Vlinders en Libellen in Nationaal Landschap Winterswijk

60,00

Op zoek naar bijzondere vlinders en libellen

 Begeleiding van ervaren natuurgids Chris de Nooijer
Vlinders als Kleine parelmoervlinder, Staartblauwtje en Grote weerschijnvlinder
Libellen als Hoogveenglanslibel en de Speerwaterjuffer
Mogelijkheid voor (macro)fotografie
Kleine groep ⇒veel aandacht

Datum:
19-07-2023 vol

Wil je graag mee met deze excursie? Geef je alvast op voor juli 2024 via Contact

Uitverkocht

Artikelnummer: VL-NLW Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Op zoek náár vlinders, libellen en zeldzame planten

Prijs vanaf € 60,00 p.p.

Datum:
19-07-2023

 

 

 

Deelnemersaantal: Minimaal 3 personen - maximaal 8 personen

Dagexcursie 8:00-15:00

Wat gaan we doen?

We gaan op zoek naar dé vlinders en libellen in het Nationaal Landschap Winterswijk. Tel daar de bijzondere planten, amfibieën, reptielen en vogels bij op en je weet zeker dat je een bijzondere dag gaat beleven. Een dag vol mét natuurbeleving, leerzame informatie en dé mogelijkheid om mooie (macro)natuurfoto's te maken.

Samen met Chris de Nooijer , jouw enthousiaste en bekwame natuurgids en Annemieke Spoelman struin je door het coulisselandschap van NL - Winterswijk. Velden vol met bloemen en struiken met veel natuurwaarde zijn kenmerkend voor deze natuurlijke omgeving. De Hoogveengebieden zijn een magneet voor vlinders en insecten. En de vele poeltjes zijn rijk aan amfibieën en libellen.

Vlinders en libellen van het Hoogveen

Hoogveen is een zeer zeldzame biotoop geworden in Nederland. Maar er is hoop! Diverse natuurorganisaties waaronder Natuurmonumenten en het Gelders Landschap werken hard aan het herstel van het Hoogveen. Wij helpen, en jij dus ook, een handje door een bijdrage te doen via onze excursies. Meer informatie zie je op de pagina Natuurbehoud .

We bezoeken een aantal natuurgebieden met dé vegetatie van het Veen. Dit vochtige biotoop is een waar paradijs voor insecten, libellen, vlinders en amfibieën. Plantensoorten als het Moerasviooltje, Heidekartelblad, Moeraskartelblad en Veenpluis zijn maar enkele van de vele soorten. Het wordt genieten om zoveel bijzondere inheemse planten te kunnen zien.

Wilde orchideeën vindt je hier ook

Onze speciale aandacht gaat uit naar de wilde orchideeën die we in Nationaal Landschap Winterswijk gaan tegenkomen. Soorten als Brede orchis, Moeraswespenorchis, Rietorchis en Bosorchis zijn dé onderwerpen waar je als macrofotograaf van droomt. We nemen de tijd om deze soorten te kunnen bewonderen en te kunnen fotograferen.

Is deze excursie geschikt voor mij?

Iedere natuurliefhebber en in het bijzonder een interesse voor insecten, vlinders en planten kan zijn of haar hart ophalen. Vlinders en libellen in Nationaal Landschap Winterswijk is geschikt voor de beginnende en de gevorderde avonturier. Chris neemt u mee op pad en brengt u naar de mooie natuurgebieden in de omgeving van Winterswijk. Hij vertelt enthousiast over de vele soorten flora en fauna. Kortom deze dagexcursie is leerzaam, gezellig en een heerlijke dag uit in de natuur.

Natuurfotografie, macro

Maak je graag foto's? Iedere beginnende of meer gevorderde natuurfotograaf kan hier flink wat geheugenkaartjes vol schieten. We nemen de tijd om op diverse locaties de flora en fauna te observeren en ook te kunnen fotograferen. Wij houden ons daarbij aan de gedragscode van fotografen! We zijn zuinig op deze prachtige bloemenvelden.

Als u een zoomlens of een telelens heeft kunt u van een grotere afstand fotograferen. Voor de landschappen is een groothoeklens of een fish eye zeer geschikt. Een macrolens of een lens met een korte scherpstelafstand is leuk om de kleine details te fotograferen. En details zijn hier genoeg.

Ook op het gebied van natuurfotografie kan de gids jou helpen.  Doordat hij zelf al vele jaren hobbymatig fotografeert heeft hij veel ervaring met onder andere macrofotografie. Tips en tricks deelt hij graag met jou.


