Kwade Hoek voorjaarswandeling

40,00

✓ Dag tour ✓ ervaren gids ✓ kleine groep

Liever niet met een groep op pad? Boek dan deze tour als een privé excursie op maat

Kwade Hoek voorjaarswandeling voert je langs duindoornstruweel en natte duinvalleien. Met kans op een ontmoeting met de zeldzame Zomertortel of de Tangpantserjuffer. Luister mee naar het hoempen van de Roerdomp en bewonder de schoonheid van een veld vol met Vleeskleurige Orchis. Wandel mee door de prachtige natuur van de Duinen van Goeree en laat je verwonderen door de soorten rijkdom van deze duinen. ✓Slechtvalk ✓Roerdomp ✓Rietorchis ✓Gewone Addertong.

Datums:
tour 1: 25-05-2021
tour 2: 26-05-2021
tour 3: 29-05-2021

Wissen
Artikelnummer: kwh-v-1-2-3 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Kwade Hoek voorjaarswandeling  € 40,00 p.p.

✓ Dag tour 07:30 – 14:00 ✓ervaren gids ✓ kleine groep

Minimaal 3 personen – Maximaal 8 personen.

Met onze Kwade Hoek voorjaarswandeling in dit Natura 2000 gebied wandelen we door de Duindoornstruwelen en door de vochtige duinvalleien. De vele struiken zorgen voor een grote verscheidenheid aan vogels. Zoals de Zomertortel, Fitis, Spotvogel en de Koekoek.

Kwade Hoek

De Kwade hoek op de kop van Goeree is een dynamisch getijdengebied, en onderdeel van de Duinen van Goeree. In de volksmond werd het vroeger “de Kwaaien Hoek” genoemd. Door de verraderlijke stroming en zandbanken is er menig schip vergaan. Gelukkig is de Kwade hoek niet door de Deltawerken beïnvloed. Zeewater stroomt via de geulen en kreken het achterland in. Dit heeft tot gevolg dat het duingebied constant in beweging is. Zoutminnende planten als Lamsoor en echt Lepelblad komen hier voor. En veel vogels vinden er voedsel op de slikken en schorren.

Westhoofdvallei

Vleeskleurige orchis
Vleeskleurige orchis

Vochtige duinvalleien vol met wilde Orchideeën zoals Vleeskleurige orchis, Rietorchis en Bijenorchis zijn een onderdeel van onze wandeling. Daar vinden we misschien ook Libellen als Platbuik en Tangpantserjuffer. En kunnen we de Bruine Kiekendief zien jagen over de rietgebieden of de sierlijke Boomvalk die achter de Zwaluwen en libellen aanzit.

Voorjaarswandeling

Grootste bijzonderheid hier is toch wel de Zomertortel. Deze ernstig bedreigde vogelsoort heeft in dit stuk van de duinen van Goeree een prachtige plek om te nestelen. Dikke struwelen van Liguster, Vlier, Wegedoorn en Meidoorn levert genoeg beschutting op voor deze vogel. Hopelijk kunnen we deze beauty zien en horen.

Praktisch

De wandeling is ongeveer zo’n 7 km lang en voert ons over een verhard en onverhard pad. Bij vochtig weer is het raadzaam om waterdichte schoenen aan te doen. We lunchen “in het veld” (dus lunchpakket meenemen) Er is genoeg tijd om te fotograferen. De weersomstandigheden bepalen de route en de duur van de tour. De wandeling start vanaf het verzamelpunt.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Enthousiaste en ervaren gids/vogelaar
 • Gebruik van Optiek
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • Koffie, thee en een koek voor vertrek wandeling
 • Water, sap, frisdrank na afloop
 • Digitaal verslag met soortenlijst en foto’s na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Lunchpakket (meenemen voor onderweg “lunch in het veld”)

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature Tours

 

Chris neemt u graag mee naar de Kwade hoek. Al jaren struint hij hier op zoek naar vogels. Als ervaren vogelaar kan hij u veel vertellen over de soorten die we tijdens de Kwade Hoek voorjaarswandeling gaan tegenkomen. Ook nemen we ruim de tijd om de velden met wilde Orchideeën te bekijken.

Natuurlijk krijgt u alle tijd om foto’s te nemen van het mooie landschap, bloemen, insecten en de aanwezige vogels.

Wat kunt u meenemen

 • Kleding naar gelang de weersomstandigheden (zon, kou, regen)
 • Zonnehoed, zonnebril, zonnebrand
 • Waterdichte wandelschoenen
 • Lunchpakket met genoeg te drinken
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Parkeerplaats Kwade Hoek
Oostdijkseweg 103
3252 LM Goedereede

(vul voor navigatie in: Oostdijkseweg 100)

Openbaar Vervoer: Vanuit Spijkenisse metrocentrum bus 104 richting Ouddorp. Uitstappen op de Vissersweg in Goedereede, vanaf daar kunnen wij u ophalen(graag vermelden bij uw boeking).

 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 25-05-2021, Tour 2: 26-05-2021, Tour 3: 29-05-2021

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kwade Hoek voorjaarswandeling” te beoordelen