppage, Klein Christusdoornblauwtje, Tijgerblauwtje, Klein tijgerblauwtje, Oostelijk tijmblauwtje, Bloemenblauwtje, Salieblauwtje, Heliotroopblauwtje, Oostelijk saffierblauwtje, Bruin tragantblauwtje, Azuurblauwtje, Balkan bruinblauwtje, Kobaltblauwtje, Wikkeblauwtje, Oostelijk esparcetteblauwtje, Getand blauwtje, Kardinaalsmantel, Toortsparelmoervlinder, Valse knoopkruidparelmoervlinder, Tweekleurige parelmoervlinder, Oostelijk dambordje, Zuidelijke aurelia, Grote vos, Kleine monarchvlinder, Blauwe IJsvogelvlinder, Turks bruinzandoogje, Levant bruin zandoogje, Dubbeloog, Rotsvlinder, Grote schaduwzandoog, Kleine schaduwzandoog, Donkere heivlinder, Egeïsche heivlinder, Verborgen heivlinder, Balkan boswachter, Levantwitbandheremiet, Pasja, Snuitvlinder, Turks hooibeestje. En de vele ondersoorten.

Doelsoorten libellen:

Weidebeekjuffer, Oriënt juffer, Grote pantserjuffer, Oostelijke houtpantserjuffer, Turkse koraaljuffer, Kanaaljuffer, Ivoren breedscheenjuffer, Blauwe breedscheenjuffer, Zadellibel, Beekkeizerlibel, Zuidelijke keizerlibel, Schaduwlibel, Turkse rombout, Syrische rombout, Vaandeldrager, Donkere tanglibel, Golftanglibel, Kleine tanglibel, Blauwoogbronlibel, Turkse bronlibel, Gevlekte glanslibel, Mantelgrondlibel, Vuurlibel, Moriaantje, Bruine korenbout, Zuidelijke oeverlibel, Epauletoeverlibel, Beekoeverlibel, Slanke oeverlibel, Kleine oeverlibel, Lange oeverlibel, Wereldzwerver, Windvaantje, Geelvlek heidelibel, Zwervende heidelibel, Zuidelijke heidelibel, Purperlibel, Rode zonnewijzer, Blauwe zonnewijzer.

 

Reisprogramma

  • Dag 1: Reisdag naar Antalya en eerste accommodatie
  • Dag 2 t/m dag 7: Elke dag bezoeken we locaties voor vlinders en libellen
  • Dag 8: Reisdag naar Nederland

De invulling van de dagen wordt binnenkort verder uitgewerkt. Elke dag is er een volledig dagprogramma naar diverse interessante gebieden.

Wat is inbegrepen

Inclusief:

✓ Alle overnachtingen in twee zeer comfortabele hotels
    (1-persoonstoeslag gebruik 2-persoonsk. € 275,00)

Alle maaltijden ter plaatse
    inclusief water, koffie en thee

✓ Vervoer ter plaatse

Begeleiding van twee bekwame natuurgidsen/vlinderspecialisten

✓ Dagelijkse determinatie en fotobespreking

Gebruik van documentatie (vlinders en libellen)

✓ CO2 compensatie via Trees for All

Digitaal verslag met soortenlijst na afloop

Exclusief:

 Retour vliegreis naar Antalya (vliegtickets verzorgen wij graag voor u)

Maaltijden tijdens heen en terugreis

Alle (alcoholische) dranken

Uitgaven van persoonlijke aard

Reis en annuleringsverzekering (aanbevolen)

Bijdrage STO Garant € 13,00

Boekingskosten € 15,00 per boeking

Praktisch

We verblijven in comfortabele hotels met alle voorzieningen zoals een eigen badkamer, toilet en airconditioning. Er zijn tweepersoonskamers beschikbaar. Er geldt een extra toeslag voor eenpersoonsgebruik van een tweepersoonskamer. Toeslag bedraagt € 275,00.

Alleen reizende deelnemers kunnen ook een tweepersoonskamer delen (hetzelfde geslacht). U wordt tijdig geïnformeerd als er een deelnemer wil delen, houdt er rekening mee dat dit niet altijd lukt en er een extra eenpersoonstoeslag bijkomt. Vink "kamer op indeling" aan op het factuurformulier.

Wifi is gratis beschikbaar.

Update: We zoeken een vrouw voor een kamer op indeling

 

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Natuurgidsen Chris en Annemieke begeleiden deze prachtige vlinderreis naar West-Turkije. Samen gaan we op zoek naar vele gave soorten dagvlinders en libellen in een adembenemende omgeving.

STO Garant  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlinders en Libellen van West-Turkije” te beoordelen

Andere suggesties…