Natuurexcursie op Goeree-winter

50,0055,00

✓ Natuurbeleving ✓ Onder begeleiding van een bekwame gids

Ga mee op ontdekking op het natuurrijke eiland Goeree-Overflakkee.

Natuurexcursie op Goeree-winter laat u een levendig duingebied zien dat door de getijdenwerking wordt gevormd. Vogelsoorten als Velduil, Slechtvalk, Bokje en het “Kwartet” van Sneeuwgors, IJs gors, Frater en Strandleeuwerik komen hier voor.

De slikken en schorren op Goeree-Overflakkee herbergen een schat aan vogelsoorten in de winter. Laat u verwonderen door de schoonheid van de natuur op dit Zuid-Hollandse eiland. Voel de wind door uw haren, ontspan en laad u weer helemaal op. Sluit het jaar goed af en boek zo’n heerlijke natuurexcursie.

Liever alleen met de gids op pad? Boek deze tour als Privé excursie op maat

Datums:
Tour 1: 09-12-2021 vol
Tour 2: 13-12-2021
Tour 3: 29-12-2021 Gegarandeerd vertrek
Tour 4: 07-01-2022 vol
Tour 5: 15-01-2022

Wissen
Artikelnummer: kwh-w-1-2-3 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Ontdek de natuur op Goeree-Overflakkee in de winter

€ 50,00 p.p. vanaf januari 2022 € 55,00 p.p.

✓ Dag excursie 9:00 -15:30 ✓ Natuurbeleving ✓ kleine groep

Minimaal 3 personen – Maximaal 8 personen

Winter op Goeree- Overflakkee

Met onze natuurexcursie op Goeree-winter struinen we over het strand en door de duinen op het eiland Goeree-Overflakkee. We focussen ons op het “kwartet” (Sneeuwgors, IJsgors, Frater, Strandleeuwerik). Ook maken we kans op Bokje, Velduil, Slechtvalk en Blauwe Kiekendief. Een mooie combinatie van prachtige vergezichten over strand en de zee en de bijbehorende vogels geven uw een gevoel van intense vrijheid en rust.

Dynamisch getijdengebied

De Kwade hoek op de kop van Goeree is een dynamisch getijdengebied, en onderdeel van de Duinen van Goeree. In de volksmond werd het vroeger “de Kwaaien Hoek” genoemd. Door de verraderlijke stroming en zandbanken is er menig schip vergaan. Gelukkig is de Kwade hoek niet door de Deltawerken beïnvloed. Zeewater stroomt via de geulen en kreken het achterland in. Dit heeft tot gevolg dat het duingebied constant in beweging is. Zoutminnende planten als Lamsoor en echt Lepelblad komen hier voor. En veel vogels vinden er voedsel op de slikken en schorren. Al struinend kunnen we veel schaal- en zeedieren waarnemen. Als er een storm is geweest ligt het strand vol met schelpen, zeesterren en ander schatten.

Strand

Op het strand vinden we ook de diverse strandlopers zoals de fotogenieke Drieteen strandloper. Maar ook Zilverplevier, Bonte strandloper of een Bontbekplevier. Soms steekt er een nieuwgierige zeehond zijn kop boven water, altijd goed voor een mooie plaat. Langs vliegende Zwarte zee-eenden of Roodkeelduikers pakken we zo ook nog mee. Ook de meeuwensoorten als Pontische meeuw, Geelpootmeeuw en als we geluk hebben een Kleine of Grote Burgemeester behoren tot de mogelijkheden.

De Koudenhoek en Markenje

De Koudenhoek is een binnendijks natuurgebied met vooral grasland. En wordt beïnvloed door brak water. Grote groepen ganzen en eenden scharrelen hier hun kostje bij elkaar. Hier maken we ook kans op de Zeearend, Slechtvalk, Havik en Blauwe kiekendief. Als deze rovers gaan jagen zorgt dat voor de nodige commotie. Steltlopers en eenden maken in de lucht meer kans om te ontsnappen. Voor ons de kans om goed te bekijken wat er vliegt en misschien lukt het ons om ze op de foto te krijgen. Uw gids is zeer bekwaam in het fotograferen van vliegende vogels en helpt u graag bij het kiezen van de juiste instellingen.

