Vogelexcursie in de Delta

79,50

Vogels kijken in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta

Dag excursie van 9:00 tot 16:00 uur
We bezoeken de vogelrijke gebieden van de Delta
Kans op IJsduiker, IJseend, Zwarte zeekoet en Zeearend
Grote groepen ganzen en steltlopers
Begeleiding van een enthousiaste en ervaren natuurgids en vogelaar
Vervoer met een minibus

Ook als privé excursie te boeken kijk op privé excursie op maat

Datums:
Tour 1: 03-12-2022
Tour 2: 19-12-2022
Tour 3: 30-12-2022

 

Favoriet Bekijk favorieten
Artikelnummer: VED Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Vogels kijken in de Delta

Prijs € 79,50 p.p. 

Datums:
03-12-2022
19-12-2022
30-12-2022

 

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 6 personen

Dagexcursie 9:00-16:00 - Vervoer met een comfortabele minibus. 

In deze vogelexcursie in de Delta gaan we vogels kijken in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta. Uw gids laat u de mooiste en vogelrijke plekken zien van Goeree Overflakkee, Schouwen Duivenland en de Oosterschelde kering. We rijden vanaf het verzamelpunt gezamenlijk in een minibus en stoppen op diverse locaties waar u goed de aanwezige vogels kunt waarnemen. U gaat na deze enerverende dag de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta met andere ogen zien en dit stuk van Nederland nog meer waarderen.

De Brouwersdam, de grens van Zuid-Holland en Zeeland

Natuurlijk gaan we met deze vogelexcursie in de Delta over de Brouwersdam. En speuren we op een aantal plaatsen de zee af naar soorten als IJsduiker, Roodkeelduiker, Zwarte zeekoet, IJs-eend en Zwarte zee-eenden. Steenlopers en Drieteenstrandlopers zijn er altijd om u te vermaken. Tussen de meeuwen zit nog wel eens een verrassing zoals een Pontische meeuw of een Kleine of Grote Burgemeester. De twee soorten zeehonden laten zich altijd zien rondom de sluis. En met wat geluk zien we nog een Bruinvis in dit visrijke water.

De Patrijs

Zeer de moeite waard is een bezoek aan de Stolpweg op Schouwen-Duivenland. Daar loopt al enige jaren met groot succes een project om de Patrijs van de ondergang te redden. Het Europees gesponseerde Euro Partridge Project zorgt voor een grote diversiteit aan insecten en zaden. Met bloemrijke akkers en keverbanken is er een grote hoeveelheid aan kleine vogels zoals Putters en Kneu. Ook leven er veel muizen wat weer  zeldzaamheden als Velduil of Ruigpootbuizerd met zich meebrengt. De Patrijs doet zich hier tegoed aan het vele voedsel. Ze zijn lastig te ontdekken maar we gaan het zeker proberen.

Plan Tureluur

Ook bezoeken we plan Tureluur in de Prunjepolder. Er zijn diverse plekken om met de telescoop rustig de gebieden af te turen op zoek naar soorten als Goudplevier, Tureluur en Kievit. Soms zitten er grote groepen van deze soorten, en als ze massaal de lucht ingaan schitteren ze als diamantjes in de zon. Diverse eenden soorten als Pijlstaart, Nonnetje, Grote zaagbek en Wintertaling kunnen we door de scoop bewonderen.

Steltlopers als Zwarte ruiter en de kleine Zilverreiger met zijn grappige foerageergedrag zijn altijd leuk om te zien. De achtergebleven Lepelaars zoeken hier hun kostje bij elkaar. Deze zijn met hun witte verenkleed makkelijk te ontdekken.

Uw gids zal u hier veel over de aanwezige soorten en hun gedrag vertellen. Natuurlijk is er ruim de gelegenheid om foto’s te nemen van de aanwezige vogels en de prachtige vergezichten.

Markenje

Het vernieuwde Markenje op Goeree Overflakkee is een hotspot voor steltlopers op de kleine eilandjes in de Grevelingen. Binnendijks maken we kans op Nonnetje en Grote Zaagbek en roofvogels als Blauwe Kiekendief en Slechtvalk. Dit deel van de Delta is onder andere het foerageergebied van de Zeearend. Regelmatig worden ze hier waargenomen, we hopen dat we u deze grootste roofvogel van Nederland kunnen laten zien.

In de polders op beide eilanden foerageren altijd grote groepen met ganzen. Uw gids is op de hoogte waar u grote kans maakt op grote groepen Rotganzen en Brandganzen. Eventuele zeldzaamheden als Zwarte Rotgans, Witbuikrotgans en Roodhalsgans behoren tot de mogelijkheden. Uw gids houd de recente waarnemingen in de gaten en zal eventueel bij bijzondere meldingen de route aanpassen.