NB: Deze dagexcursie is geen fotografieworkshop, de klemtoon van deze dagexcursie is de algemene natuurbeleving en het vinden van vlinders en libellen. 


Doelsoorten:

Bont dikkopje, Geelsprietdikkopje, Koninginnepage, Zilveren maan, Oranje luzernevlinder, Iepenpage, Staartblauwtje, Heideblauwtje, Keizersmantel, Kleine parelmoervlinder, Grote vos, Kleine ijsvogelvlinder, Grote weerschijnvlinder, Bosbeekjuffer, weidebeekjuffer, Zwervende pantserjuffer, Speerwaterjuffer, Plas Rombout, Gevlekte Witsnuitlibel, Bruine korenbout, Zuidelijke oeverlibel, Beek oeverlibel, Zwarte heidelibel, Band heidelibel, Hoogveenglanslibel.

Diverse bijzondere planten, orchideeën, reptielen en amfibieën.


NB: De route wordt bepaalt door de recente veldwaarnemingen. Uw gids is op de hoogte waar je de mooiste en interessante soorten kan gaan zien.

Een heerlijk leerzame excursie dag gehad met Chris en Annemieke van Goldcrest. Wat een mooie plekjes weten ze te vinden in de omgeving van Winterswijk. Zoveel mooie soorten vlinders, libellen en planten gezien waarvan ik niet eens wisten dat ze bestonden :-). En dan was het nog niet eens de beste omstandigheden omdat het wat bewolkt weer was.....kan je nagaan wat we kunnen zien als de zon schijnt. Echt een aanrader als je meer wilt leren over de natuur, alles wordt op een rustige en ontspannen manier uitgelegd. Ik ga graag nog een keer mee met jullie, dankjewel voor deze topdag.

                                                                                                       ∼Petra

Wat is inbegrepen

Inclusief:

Begeleiding van een bekwame natuurgids en natuurfotograaf

Koffie/thee met een stroopwafel

✓ Gebruik van optiek, documentatie

 Fotomateriaal zoals een statief, pittenzak, paraplu te leen

Digitale soortenlijst na afloop

Bijdrage aan bescherming van de natuurgebieden via NM

 

 

 

 

 

Exclusief:

Lunchpakket (we lunchen "in het veld")

Drinken en snacks voor onderweg

− Vervoer (we verplaatsen ons in de omgeving van Winterswijk)

Praktisch

Wat neem je mee:

  • Kleding naar gelang de weersverwachting. We zijn de hele dag buiten houdt daar rekening mee.
  • Zonnehoed, pet en zonnecosmetica
  • Iets om je te beschermen tegen stekende insecten
  • Goede wandelschoenen
  • Een verrekijker vergroot het kijkplezier
  • Een fotocamera als je wilt fotograferen, met de telefoon kan je ook leuke foto's maken
  • Een matje of vuilniszak om op te liggen tijdens het fotograferen

Bij vochtig weer is het raadzaam om waterdichte schoenen aan te doen.


We rijden naar meerdere gebieden in het Nationaal Landschap Winterswijk en maken korte wandelingen. De zwaarte van deze dagexcursie is dan ook "gemakkelijk".

We lunchen "in het veld". Neem je lunchpakket mee, wij zorgen voor warme koffie en thee.

Onderweg bezoeken we een geschikte locatie voor een sanitaire stop.

Maak kennis met de natuurgidsen van deze excursie

Klik op de naam ↓

Natuurgidsen met passie! Een dag op pad met Chris en Annemieke levert je naast mooie waarnemingen en een gezellige dag ook veel kennis op. Zij kunnen met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna in het landschap van Winterswijk. Al jaren struinen zij hier op zoek naar vlinders, libellen en ander natuurschoon. Chris en Annemieke brengen je naar de mooiste en natuurrijke plekken van deze omgeving.

Verzamelpunt

Precieze locatie in Winterswijk wordt 7 dagen voor aanvang excursie via de email gecommuniceerd. Deze email kan in de spam terechtkomen, onze excuses daarvoor.

p.s. Het kan helpen om ons, info@goldcrestnaturetours.nl toe te voegen aan uw adresboek.

Openbaar Vervoer: Reis met het OV naar het dichtstbijzijnde station, vanaf daar kunnen wij je ophalen(graag vermelden bij je boeking).

 

Zijn er nog méér excursies voor vlinders? Ja, die zijn er

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Product datum

Tour 1: 19-07-2023

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlinders en Libellen in Nationaal Landschap Winterswijk” te beoordelen