Vlinders en Libellen in de Ardennen

99,00

Een dag lang vlinderen net over de Belgische grens

  Met een ervaren vlinderspecialist ontdekt u de beste vlinderlocaties
  Purperstreepparelmoervlinder en vele andere fraaie soorten vlinders
  Speerwaterjuffer en Gewone Bronlibel
  Gedegen uitleg en determinatie van en over de geziene soorten
  Inclusief vervoer vanaf een verzamelpunt in Nederland

Een unieke kans om bijzondere Dagvlinders en Libellen te ontdekken!

Datum:
23 juni 2024 vol
01 juli 2025

Artikelnummer: VLA Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Een dagexcursie Vlinders en Libellen in de Ardennen

Prijs vanaf € 99,00 p.p.

Vertrekdatum:
23-06-2024
01-07-2025

 

 

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 7 personen

Wat gaan we doen?

In één dag heen en weer Vlinders en Libellen in de Ardennen ontdekken. In België maken we kans op Dagvlinders als het Groot geaderd witje, Purperstreepparelmoervlinder en de Veenbesparelmoervlinder. En Libellensoorten als de Gewone bronlibel, Speerwaterjuffer en de Venwitsnuitlibel. Samen met Chris de Nooijer , een ervaren natuurgids en vlinderspecialist gaat u op ontdekking in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen. Het wordt een dag met véél natuurbeleving en tijd om te struinen, te fotograferen én te genieten van de omgeving. Lekker buiten in de natuur samen met een kleine groep mensen die net zo enthousiast worden van Vlinders en Libellen in de Ardennen als u!

Naast de vele dagvlinders bloeien rond deze tijd ook diverse zeldzame wilde Orchideeën als Brede Wespenorchis en Grote Muggenorchis. Chris kent deze omgeving zeer goed en struint hier elk jaar de bloemweides af op zoek naar Vlinders, Libellen en planten. Zo neemt hij u mee naar de beste locaties in de Belgische Ardennen voor een mooie lijst met waarnemingen.

Vlinders en Libellen in de Ardennen

Net over de grens kunnen we in het hoogveen gebied van de Belgische Ardennen op zoek naar vlindersoorten als de Pruimenpage en de Blauwe vuurvlinder. Wellicht zien we hier de prachtige Grote parelmoervlinder vliegen, een mooie grote oranje verschijning. Een dag met andere habitat en dus ook andere natuurwaarnemingen als in Nederland. De soorten planten en insecten zijn aangepast op een vochtige omgeving. We gaan op zoek naar Dagvlinders en Libellen en zullen u daarnaast voorzien van interessante uitleg over het herkennen van deze soorten.

Natuurfotografie

Deze vlinderdag is geschikt voor elke natuurliefhebber. Voorkennis van vlinders of planten is geen vereiste. Houd u van natuurfotografie? Dan is deze reis erg leuk en leerzaam. U krijgt alle ruimte om rustig de Vlinders en Libellen te fotograferen. We houden ons daarbij aan de gedragscode van fotografen. De extra informatie over de flora en fauna brengt u fotografie skills naar een hoger niveau.

Waarom met Goldcrest Nature Tours op reis?

De gebieden in België die wij deze trip gaan aandoen zijn niet ver rijden vanuit midden Nederland én struinen over bloemenvelden levert altijd wel mooie vlindersoorten op. Waarom loont het dan toch om deze dagexcursie Vlinders en Libellen in de Ardennen met Goldcrest Nature Tours te ondernemen? Daar kunnen wij heel kort over zijn, uw gids!

Vlinders zien is een, maar probeer de soorten dan ook maar eens op naam te brengen. Onze Goldcrest Nature Tours gidsen zijn  zeer bekwame natuurgidsen en vlinderkenners. Met veel veldervaring herkennen zij snel de soorten vlinders. Ook de kennis van het gedrag van flora en fauna draagt bij tot mooie waarnemingen waar u anders aan voorbij zou lopen. Hun scherpe blik zorgt voor veel meer vlinders dan dat u alleen kunt ontdekken. Met de extra informatie over de soorten brengt u ook nog eens uw natuurkennis naar een hoger niveau.