Kleine en Wilde zwanen behoren ook tot de wintergasten van het Deltagebied. Deze soorten willen we u zeker niet ontnemen. Ook de Europese Flamingo's die in de Grevelingen overwinteren zijn een bezoekje waard. Langs de route zullen we in de aanwezige slootjes kijken of we een IJsvogel of de Roerdomp kunnen ontdekken.

Het Deltagebied in Zuid-Holland en Zeeland is een mooi open landschap. De elementen hebben er vrij spel en dat is merkbaar. Overal is water en veel ruimte voor de natuur. De aanwezige vogels maken dankbaar gebruik van dit landschap. Dat maakt deze regio in de winter tot de vogel hotspot van Nederland.

 

 

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:

Vervoer met een minibus vanaf verzamelpunt.

Koffie/thee met een koek 

✓ Begeleiding van een bekwame gids/vogelaar

✓ Gebruik van optiek, documentatie

Digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop

 

 

 

 

 

 

Exclusief:

Vervoer naar verzamelpunt

Lunchpakket (we lunchen "in het veld")

Drinken en snacks voor onderweg

Twee korte filmpjes

Praktisch

Wat kunt u meenemen:

 • Kleding naar gelang de weersverwachting. De wind heeft soms vrij spel in Zeeland, het kan dan fris aanvoelen.
 • Water en winddichte kleding, muts en handschoenen.
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Onderweg zorgen we voor een geschikte locatie voor een sanitaire stop.

Natuurfotografie

Deze vogelexcursie in de Delta is een uitgelezen kans om foto's te maken van vogels en landschappen. We nemen de tijd om op diverse locaties de vogels te observeren en ook te kunnen fotograferen. Wij houden ons daarbij aan de gedragscode van fotografen!

Als u een zoomlens of een telelens heeft kunt u de vogels van een grotere afstand fotograferen. Voor de landschappen is een groothoeklens of een fish eye zeer geschikt.

NB: Deze vogelexcursie is geen fotografieworkshop, de klemtoon van deze excursie ligt bij het ontdekken van vogels in de Delta.

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Natuurgids, vogelaar en natuurfotograaf Hij zal u met veel passie en enthousiasme meenemen op uw vogelexcursie. Met zijn scherpe zicht en gehoor ontgaat hem vrijwel niets wat resulteert in een lange lijst met soorten. Ook zijn kennis over vogels en natuurfotografie wil hij graag met u delen. Natuurlijk zal Chris nauwlettend in de gaten houden waar bijzondere soorten worden waargenomen.  Zo kan hij deze inpassen in het programma.

Verzamelpunt

Parkeerplaats Noordzeestrand Stellendam
Meester Snijderweg

Precieze tijd wordt via de email gecommuniceerd

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 03-12-2022, Tour 2: 19-12-2022, Tour 3: 30-12-2022

Beoordelingen

 1. admin

  Dankjewel Chris en Annemieke voor jullie kundige uitleg. Heel veel gezien en de toppers waren voor mij de IJsvogel en de Zeearenden

 2. admin

  Wat een onvergetelijke dag hebben we gehad! Even helemaal los van alledaagse dingen. Chris en Annemieke hebben ons meegenomen en met veel enthousiasme vertelde ze over de natuur en dieren die we zagen. Voor ons als ultieme droom: de ijsvogel zien! En we zagen er twee tegelijk! Zo mooi!!
  Dank aan Chris en Annemieke voor deze mooie dag! – Anja en Herman –

 3. Paul

  Super leuke excursie en goed verzorgd door Chris en Annemieke!
  Ze zijn goed geïnformeerd over wat er in de omgeving te vinden is en Chris kan heel snel schakelen op het moment dat het nodig is, bijvoorbeeld als het weer omslaat. Hierdoor hebben we veel mooie soorten gezien en ook goed de tijd kunnen nemen om er van te genieten.

  • admin

   Hoi Paul
   Mooi om te horen dat jullie een leuke excursie dag hebben gehad. Dankjewel voor jouw review! Hopelijk tot een volgende keer.
   Groet,
   Chris en Annemieke

 4. admin

  Wij hebben een geweldige dag gehad. Ondanks het weer waardoor we bang waren dat er geen vogel te zien zou zijn, hebben Chris en Annemieke ons veel laten zien.
  Ze wisten de goede plekken te vinden en mooie vogels te spotten. Zo hebben we zeker meer dan 35 soorten gezien.
  Bijzonder leerzaam en een mooie excursie
  We gaan zeker nog eens mee!
  Groet, Rik en Jorita

  • admin

   Dankjewel Rik en Jorita

   Ondanks het weer, wat niet echt meezat, Hebben we veel gezien. Jullie waren een leuk gezelschap! Graag tot een volgende keer.

   Hartelijke groet,
   Chris en Annemieke

Een beoordeling toevoegen