Wauw, een Grijze Wouw

Zeer zeldzaam zijn ze de Wouw soorten in Nederland. Langs de Oostgrens en in Limburg wil er nog wel eens een Rode Wouw vliegen. En met de migratie word er wel eens melding van een Zwarte Wouw gedaan. Maar de kleinste Wouwensoort, met het grootste WAUW effect, is zonder enige twijfel de Grijze Wouw. Een prachtig sierlijk jagende roofvogel die maar weinig word waargenomen in Nederland.

Wat een geluk dat er nu een werd gemeld op het “groene strand” in Oostvoorne, Zuid-Holland op 20-10-2020. Een mooi adult Grijze Wouw op trek. Normaal gesproken komt deze vogel soort voor in zuid Europa waar deze ook best lastig te zien is. Laat staan te fotograferen. De afgelopen jaren komt deze soort steeds meer naar het noorden, wat echt niet zo erg is vindt ik zelf. Net over de grens in België zijn er al broed gevallen, dus kan Nederland niet lang achter blijven.

Grijze Wouw
Grijze Wouw
Grijze Wouw

Dubbelleuk is natuurlijk dat Goldcrest Nature Tours een mooie dag tour heeft in dit schitterende duingebied, zin in gekregen? kijk hier voor meer informatie https://goldcrestnaturetours.nl/tour-informatie/nederland/wandeling-in-het-voornes-duin/ Je weet maar nooit wat er over vliegt. Het geeft aan wat een bijzonder rijk natuurgebied dit is, ook dus voor de soorten die niet gangbaar zijn voor Nederland.