En dan is het natuurlijk ook erg gezellig om met een groepje gelijkgestemden op pad te zijn. Het zien van mooie en bijzondere soorten is leuk om te kunnen delen. Goldcrest Nature Tours vindt de natuurbeleving belangrijk, dit is waarom wij ook naar ander natuurschoon kijken en de tijd nemen om te kunnen genieten van de mooie omgeving die wij aandoen met deze dag excursie Vlinders en Libellen in de Ardennen.

 

Dagindeling:

Vanaf het verzamelpunt vertrekken we met een comfortabele minibus naar België, waar we ongeveer 1,5 uur later aankomen. Na aankomst gaan we in een van de vele bloemweides op zoek naar Vlinders. Misschien lukt het ons om de Ringoogparelmoervlinder, de Rode vuurvlinder en het Dambordje te zien.

Na de lunch bezoeken we een andere locatie waar we ook meer Libellen kunnen aantreffen. Dit is een vochtige biotoop, dus uitermate geschikt voor de Veenbesparelmoervlinder en Zilveren maan. Libellen als de Speerwaterjuffer kunnen we hier vinden en ook de Venwitsnuitlibel.

Op de weides zijn ook vele bijzondere planten te zien zoals wilde Orchideeën. Naast al dat moois op de grond kijken we ook af en toe in de lucht. Er vliegen geheid vogels over zoals bijvoorbeeld de Rode Wouw of een Zwarte ooievaar. In de namiddag rijden we terug naar ons verzamelpunt. En zo is er een eind gekomen aan onze Vlinderdag in de Belgische Ardennen.

Wilt u een extra nacht boeken in de omgeving van ons verzamelpunt? Kom in Contact en informeer naar de mogelijkheden.


LB: Alleen als het weer dusdanig slecht is om Dagvlinders en Libellen te kijken zullen we deze dagtrip annuleren. Wij bieden u dan een alternatieve datum aan of wij storneren uw volledige betaling. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele extra kosten die hiermee gemoeid kunnen zijn.

 

Doelsoorten:

Rode vuurvlinder, Blauwe vuurvlinder, Bruine vuurvlinder, Pruimenpage, Eikenpage, Klaverblauwtje, Heideblauwtje, Groot geaderd witje, Braamparelmoervlinder, Purperstreepparelmoervlinder, Ringoogparelmoervlinder, Veenbesparelmoervlinder, Zilveren maan, Grote parelmoervlinder, Bosrandparelmoervlinder, Keizersmantel, Tweekleurig hooibeestje, Voorjaarserebia, Bont dikkopje, Geelsprietdikkopje, Groot dikkopje, Speerwaterjuffer, Bosbeekjuffer, Vuurjuffer, Gaffelwaterjuffer, Gewone bronlibel, Metaalglanslibel, Smaragdlibel, Beekoeverlibel, Venwitsnuitlibel.

Wat is inbegrepen

Inclusief:

 Koffie en thee

Transport met minibus vanaf verzamelpunt (NL)

✓ Begeleiding van een bekwame gids en natuurfotograaf

Determinatie van de soorten

✓ Gebruik van optiek, documentatie

 CO2 compensatie via Trees for All

Digitale soortenlijst na afloop

Exclusief:

Vervoer naar verzamelplaats in NL

Lunchpakket(picknick)

Aanvullende overnachting nabij verzamelpunt

Uitgaven van persoonlijke aard

Reis en annuleringsverzekeringen (aanbevolen)

 

 

Praktisch

Vanaf het verzamelpunt in NL rijden we in een comfortabele minibus naar onze bestemming. De gehele dag is het vervoer inbegrepen. We hanteren geen vaste plaatsen in de auto en zullen zoveel mogelijk van plek wisselen. Roken is niet toegestaan in de minibus.

 

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Natuurgids en natuurfotograaf. Chris heeft veel kennis opgedaan tijdens zijn vele uren struinen in de natuur, een échte vlinderspecialist. Hij weet de plekken met de bijzondere Dagvlinders en Libellen feilloos voor u te vinden.

Verzamelpunt

P+R Transferium Meerhoven
Sliffertsestraat 304
5657 AS Eindhoven

Precieze tijd wordt via de e-mail gecommuniceerd twee weken voor vertrek. Houd u rekening met een vertrek vroeg in de ochtend.

Deze locatie is ook goed met het OV te bereiken.

Extra informatie

Excursiedatum:

23-06-2024, 01-07-2025

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlinders en Libellen in de Ardennen” te beoordelen

Andere suggesties…