Het vogeleiland Markenje ligt in de Grevelingen. Vanaf de dijk turen we met de telescoop om de aanwezige vogels te bekijken. Met enige regelmaat zit er onderaan de dijk een IJsvogel, die zie je natuurlijk ook niet elke dag.

Natuurbeleving en natuurfotografie

Uw gids wijst u op de soorten vogels en andere natuurschatten die we gaan tegenkomen. Deze excursie is dus zeer leerzaam om uw kennis van vogels en natuur te vergroten. Ook kunt u fotografisch een mooie dag beleven, met vogels als onderwerp is er altijd wat vast te leggen. Maar voor de landschapsfotografie is deze omgeving ook een mooie uitdaging. Dramatische wolkenluchten boven het strand, de zee of de duinen zijn zeer interessant.

Ga met ons mee en laat u verwonderen over de schoonheid van het eiland Goeree Overflakkee. Maak uw hoofd leeg met een interessante natuurbeleving en sluit het jaar ontspannen af. Al wandelend met de wind in uw haren, kijkend naar de vogels hoe die de elementen trotseren, laad u uw batterij weer op. Zo kunt u het nieuwe jaar met hernieuwde energie beginnen.

Praktisch

We doen vandaag diverse gebieden aan, uw gids bepaalt de route aan de hand van de recente waarnemingen. Met de auto verplaatsen we ons om vervolgens een korte wandeling in een interessant gebied te maken.

Wandelen in een getijdengebied neemt met zich mee dat we soms door geultjes met water moeten lopen. Trek laarzen aan of hoge waterdichte schoenen om natte voeten te voorkomen. In de winter kan er een gure wind op het strand staan. Kleed je aan met laagjes kleding, dit werkt isolerend. Denk ook aan handschoenen, sjaal en een warme muts.

Lunch gebruiken we “in het veld” onderweg. Gelieve een eigen lunchpakket mee te nemen.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Enthousiaste en ervaren gids/vogelaar
 • Gebruik van Optiek
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • Koffie, thee en een koek voor vertrek wandeling
 • Digitale soortenlijst  na afloop
 • Bijdrage natuurbescherming via NM
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Lunchpakket (meenemen voor onderweg “lunch in het veld”)

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature Tours

Chris neemt u graag mee op deze natuurexcursie op Goeree-winter. Al jaren struint hij op dit eiland op zoek naar vogels en ander natuurschoon. Als ervaren vogelaar kan hij u veel vertellen over de soorten die we tijdens de natuurexcursie gaan tegenkomen.

Door het snel herkennen van de soorten en hun geluidjes kan Chris u wijzen op de verschillende soorten vogels. Zo kunt u meer te weten komen over onze vogels in de wintermaanden en dat is de meerwaarde van deze natuurexcursie.

Wat kunt u meenemen

 • Kleding naar gelang de weersomstandigheden (kou, regen)
 • Waterdichte wandelschoenen/laarzen
 • Lunchpakket
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Parkeerplaats Kwade Hoek
Oostdijkseweg 103
3252 LM Goedereede

(vul voor navigatie in: Oostdijkseweg 100)

NB: In verband met recente waarnemingen kan het verzamelpunt wijzigen. Houdt uw inbox in de gaten, u krijgt altijd een week voor uw tour een email met de laatste informatie toegestuurd.

Openbaar Vervoer: Vanuit Spijkenisse metrocentrum bus 104 richting Ouddorp. Uitstappen op de Vissersweg in Goedereede, vanaf daar kunnen wij u ophalen(graag vermelden bij uw boeking).

 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 09-12-2021, Tour 2: 13-12-2021, Tour 3: 29-12-2021, Tour 4: 07-01-2022, Tour 5: 15-01-2022

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Natuurexcursie op Goeree-winter” te beoordelen