Dagexcursie Vlinderen in de Eifel

99,00

Een dag lang vlinderen net over de grens met Duitsland

  Met een ervaren vlinderspecialist ontdekt u de beste vlinderlocaties in de Eifel
✓  Blauwe- en Rode vuurvlinder
  Ringoogparelmoervlinder en vele andere fraaie soorten vlinders
  Gedegen uitleg en determinatie van en over de geziene soorten
✓  Inclusief vervoer vanaf een verzamelpunt in Nederland

Een unieke kans om de Dagvlinders in de Eifel te ontdekken!

Datum: 05 juni 2024

Uitverkocht

Beschrijving

Dagvlinders ontdekken en fotograferen

Prijs vanaf € 99,00 p.p. 

Vertrekdatum:
5-06-2024

 

 

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 7 personen

Wat gaan we doen?

Een dagexcursie vlinderen in de Eifel. Een unieke mogelijkheid om andere soorten Dagvlinders te zien en te fotograferen dan dat we in Nederland gewend zijn. Hoewel vlak over de grens zijn hier soorten als Zilveren Maan, Ringoogparelmoervlinder, Dwergblauwtje en Kalkgraslanddikkopje te vinden. De Rode en Blauwe vuurvlinder zijn van die wenssoorten waar u graag naar op zoek gaat. Naast de vele Dagvlinders bloeien rond deze tijd ook diverse zeldzame wilde orchideeën als de Mannetjesorchis en Grote Muggenorchis. Samen met Chris de Nooijer gaat u op zoek naar de vele Dagvlinders en Orchideeën in de Duitse Eifel.  Deze vlinderspecialist kent de omgeving zeer goed. Al jaren struint hij hier de bloemweides af op zoek naar vlinders en planten. Zo neemt hij u mee naar de beste locaties, ook de minder bekende, in de Eifel voor een mooie lijst met waarnemingen.

Het wordt een dag met véél natuurbeleving en tijd om te struinen, te fotograferen én te genieten van de omgeving. Lekker buiten in de natuur samen met een kleine groep mensen die net zo enthousiast worden van vlinders als u!

Natuur in de Eifel

Het bergachtige karakter in de Eifel is het toneel voor deze vlinderdag. De rotsformaties zijn prachtig om te zien en een zeer geschikte biotoop voor vele soorten vlinders en alpine planten. De weides worden extensief beheerd en zijn een magneet voor insecten. De soorten die we kunnen verwachten zijn bijvoorbeeld Groot geaderd witje, Kleine parelmoervlinder en Voorjaarserebia. In de stromende beek kunnen we Bosbeekjuffers en de Gewone bronlibel treffen.

Natuurfotografie

Deze vlindertrip is geschikt voor elke natuurliefhebber. Voorkennis van vlinders of planten is geen vereiste. Houd u van natuurfotografie? Dan is deze reis erg leuk en leerzaam. U krijgt alle ruimte om rustig de vlinders en planten te fotograferen. Wij houden ons daarbij aan de gedragscode van fotografen. De extra informatie over de flora en fauna brengt u fotografie skills naar een hoger niveau.

De ervaring leert dat in de groep iedereen elkaar wil helpen om de fotografie te verbeteren of aan te vullen.

Waarom met Goldcrest Nature Tours naar de Eifel?

De Eifel is niet ver rijden vanuit Nederland en struinen over bloemenvelden levert altijd wel mooie vlinders op. Waarom loont het dan toch om deze dagexcursie vlinderen in de Eifel met Goldcrest Nature Tours te ondernemen? Daar kunnen wij heel kort over zijn, de vlinderspecialisten van Goldcrest Nature Tours!

Vlinders zien is een, maar probeer de soorten dan ook maar eens op naam te brengen. Ons Goldcrest Nature Tours team zijn zeer enthousiaste en bekwame vlinderkenners. Met veel veldervaring herkennen zij snel de soorten vlinders. Ook de kennis van het gedrag van flora en fauna draagt bij tot mooie waarnemingen waar u anders aan voorbij zou lopen. Hun kennis en scherpe blik zorgt voor veel meer vlinders dan dat u alleen kunt ontdekken. U krijgt uitleg over de soorten Dagvlinders en leert zo zelf ook soorten te herkennen. Met deze extra informatie brengt u ook uw natuurkennis naar een hoger level.

En dan is het natuurlijk ook erg gezellig om met een groepje gelijkgestemden op pad te zijn. Het zien van mooie en bijzondere soorten is leuk om te kunnen delen. Goldcrest Nature Tours vindt de natuurbeleving belangrijk, dit is waarom wij ook naar ander natuurschoon kijken en de tijd nemen om te kunnen genieten van de mooie omgeving in de Duitse Eifel.

