Fotografiereis Alpenvogels in de sneeuw

1.145,00

Fotografieworkshop wintervogels in de Zwitserse Alpen

Unieke kans om Lammergier en Steenarend te fotograferen
Alpensneeuwhoen, Sneeuwvink en Alpenheggenmus voor de lens
Schitterend uitzicht vanuit het hotel op 2350 meter hoogte
Alle tijd om unieke foto’s te maken en foto’s te bespreken
Begeleiding door twee enthousiaste natuurfotografen en vogelaars
Geschikt voor de beginnende en gevorderde fotograaf

Boek nu déze bijzondere vogel- en natuurfotografie ervaring.

Vertrekdatum: 14-02-2025 t/m 17-02-2025

4 op voorraad

Beschrijving

 

Alpenvogels fotograferen in een winterse setting

Prijs vanaf € 1145,00 p.p. 

Vertrekdatum:
14-2-2025 t/m 17-2-2025

Deelnemersaantal: Minimaal 3 personen - maximaal 6 personen

Hoe gaaf is dat! Om de standvogels in de Zwitserse Alpen in de sneeuw te kunnen vastleggen! En wát voor een standvogels, we kunnen hier onder andere de Lammergier, Steenarend, Alpenheggemus, Sneeuwvink en Alpensneeuwhoen treffen. Een niet alledaagse natuurfotografie reis met kans op zéér bijzondere foto's.

Het Zwitserse Wallis staat bekend om de hoogste bergtoppen van de Alpen. Schitterende bergen die in alle jaargetijden te bewonderen zijn dankzij de perfecte infrastructuur van Zwitserland. Ons hotel, voor drie nachten, is prachtig gelegen op ruim 2000 meter hoogte. Wij nemen álle tijd om de zonsopkomst en de zonsondergang in de bergen te fotograferen.

De Lammergier

De Lammergier patrouilleert hier regelmatig langs de bergwand op zoek naar eten. Voor ons een buitengewone kans om deze magnifieke roofvogel met een spanwijdte van 250 cm van zeer dichtbij te fotograferen. Een andere prachtige roofvogel is de Steenarend die hier ook te zien is. Met de besneeuwde bergen als achtergrond steken deze prachtige vogels mooi af. Uw gids houdt de lucht voor u in de gaten, zo hoeft u niets te missen. Ook kennis van het gedrag van de vogels is belangrijk, de vogelkennis van uw gids komt hier goed van pas. Zo kunt u handig inspelen om op het juiste moment de foto's te maken.

De kleinere vogels laten zich ook dichtbij benaderen als je er de tijd voor neemt, prachtige foto's van een Alpensneeuwhoen in winterkleed is natuurlijk altijd de moeite waard. Of de speelse Alpenkauwen die hier in een grote groep voorkomen, en altijd wel in zijn voor een vliegshow. De Alpenheggenmus en de Sneeuwvink hebben een mooi verenkleed. Dit steekt prachtig af tegen de witte sneeuw, dat zijn fotomomenten die u niet vaak kan tegenkomen.

En als u dan binnen met een kop warme chocolademelk weer warm probeert te worden kunt u door de grote ramen nog steeds van het prachtige landschap genieten. Het belooft een heerlijk korte trip te worden met mooie natuur, schone berglucht en volle geheugenkaartjes.

 

Programma van dag tot dag

Dag 1

Een reisdag naar het stadje Leukerbad in de Zwitserse Alpen. Vanaf Bern reizen we in een minibus of een 2 ruime auto's naar Leukerbad. Vanuit Leukerbad op 1411 meter hoogte nemen we de Gemminbahn omhoog naar Gemmi op 2350 meter hoogte. Hier kunnen we gaan genieten van het winterse tafereel, schitterende vergezichten en de vogels van de Alpen. We checken in bij Berghotel Wildstrubel waar we de komende drie nachten zullen verblijven. In het restaurant van het hotel gaan we lunchen. In de avond gebruiken we ons vier gangen diner in het hotel.

