Eleonora’s valk en najaarsmigratie op Mallorca

945,00

✓ 7 dagen/6 nachten ✓ Nederlandstalige gids ✓ Kleine groep

Op zoek naar de prachtige Eleonora’s valken die broeden op de eilanden Dragonera en Cabrera. We bezoeken de hoge bergpieken Tramuntana op Mallorca waar Monniksgier, Vale gier, Dwergarend en misschien wel een Havik Arend door de kijker vliegen. De zoutpannen met de Flamingo’s en het moerasgebied Albufera met de Steltkluut en Purperkoet staan ook op ons programma. Een veelzijdige vogelreis op het prachtige eiland Mallorca. ✓ Middenklasse hotel met ontbijt ✓ Lunchpakketten  ✓ vervoer ter plaatse ✓ enthousiaste en ervaren gids/vogelaar/natuurfotograaf.

Vertrekdatum: 13-09-2021 t/m 19-09-2021

 

6 op voorraad

Beschrijving

Eleonora’s valk en najaarsmigratie op Mallorca

✓ 7 dagen/6 nachten ✓ middenklasse hotel met ontbijt ✓ ervaren gids

minimaal 4 personen-maximaal 8 personen

Vertrekdatum: 13-09-2021 t/m 19-09-2021  € 945,00 p.p. Toeslag eenpersoonskamer € 120,00

Als de piek van het hoogseizoen voorbij is en de zon iets milder schijnt gaan we op zoek naar de Eleonora’s valk en najaarsmigratie op Mallorca. Een van de eilanden van de Spaanse Balearen.

Eleonora’s valk en najaarsmigratie

Eleonora’s valk en najaarsmigratie op Mallorca wordt een gevarieerde vogel tour. Door het late broeden van de Eleonora’s valken valt dit mooi te combineren met migrerende vogels. Die migrerende vogels doen Mallorca aan als laatste stop naar hun overwinteringsgebieden.

De valken zijn vol aan het jagen voor en met hun jongen vanaf de kliffen op hun broedeilanden Dragonera en de Archipel Cabrera. Het zijn spectaculaire beelden die we kunnen waarnemen en kunnen fotograferen.

Mallorca en “eco” toerisme

Hoewel Mallorca een levendig toeristeneiland is zijn er gelukkig voor ons “eco toeristen” een aantal pareltjes ontsnapt aan het massatoerisme. Er word veel gedaan aan bescherming van de natuur en cultuur. Ook het vergroten van biodiversiteit staat hoog op de agenda. De belangrijkste natuurgebieden op en rondom het eiland zijn Albufera, de Archipel Cabrera, het eiland Dragonera, Albufereta en de bergen van Tramuntana. Gelukkig komen er steeds meer gebieden bij die worden beschermt door de GOB- de Balearen vogel groep.

Isla Dragonera en Archipiélago de Cabrera

Eleonora's valk en najaarsmigratie op Mallorca
Isla Dragonera

U gaat met Goldcrest Nature Tours een week lang vogelen in diverse natuurgebieden. Zo gaan we natuurlijk de Eleonora’s valken bekijken op het eiland Dragonera en Archipel Cabrera. We varen per fastboot of ferry en verblijven een dag op beide eilanden. Onderweg nemen we soorten als de Vale Pijlstormvogel en de Scopoli’s Pijlstormvogel mee. Op het eiland zijn er diverse punten waar we veel migrerende vogels kunnen treffen. Migrerende vogels die opgewacht worden door de tientallen Eleonora’s Valken en Torenvalken. Soorten als Blauwe rotslijster, Vuurgoudhaan, Zwarte Roodstaart, Alpen gierzwaluw, Vale gierzwaluw en de endemische Balearische Grasmus zijn hier ook in veelvoud aanwezig. Adouins meeuw en Visarend behoren ook tot de mogelijkheden.

S’Albufera, Tramuntana en Salobrar de Campos

We bezoeken het natuurpark S’Albufera, een wetland gebied. Met grote rietgebieden en waterrijke habitat voor de Purperkoet, Knobbelmeerkoet, Marmereend en vele steltlopers. De bergketen Tramuntana waar we Cirlgors, Vuurgoudhaan en de grote rovers kunnen vinden als Vale Gier, Monninks gier en Dwergarend. Ook zullen we Salobrar de Campos bezoeken. Een zoutwingebied waar we in de Lagoons Europese Flamingo’s, Stelkluut, Strandplevier, Krombek- en Temminck strandloper kunnen zien. Hier komen weer rovers als Slechtvalk, Smelleken en de Visarend op af.

Programma

Dag 1.

Na onze vlucht vanuit Eindhoven naar Palma de Mallorca gaan we per comfortabele minibus naar ons hotel in Sant Elm. Na de gebruikelijke incheck en eventueel reserveren voor uw diner, gaan we in de middag op pad. We bezoeken natuur in de nabije omgeving.

Dag 2.

Na een ontbijt met uitzicht over de prachtige blauwe Middellandse zee gaan we naar de boot. We varen in 20 minuten naar het eiland Dragonera. Onderweg letten we goed op langs vliegende Vale Pijlstormvogel, Scopoli’s Pijlstormvogel en Adouinsmeeuw. We verblijven de hele dag op het eiland en nemen ons lunchpakket mee. Diverse wandelingen over het eiland staan op het programma van vandaag. De Eleonora’s valken zijn nu in grote getale aan het jagen. In de begroeiing gaan we op zoek naar zangvogels zoals Balearische Kruisbek, Cirlgors en Tapuit We hopen natuurlijk de endemische Balearische Grasmus te vinden.

