Varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden

65,00

✔dag tour ✔ varen ✔ bekwame gids ✔ kleine groep

 

Varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden in de kop van Overijssel. Een soortenrijke dagtocht over land en over water in een laagveenmoeras met uitgestrekte rietvelden. Soorten als Roerdomp, Purperreiger, Sierlijke Witsnuitlibel, Vuurlibel, Zilvervlek en grote Vuurvlinder staan op onze wenslijst. En wat dacht je van een glimp of meer van een Europese Otter! Er valt veel te genieten met deze dagexcursie in de Weerribben- Wieden.

Liever niet met een groep op pad? Klik hier privé excursie op maat

Datums:
Tour 1:15-07-2021
Tour 2:16-07-2021 vol

Wissen
Artikelnummer: vo-ww-1-2 Categorieën: , , , Tag:

Beschrijving

Dag tour 8:00 – 15:oo  €  65,00 p.p.

Varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden met een gids

Liever zonder groep op pad? Klik hier privé excursie op maat

minimaal 4 personen/maximaal 6 personen

Deze dagexcursie gaan we de hele dag op ontdekkingstocht in de Weerribben- Wieden in de provincie Overijssel. In de ochtend gaan we vanuit diverse kijkhutten de vele soorten vogels, libellen en dagvlinders observeren en na de lunch gaan we met een fluisterboot door het gebied varen op zoek naar nog meer moois. Varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden is een veelzijdige dagexcursie in de natuur.

Weerribben-Wieden

Baardman
Baardman

Dit Nationale park van ongeveer 10.000 hectare is een laagveenmoerasgebied, het grootste van Noord West Europa.  Het waterrijke gebied met meren, plassen, sloten en grote rietvelden bevat een grote biodiversiteit. Water en land wisselen elkaar af en zo is er veel ruimte voor de natuurlijke flora en fauna. Zo komen er veel soorten vogels voor en is het een zeer belangrijk gebied voor zeldzame libellen. Ook is de hier in 2002 uitgezette Otter een succesverhaal, en dat zegt veel goeds over de waterkwaliteit van de Weerribben-Wieden. Rietvogels als Blauwborst, Snor, Baardman,  Purperreiger en Roerdomp kunnen we hier zeker treffen omdat die hier broeden. Maar ook de schuwe Klein Waterhoen behoren tot de mogelijkheden.

Libellen

In een gebied met zoveel water kan het haast niet anders dat je hier libellen en juffers kunt vinden. Maar in de Weerribben-Wieden komen heel bijzondere soorten voor zoals de Sierlijke Witsnuitlibel, Gevlekte Glanslibel, Bruine Korenbout en de Donkere Waterjuffer. Er zijn bij de kijkhutten speciale vlonders aangelegd zodat we ze goed kunnen vinden en observeren. We gaan dit in de ochtend bekijken zodat ook het maken van foto’s een betere kans maakt.

Dagvlinders

Grote Vuurvlinder varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden
Grote Vuurvlinder

Bijzondere dagvlinders vind je hier ook. Soorten als de Grote Vuurvlinder, Zilveren maan en de Grote Weerschijnvlinder zijn op zich al een tour naar dit gebied waard. Uw gids houd nauwlettend de recente waarnemingen in de gaten zodat hij weet waar u de meeste kans maakt om ze te zien. Maar ook de algemenere soorten dagvlinders zijn een genot om naar te kijken.

Trilveen

Het bijzondere trilveen is een goede biotoop voor vele bijzondere planten zoals Groen Knolorchis, Moeraswolfsmelk en Parnassia. De Bloemrijke hooilanden staan vol op te bloeien met echte Koekoeksbloem, Moeraskartelblad en verschillende soorten orchideeën. Hier komen natuurlijk ook weer mooie insecten op af en de vogels volgen dan vanzelf. Dit soort ecosystemen zijn erg waardevol en zeer interessant om te bekijken.

Het word een dag met een lange soortenlijst en een mooie ervaring om de natuur zowel vanaf het land als vanaf het water te bewonderen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om foto’s te maken van de hopelijk vele bijzondere soorten natuur die we gaan zien. Om alles uit de dag te halen lunchen we onderweg “in het veld” dus gelieve een lunchpakket meenemen. We maken korte ritten met de auto (zoveel mogelijk carpoolen) en korte wandelingen naar de verschillende observatiepunten en gaan in de middag varen met een fluisterboot. Na afloop kan er nog wat genuttigd worden
(voor eigen rekening) in de aanwezige horeca.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Begeleiding van een ervaren gids
 • Middag varen met een fluisterboot
 • Koffie/thee met een koek
 • Gebruik van telescoop
 • Gebruik van documentatie
Exclusief:
 • Vervoer
 • Lunchpakket (gaarne onderweg meenemen voor “lunch in het veld”)
 • Eventuele drankjes en/of versnaperingen na afloop in de aanwezige horeca

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer
Uw gids Chris is een ervaren vogelaar en een natuurliefhebber in hart en nieren. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die dit gebied rijk is.
Ook op het gebied van Dagvlinders en Libellen heeft hij veel kennis opgedaan. Hij is dus de juiste persoon om u een soortenrijke en leerzame excursie te geven.
Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan.
Hij kijkt ernaar uit om met u samen te gaan varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden.

 

Wat kunt u meenemen

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (kou, regen , zon)
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee
 • Verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Eten en drinken voor onderweg

Verzamelpunt

Buitencentrum De Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl

Graag om 7:45 aanwezig zijn zodat we om 8:00 uur kunnen vertrekken.

 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 15-07-2021, Tour 2: 16-07-2021

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden” te beoordelen