Dag 2

Rond deze tijd van het jaar heeft u een schitterend winters uitzicht over de Zwitserse Alpen in het Kanton Wallis. Voor de vroege vogels is er de mogelijkheid om de zonsopkomst te fotograferen. Na het ontbijt gaan we op zoek naar mooie soorten om te fotograferen. De sneeuw en de koude heldere lucht zorgen voor perfecte fotografische omstandigheden.

We kijken uit naar de Steenarend en de Lammergier. En wellicht laten de kleinere standvogels  zoals de Alpensneeuwhoen, Sneeuwvink en Alpenheggemus zich goed benaderen. We lunchen boven in het restaurant op de berg. Na de lunch gaan we voor een tweede fotografiesessie naar buiten. Als de zonsondergang inzet kunnen we mooie landschapsfoto's maken. We dineren in ons hotel-restaurant. In de avond houden we een fotobespreking, zo kunnen we elkaar helpen om onze fotografie naar een hoger niveau te brengen.

Dag 3

Een tweede volle dag fotograferen van de Alpenvogels. We kunnen aan de slag met de tips & tricks van de fotobespreking. Als de vogels meewerken kunnen we onze foto's wellicht nog verbeteren en nieuwe instellingen uitproberen. Lunch is in het restaurant.

Optioneel is een sneeuwschoenwandeling (niet inbegrepen in de prijs).

Met hopelijk een mooie zonsondergang sluiten we de dag af en nuttigen we een heerlijke Zwitserse maaltijd in ons hotel/restaurant.

Dag 4

Hopelijk is er nog een mooie zonsopkomst te fotograferen of om van te genieten. Als de tijd het toelaat nemen we nog de mogelijkheid om na het ontbijt te fotograferen. Dan stappen we in de kabelbaan naar beneden en gaan we vervolgens terugrijden naar Bern. Zo komt er een eind aan deze interessante fotografiereis. Bijzondere vogels van het hooggebergte, in een prachtige winterse setting, zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Een mooie ervaring om van de "bucket list" te strepen.

Een mooie korte film om alvast in de sfeer te komen

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:

Drie overnachtingen in een comfortabel hotel
(eenpersoon toeslag € 325,00)

Alle maaltijden inclusief water

Tickets voor de kabelbaan

✓ Vervoer naar Leukerbad vanaf Centraal station in Bern

✓ Begeleiding van een enthousiaste natuurfotograaf/vogelaar

Fotobesprekingen en begeleiding met fotograferen

✓ Gebruik van optiek, documentatie

✓ CO2 compensatie via Trees for All

 

 

 

 

 

Exclusief:

 Retour Nederland - Bern (zie info. tabblad vervoer)

Alle (alcoholische) dranken en andere versnaperingen tijdens uw verblijf

Uitgaven van persoonlijke aard

Reis en andere verzekeringen

Bijdrage STO Garant € 13,00

Boekingskosten per boeking € 15,00

 

 

 

 

Praktisch

Berghotel Wildstrubel ligt op 2350 meter hoogte en biedt een magnifiek uitzicht vanuit uw kamer en het restaurant.

Kamers zijn op indeling, twee personen. Er zijn geen eenpersoonskamers. De toeslag voor eenpersoonsgebruik van een tweepersoonskamer bedraagt € 325,00 (op basis van beschikbaarheid). De kamers hebben twee aparte bedden.  Wenst u met drie of vier personen op een kamer te verblijven, vraag ons dan naar de mogelijkheden en prijzen.
De douche en toilet voorzieningen zijn gezamenlijk voor een aantal kamers per verdieping. Onze ervaring is dat er ruim voldoende voorzieningen zijn voor het aantal gasten.

Er kan tegen betaling gebruik worden gemaakt van de SPA faciliteiten. Voor ongeveer € 30,00 p.p. heeft u de beschikking over twee sauna's, één stoombad en een relaxruimte alle met uitzicht op de bergen. Badjas, slippers en handdoeken inbegrepen. Erg bijzonder!

 

 

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Natuurgids, vogelaar en natuurfotograaf. Chris zal u met veel passie en enthousiasme meenemen op deze fotografiereis. Hij zorgt ervoor dat u de beste kansen krijgt om de Alpenvogels te fotograferen, en u van de nodige tips te voorzien.

STO Garant  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fotografiereis Alpenvogels in de sneeuw” te beoordelen