Jagende Zeearenden

Het doel van een privé excursie op maat is dat je een mooie natuurbeleving kan meegeven. Dat is vandaag zeker goed gelukt!

De privé excursie op maat brengt ons naar het Zuid Hollandse Delta gebied op Goeree Overflakkee. Bij Batten oord staat er een grote groep Europese en Chileense Flamingo’s. Deze mooie sierlijke vogels zijn zeker een bezoek waard. Ze staan een eind weg maar met de kijker zijn ze mooi te zien en zelfs te fotograferen.

Flamingo's, blog jagende Zeearenden
Flamingo's, blog jagende zeearenden

Europese en Chileense Flamingo’s

Flamingo's blog jagende zeearenden

We rijden door naar Markenje waar we diverse soorten vogels zien zoals honderden Goudplevieren, Rotganzen, Bergeenden en vele andere soorten. De knaller van de dag kwam vanaf de andere kant van de dijk. Een jonge Zeearend krijgt les in de jacht van een adult Zeearend.

Vanuit een grote groep opvliegende vogels wordt er een Bergeend geselecteerd en gemakkelijk afgesneden van de grotere groep Bergeenden. Er ontstaat een waar schouwspel waarbij de jonge Zeearend de Bergeend van hot naar her laat vliegen. Aangemoedigd door de Adult Zeearend dwingt de jonge Zeearend de Bergeend naar het water. Steeds onderduikend probeert de Bergeend te ontsnappen maar de Zeearend blijft erboven hangen. De Bergeend heeft geen schijn van kans tegen dit geweld van de “Vliegende deur” en moet het onderspit delven.

Na een jacht van 20 minuten gaat de jonge Zeearend van zijn buit zitten smullen. De adult Zeearend blijft ernaast zitten maar eet verder niks. Dit was een knap staaltje les in de jacht voor de jonge Zeearend. En voor ons een ongelofelijk spektakel wat je niet gauw vergeet.

Hieronder nog een kleine foto impressie.

Zeearend blog jagende zeearenden

De prooi is uitgekozen, helaas voor deze Bergeend.

jagende zeearenden

De Zeearend dwingt de Bergeend naar de grond

jagende zeearenden

De adult blijft op een afstandje meevliegen

zeearend

Hangend boven een naarstig onderduikende Bergeend

zeearend

Samen erboven om de Bergeend uit te putten

Zeearend slaat Bergeend

De Bergeend word geslagen en meegenomen naar de kant.

Natuurlijk is het niet leuk om te zien vanuit het perspectief van de Bergeend. Maar de Zeearend moet ook eten, en dit is zoals de natuur bedoelt is. Wilt u ook een mooie dag in de natuur beleven? Boek ook een Privé excursie op maat en laat ons uw wensen weten. Deze tour is helemaal Corona proof en zeker een aanrader.

One Thought to “Jagende Zeearenden”

  1. Chris weet van ieder tripje iets bijzonders te maken. Hij ziet werkelijk alles, heeft een enorme database aan vogelgeluidjes in zijn hoofd en weet altijd de leukste plekjes te vinden met zijn enorme voorbereiding.

Comments are closed.