Vogelexcursie Belgische Ardennen

99,00

Op zoek naar Notenkraker, Rode wouw en Waterspreeuw

  Met een ervaren vogelaar ontdekt u de beste vogellocaties
  Kans op Visarend en Zwarte wouw
  Klapekster en Grote gele kwikstaart
  Gedegen uitleg en determinatie van en over de geziene soorten
  Inclusief vervoer vanaf een verzamelpunt in Nederland

Een unieke kans om bijzondere vogels te bewonderen

Datum:
7 september 2024 vol

21 september 2024 vol

Artikelnummer: DBA Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Notenkraker, Rode wouw en Waterspreeuw

Prijs vanaf € 99,00 p.p.

Vertrekdatum:
07-09-2024
21-09-2024

 

 

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 7 personen

Wat gaan we doen?

In één dag heen en weer voor een gave vogelexcursie in de Belgische Ardennen. In België maken we kans op vogelsoorten als de Notenkraker, Rode wouw en de Waterspreeuw. Samen met Chris de Nooijer , een ervaren natuurgids en vogelaar gaat u op ontdekking in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen. Het wordt een dag met véél natuurbeleving en tijd om te struinen, te fotograferen én te genieten van de omgeving. Lekker buiten in de natuur samen met een kleine groep mensen die net zo enthousiast worden van de vogels in de Belgische Ardennen als u!

Chris kent de omgeving van de Oostkantons zeer goed en struint hier elk jaar de gebieden af op zoek naar de bijzondere vogelsoorten. Zo neemt hij u mee naar de beste locaties in de Belgische Ardennen voor de beste kans op Notenkraker en Waterspreeuw.

Vogelexcursie in de Belgische Ardennen

Net over de grens kunnen we in de bosrijke gebieden van de Belgische Ardennen op zoek naar Taigaboomkruiper, Appelvink en Kuifmees. Wellicht zien we hier de Zwarte specht vliegen, één van de vijf soorten spechten die we kunnen waarnemen. Een dag met andere habitat, en dus ook andere natuurwaarnemingen, als in Nederland. Er is een grote kans op roofvogels als Wespendief, Visarend en Zwarte wouw. Klapekster, Kleine barmsijs en Raaf zou gaaf zijn als we die kunnen toevoegen op onze soortenlijst. We gaan op zoek naar deze vogelsoorten en zullen u daarnaast voorzien van interessante uitleg over het herkennen van deze soorten.

Natuurfotografie

Deze vogelexcursie is geschikt voor elke natuurliefhebber. Voorkennis van vogels is geen vereiste. Houd u van natuurfotografie? Dan is deze reis erg leuk en leerzaam. U krijgt alle ruimte om rustig de vogels te fotograferen. We houden ons daarbij aan de gedragscode van fotografen. De extra informatie over het gedrag van de vogels brengt ook uw fotografie skills naar een hoger niveau.

Waarom met Goldcrest Nature Tours op pad?

De drie garanties van Goldcrest krijgt u ook met deze dagexcursie naar de Belgische Ardennen. Op pad met Chris de Nooijer staat garant voor de 100% natuurbeleving. Zijn kennis over de vogelsoorten deelt hij graag met u. Al tijdens de gezamenlijke rit met de minibus naar België verteld hij met veel enthousiasme wat u kunt verwachten van deze vogelexcursie. Hij brengt u naar de beste plekken in de Belgische Ardennen om de beste kans te maken op de gave doelsoorten van deze dag. Met een kleine groep vogelliefhebbers en de persoonlijke aandacht maakt ook deze excursie met Goldcrest Nature Tours een feestje.

 

Dagindeling:

Vanaf het verzamelpunt vertrekken we met een comfortabele minibus naar België, waar we ongeveer 2 uur later aankomen. Na aankomst gaan we op zoek naar de Notenkraker. In deze bosrijke omgeving maken we ook kans op roofvogels als de Wespendief, Zwarte- en Rode Wouw. Maar ook de kleinere vogelsoorten zoals Goudvink, Goudhaan en Kuifmees. We maken een korte wandeling en zullen veel tijd in het bekijken/fotograferen van de Notenkraker steken.

Na de lunch bezoeken we een andere locatie waar we uitkijken naar de Waterspreeuw. Deze vogel van de snelstromende beken is een echte specialist in het water. Ook hier nemen we de tijd om het gedrag te kunnen bekijken. ook maken we kans op de Grote gele kwikstaart en de IJsvogel.

In de namiddag rijden we terug naar ons verzamelpunt. En zo is er een eind gekomen aan onze vogelexcursie in de Belgische Ardennen.

Wilt u een extra nacht boeken in de omgeving van ons verzamelpunt? Kom in Contact en informeer naar de mogelijkheden.

 

Doelsoorten:

Notenkraker, Gaai, Zwarte specht, Middelste bonte specht, Kleine bonte specht, IJsvogel, Grote gele kwikstaart, Waterspreeuw, Kuifmees, Matkop, Taigaboomkruiper, Boomklever, Kleine barmsijs, Grauwe vliegenvanger, Zwarte roodstaart, Keep, Klapekster, Goudvink, Appelvink, Grote lijster, Kramsvogel, Boomleeuwerik, Rode wouw, Zwarte wouw, Wespendief, Visarend, Bruine kiekendief, Zwarte ooievaar.

Wat is inbegrepen

Inclusief:

 Koffie en thee

Transport met minibus vanaf verzamelpunt (NL)

✓ Begeleiding van een bekwame gids en vogelaar

Determinatie van de soorten

✓ Gebruik van optiek, documentatie

 CO2 compensatie via Trees for All

Digitale soortenlijst na afloop

Exclusief:

Vervoer naar verzamelplaats in NL

Lunchpakket(picknick)

Aanvullende overnachting nabij verzamelpunt

Uitgaven van persoonlijke aard

Reis en annuleringsverzekeringen (aanbevolen)

 

 

Praktisch

Vanaf het verzamelpunt in NL rijden we in een comfortabele minibus naar onze bestemming. De gehele dag is het vervoer inbegrepen. We hanteren geen vaste plaatsen in de auto en zullen zoveel mogelijk van plek wisselen. Roken is niet toegestaan in de minibus.

 

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Natuurgids en vogelaar Chris heeft veel kennis opgedaan tijdens zijn vele uren struinen in de natuur. Hij weet de plekken met de bijzondere vogelsoorten feilloos voor u te vinden.

Verzamelpunt

P+R Transferium Meerhoven
Sliffertsestraat 304
5657 AS Eindhoven

Precieze tijd wordt via de e-mail gecommuniceerd twee weken voor vertrek. Houd u rekening met een vertrek vroeg in de ochtend.

Deze locatie is ook goed met het OV te bereiken.

Extra informatie

Excursiedatum:

07-09-2024, 21-09-2024

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vogelexcursie Belgische Ardennen” te beoordelen

Andere suggesties…