 

Dagindeling:

Vanaf het verzamelpunt in Nederland vertrekken we met een comfortabele minibus richting de Eifel in Duitsland waar we ongeveer 1,5 uur later aankomen. Na aankomst in Duitsland gaan we gelijk een fraaie bloemenweide bezoeken, op zoek naar Vlinders. Als de temperatuur nog matig is hangen de Vlinders nog op te warmen, een buitenkansje voor mooie macrofoto's. Misschien lukt het ons om de Ringoogparelmoervlinder, Dwergblauwtje en de Rode Vuurvlinder te zien en te fotograferen. Als het warmer wordt gaan de vleugels open en zullen we steeds meer vlinders gaan zien.

Na de picknicklunch "in het veld" bezoeken we een nieuwe locatie waarbij we kans maken op andere soorten. Er zijn een aantal leuke soorten te vinden uit de Dikkopjes familie. Soorten als het Kaasjeskruiddikkopje, Aardbeivlinder en het Geelsprietdikkopje. De grotere vlindersoorten zoals de Citroenvlinder en Dagpauwoog kunnen hier worden aangevuld met het Groot geaderd witje. In de stromende beek treffen we wellicht de Bosbeekjuffer of de Gewone bronlibel aan.

Op de weides zijn ook vele bijzondere planten te zien zoals wilde Orchideeën. Zo vind u hier Bergnachtorchis, Bosorchis en Mannetjesorchis. Naast al dat moois op de grond kijken we ook af en toe in de lucht. Er vliegen geheid vogels over zoals de Rode Wouw of de Zwarte ooievaar. Het wordt een heerlijke dag in de fraaie natuur van de Eifel!


LB: Alleen als het weer dusdanig slecht is om Dagvlinders te kijken zullen we deze dagtrip annuleren. Wij bieden u dan een alternatieve datum aan of wij storneren uw volledige betaling. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele extra kosten die hiermee gemoeid kunnen zijn.

 

 

Doelsoorten:

Rode vuurvlinder, Blauwe vuurvlinder, Bruine vuurvlinder, Groot geaderd witje, Boswitje, Dwergblauwtje, Klaverblauwtje, Bruin blauwtje, Zilveren maan, Ringoogparelmoervlinder, Kleine parelmoervlinder, Aardbeivlinder, Kaasjeskruiddikkopje, Kalkgraslanddikkopje, Bont dikkopje, Groot dikkopje, Tweekleurig hooibeestje, Voorjaarserebia, Distelvlinder, Bosbeekjuffer, Weidebeekjuffer, Blauwe breedscheenjuffer, Venwitsnuitlibel, Gewone bronlibel, Bergnachtorchis, Bosorchis, Mannetjesorchis, Grote muggenorchis, Gevlekte orchis, Zinkviooltje.

 

 

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:

Koffie en thee

Transport vanaf verzamelpunt (NL)

✓ Begeleiding van een bekwame vlindergids en natuurfotograaf Chris de Nooijer

✓ Gebruik van optiek, documentatie

 CO2 compensatie via Trees for All

Digitale soortenlijst na afloop

Exclusief:

Vervoer naar verzamelplaats in Nederland

Lunchpakket (picknick)

Uitgaven van persoonlijke aard

Reis en annuleringsverzekeringen

Eventuele overnachting in de nabijheid van ons verzamelpunt

 

 

Praktisch

Vanaf het verzamelpunt (Eindhoven) rijden we in een comfortabele minibus of twee ruime auto's naar onze bestemming. De gehele dag is het vervoer inbegrepen. We hanteren geen vaste plaatsen in de auto en zullen zoveel mogelijk van plek wisselen. Het is niet toegestaan om te roken in de minibus.

Dit verzamelpunt is een met camera's bewaakte parkeerplaats langs de snelweg A2. Vanaf het station Eindhoven rijden er met grote regelmaat bussen naartoe. Hotel Campanile Eindhoven is op loopafstand Hotel Campanile Eindhoven

 

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Chris neemt u mee naar de wondere wereld van de vlinders, insecten en wilde flora. Hij heeft veel ervaring in het zoeken en determineren van Dagvlinders en planten. Natuurfotografie is zijn tweede natuur, hij helpt u graag om gave platen te maken. Gaat u gezellig met hem mee?

Verzamelpunt

P+R Transferium Meerhoven
Sliffertsestraat 304
5657 AS Eindhoven

Precieze tijd wordt via de e-mail gecommuniceerd 14 dagen voor vertrek. Houdt rekening met een vertrek in de vroege ochtend.
Betaald parkeren met camerabewaking, deze locatie is ook goed met het OV te bereiken. Wilt u overnachten in de nabije omgeving? Informeer naar de mogelijkheden via Contact

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dagexcursie Vlinderen in de Eifel” te beoordelen

Andere suggesties…