Vogelexcursie Maasvlakte

35,00

Vogelexcursie zeevogels, steltlopers en zangvogels

Begeleiding van een ervaren lokale vogelaar
Kans op zeevogels als Vorkstaartmeeuw
Roofvogels als Smelleken en Blauwe kiekendief
Vogels op trek, tijdens de najaarsmigratie
 Ideaal om jouw vogelkennis te vergroten

Deze excursie is onderdeel van een Passe-partout, met stapelkorting.

Datum:
03-10-2024
12-10-2024
18-10-2024

Tijd: 8:00-12:00 

Artikelnummer: VEM Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Vogelen in het havengebied van Rotterdam

Zeevogels, steltlopers en zangvogels tijdens de vogeltrek

Datum:
03-10-2024
12-10-2024
18-10-2024

Tijd: 8:00 - 12:00

Prijs: € 35,00

minimaal 3 deelnemers - maximaal 8 deelnemers 

Wat gaan we doen?

Een vogelexcursie Maasvlakte in het havengebied van Rotterdam. Deze omgeving, met grote contrasten, heeft veel te bieden op vogelgebied. Dit is uw kans om onder begeleiding van lokale vogelaar Chris de Nooijer deze vogelgebieden te gaan ontdekken. Tijdens de vogelexcursie Maasvlakte staan de zeevogels en de vogeltrek centraal. Elk jaar struint Chris, en menig vogelliefhebber, op de Maasvlakte op zoek naar algemene en bijzondere vogels die tijdens de trek uitrusten op de Maasvlakte. Met de juiste windrichting turen we over zee naar gave zeevogelsoorten. Chris heeft veel expertise in het monitoren van de zeevogeltrek. Het langstrekken van keilende zeevogels is een bijzondere ervaring om mee te maken

We maken enkele korte wandelingen langs de vogelrijke stukken van de Maasvlakte en turen met meerdere telescopen over zee.

Heb ik veel vogelkennis nodig om mee te doen?

Deze vogelexcursie is geschikt voor iedere natuurliefhebber. Natuurlijk heeft u interesse in vogels en hun gedrag, en vind u het leuk om naar ze te kijken. Ervaring is dus geen vereiste, uw gids helpt u om de vogelsoorten te vinden en op naam te brengen. Heeft u al wel ervaring met het kijken naar vogels? Er is altijd weer iets nieuws over vogels te leren wat u misschien nog niet wist. Kijken en luisteren naar al het moois wat de gids u kan laten zien is voor iedere natuurliefhebber geweldig leuk.

De vogels op de Maasvlakte

Waar vroeger de vogels broeden in het natuurgebied "De Grote Beer" is in de jaren zestig de Rotterdamse Haven uitgebreid met de huidige Maasvlakte. Helaas is er veel natuur verloren gegaan om van Rotterdam één van de grootste havens ter wereld te maken. Gelukkig zijn er nog kleine stukjes over waar de vogels terecht kunnen, en daar maken ze goed gebruik van. Chris kent elke greppel, Duindoornbosje en zeereep van de Maasvlakte. Hij weet nog genoeg leuke plekjes te vinden waar we kunnen struinen en op zoek kunnen gaan naar gave vogelsoorten.

Doelsoorten:

Vorkstaartmeeuw, Drieteenmeeuw, Dwergmeeuw, Grote stern, Noordse stormvogel, Noordse pijlstormvogel, Grauwe pijlstormvogel, Vale pijlstormvogel, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Grote burgemeester, Rosse franjepoot, Kleine jager, Kleinste jager, Middelste jager, Grote jager, Jan van Gent, Roodkeelduiker, Parelduiker, IJsduiker, Kuifaalscholver, Alk, Zeekoet, Vaal stormvogeltje, Stormvogeltje, Paarse strandloper, Steenloper, Drieteenstrandloper, Bonte strandloper, Wulp, Kanoet, Zilverplevier, Goudplevier, IJseend, Zwarte zee-eend, Grote zee-eend, Eider, Middelste zaagbek, Topper, Kleine rietgans, Rotgans, Zwarte rotgans, Oeverpieper, Zwarte roodstaart, IJsgors, Sneeuwgors, Bladkoning, Goudhaan, Tapuit, Velduil, Blauwe kiekendief, Rode wouw, Smelleken, Slechtvalk.

Mochten er zeldzaamheden gemeld worden probeert Chris die waarnemingen mee te nemen in het programma.

Wat neemt u mee?

  • Goede wandelschoenen
  • Comfortabele kleding (houdt het weerbericht in de gaten)
  • Een verrekijker als u die heeft
  • Een fotocamera als u het leuk vindt om foto's te maken

Wat neem de gids mee?

  • Veel kennis over het gebied de Maasvlakte
  • Meer dan 40 jaar ervaring in het kijken naar vogels
  • Twee telescopen
  • Extra verrekijkers te leen

Waar spreken we af?

De locatie waar we elkaar treffen wordt een week voor aanvang via de e-mail doorgegeven.

Lees meer over de natuurgids en vogelaar die met u op pad gaat. Klik op de naam.

Andere excursies in ons passe-partout met stapelkorting

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Excursiedatum

03-10-2024, 12-10-2024, 18-10-2024

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vogelexcursie Maasvlakte” te beoordelen

Andere suggesties…