Dag 3.

Vandaag gaan we naar de bergketen Tramuntana. We zullen hier op diverse uitkijkpunten op zoek gaan naar de vele soorten die hier voorkomen. De grote rovers als Dwergarend, Monninks gier en Vale gier zijn het hoofddoel voor dit gebied. Maar Blauwe Rotslijster, Draaihals en Griel behoren ook tot de mogelijkheden. In de middag bezoeken we Boquer vallei op het noordelijkste punt van Mallorca.

Dag 4.

Het grootste wetland en het bekendste natuurpark van het eiland, Albufera staat vandaag op het programma. Er zijn diverse vogelobservatiehutten die we gaan aandoen. Hier speuren we naar Zwartkoprietzanger, Kleine zwartkop(endemische ondersoort), Purperkoet, Knobbelmeerkoet en Marmereend. Omdat hier zeer veel vogels te zien zijn blijven we de hele dag in dit natuurpark. We lunchen in het veld. Op de terugweg gaan we langs San Cuarassa voor de Zwarte spreeuwen die hier veel gezien worden.

Dag 5.

Op het Archipel Cabrera broeden vele paartjes Eleonora’s valken. We gaan hier weer spektakel zien van jagende rovers en uiteraard vele migrerende zangvogels die uitrusten op dit eiland. We maken een boottocht rondom dit schitterende eiland en de 18 kleine eilandjes. Hopelijk zien we  Vale Pijlstormvogels of dolfijnen. We maken een wandeling over het eiland. Op de terugweg maken we een stop bij Salobrar de Campos. Hier speuren we naar steltlopers en Europese Flamingo’s.

Dag 6.

Onze laatste volle vogel dag gaan we invullen met diverse kleine gebieden die zeer de moeite waard zijn. Ook als er sommige soorten niet gelukt zijn deze afgelopen week kunnen we vandaag nog een poging wagen. We maken er weer een volle vogel dag van. In de avond is het een leuk idee om gezamenlijk te dineren in een van de vele restaurants (niet inbegrepen)

Dag 7.

We hebben nog een aantal uren na het ontbijt om te vogelen alvorens we naar het vliegveld van Palma de Mallorca moeten. Helaas zit dan onze tour Eleonora’s valk en najaarsmigratie op Mallorca er op. We hopen dat u een geweldige natuurbeleving heeft ervaren met zeer veel verschillende vogelsoorten. Als u foto’s heeft gemaakt volgt er thuis nog een hele klus om ze uit te zoeken. Maar dan beleef je het allemaal nog een keer.

Het programma is een richtlijn, weersomstandigheden en eventuele gemelde zeldzaamheden kunnen voor een aanpassing zorgen.

Praktisch

We verblijven in een middenklasse hotel met ontbijt en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben uitzicht over zee, andere op de bergen. We hebben de beschikking over eenpersoonskamers en tweepersoonskamers. Er geldt een toeslag voor eenpersoonskamer van + € 120,00. Lunch wordt door ons verzorgd, meestal in de vorm van een lunchpakket. Voor uw diner kan u terecht in de vele restaurants die zich op loopafstand van het hotel bevinden.
We vliegen naar Palma de Mallorca vanaf Eindhoven airport met Transavia (vluchtnummers HV6511 en HV6512) rekent u op ongeveer € 150,00. Bij gegarandeerd vertrek mail ik u de exacte vluchtgegevens die u kunt boeken.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Vervoer tijdens de tour met comfortabele minibus en vanaf het vliegveld Palma de Mallorca
 • Zes overnachtingen in een middenklasse hotel met ontbijt
 • Lunch(pakketten) niet op dag 1. Geef eventuele dieetwensen door bij uw boeking.
 • Tickets voor entree natuurparken
 • Tickets voor overtocht naar Dragonera
 • Boottocht op zee rondom Archipel Cabrera
 • Enthousiaste en ervaren Nederlandstalige gids/natuurfotograaf
 • Ervaren Reisbegeleider/natuurfotograaf
 • Gebruik van vogeldocumentatie
Exclusief:
 • Retour vlucht van Eindhoven airport naar Palma de Mallorca
 • Diner
 • Lunch dag 1
 • Alle (alcoholische)dranken en andere versnaperingen tijdens uw verblijf
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annulering verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature ToursUw gids en reisbegeleider Chris is een ervaren vogelaar en boswachter in zijn vrije tijd. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die dit gebied rijk is. Door veel voor onderzoek weet hij waar hij u mee naartoe moet nemen om de soorten goed te kunnen waarnemen.
Hij is dus de juiste persoon om deze heerlijke tour Eleonora’s valk en najaarsmigratie op Mallorca te gaan doen.
Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven. Uiteraard houd hij de recente waarnemingen in de gaten zodat u niks hoeft te missen.

Wat kunt u meenemen

Het klimaat is rond deze tijd van het jaar heerlijk op Mallorca. De temperatuur zal zo rond de 25 graden kunnen zijn. De wandelingen zullen middelmatig zwaar zijn.

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (zon, regen)
 • Een regenjack, zonnehoed/pet, muggenmelk
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Eindhoven airport
precieze tijd en locatie wordt gecommuniceerd via de mail.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eleonora’s valk en najaarsmigratie op Mallorca” te beoordelen