Natuurexcursie op Goeree-winter

50,00

✓ Natuurbeleving ✓ Onder begeleiding van een bekwame gids

Liever alleen met de gids op pad? Boek deze tour als Privé excursie op maat

Ga mee op ontdekking op het natuurrijke eiland Goeree-Overflakkee. Natuurexcursie op Goeree-winter laat u een levendig duingebied zien dat door de getijdenwerking wordt gevormd. Vogelsoorten als Velduil, Slechtvalk, Bokje en het “Kwartet” van Sneeuwgors, IJs gors, Frater en Strandleeuwerik komen hier veelvuldig voor. De slikken en schorren van Flakkee herbergen een schat aan vogelsoorten in de winter. Laat u verwonderen door de schoonheid van de natuur op dit Zuid-Hollandse eiland. Voel de wind door uw haren, ontspan en laad u weer helemaal op. Sluit het jaar goed af en boek zo’n heerlijke natuurexcursie.

Datums:
Tour 1: 09-12-2021
Tour 2: 13-12-2021
Tour 3: 29-12-2021

Wissen
Artikelnummer: kwh-w-1-2-3 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Ontdek de natuur op Goeree in de winter  € 50,00

✓ Dag tour 9:00 -15:30 ✓ Ervaren gids ✓ kleine groep

Minimaal 3 personen – Maximaal 8 personen

Winter op Goeree

Met onze natuurexcursie op Goeree-winter struinen we over het strand en door de duinen op het eiland Goeree-Overflakkee. We focussen ons op het “kwartet” (Sneeuwgors, IJsgors, Frater, Strandleeuwerik). Ook maken we kans op Bokje, Velduil, Slechtvalk en Blauwe Kiekendief. Een mooie combinatie van prachtige vergezichten over strand en de zee en de bijbehorende vogels geven uw een gevoel van intense vrijheid en rust.

Dynamisch getijdengebied

Zeedieren natuurexcursie op Goeree-winter
Aangespoelde zeedieren

De Kwade hoek op de kop van Goeree is een dynamisch getijdengebied, en onderdeel van de Duinen van Goeree. In de volksmond werd het vroeger “de Kwaaien Hoek” genoemd. Door de verraderlijke stroming en zandbanken is er menig schip vergaan. Gelukkig is de Kwade hoek niet door de Deltawerken beïnvloed. Zeewater stroomt via de geulen en kreken het achterland in. Dit heeft tot gevolg dat het duingebied constant in beweging is. Zoutminnende planten als Lamsoor en echt Lepelblad komen hier voor. En veel vogels vinden er voedsel op de slikken en schorren. Al struinend kunnen we veel schaal- en zeedieren waarnemen. Als er een storm is geweest ligt het strand vol met schelpen, zeesterren en ander schatten.

Strand

Grote burgemeester natuurexcursie op Goeree-winter
Grote burgemeester

Op het strand vinden we ook de diverse strandlopers zoals de fotogenieke Drieteen strandloper. Maar ook Zilverplevier, Bonte strandloper of een Bontbekplevier. Soms steekt er een nieuwgierige zeehond zijn kop boven water, altijd goed voor een mooie plaat. Langs vliegende Zwarte zee-eenden of Roodkeelduikers pakken we zo ook nog mee. Ook de meeuwensoorten als Pontische meeuw, Geelpootmeeuw en als we geluk hebben een Kleine of Grote Burgemeester behoren tot de mogelijkheden.

Slikken van Flakkee

Een wandeling op de slikken van Flakkee staat garant voor mooie waarnemingen. De aanwezige slikplaten van de Grevelingen bevatten veel voedsel voor de overwinterende vogels. Hier maken we ook kans op de Zeearend, Slechtvalk, Havik en Blauwe kiekendief.

Jaar afsluiten

Ga met ons mee en laat u verwonderen over de schoonheid van het eiland Goeree Overflakkee. Maak uw hoofd leeg met een interessante natuurbeleving en sluit het jaar ontspannen af. Al wandelend met de wind in uw haren, kijkend naar de vogels hoe die de elementen trotseren, laad u uw batterij weer op. Zo kunt u het nieuwe jaar met hernieuwde energie beginnen.

Praktisch

We doen vandaag diverse gebieden aan, uw gids bepaalt de route aan de hand van de recente waarnemingen. Met de auto verplaatsen we ons om vervolgens een korte wandeling in een interessant gebied te maken.

Wandelen in een getijdengebied neemt met zich mee dat we soms door geultjes met water moeten lopen. Trek laarzen aan of hoge waterdichte schoenen om natte voeten te voorkomen.

Lunch gebruiken we “in het veld” onderweg. Gelieve een eigen lunchpakket mee te nemen.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Enthousiaste en ervaren gids/vogelaar
 • Gebruik van Optiek
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • Koffie, thee en een koek voor vertrek wandeling
 • Digitaal verslag met soortenlijst  na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Lunchpakket (meenemen voor onderweg “lunch in het veld”)

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature Tours

Chris neemt u graag mee op deze natuurexcursie op Goeree-winter. Al jaren struint hij op dit eiland op zoek naar vogels en ander natuurschoon. Als ervaren vogelaar kan hij u veel vertellen over de soorten die we tijdens de natuurexcursie gaan tegenkomen.

Natuurlijk krijgt u alle tijd om foto’s te nemen van het mooie landschap en de aanwezige vogels.

Wat kunt u meenemen

 • Kleding naar gelang de weersomstandigheden (zon, kou, regen)
 • Waterdichte wandelschoenen/laarzen
 • Lunchpakket
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Parkeerplaats Kwade Hoek
Oostdijkseweg 103
3252 LM Goedereede

(vul voor navigatie in: Oostdijkseweg 100)

NB: In verband met recente waarnemingen kan het verzamelpunt wijzigen. Houdt uw inbox in de gaten, u krijgt altijd een week voor uw tour een email met de laatste informatie toegestuurd.

Openbaar Vervoer: Vanuit Spijkenisse metrocentrum bus 104 richting Ouddorp. Uitstappen op de Vissersweg in Goedereede, vanaf daar kunnen wij u ophalen(graag vermelden bij uw boeking).

 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 09-12-2021, Tour 2: 13-12-2021, Tour 3: 29-12-2021

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Natuurexcursie op Goeree-winter” te beoordelen