Wandeling in het Voornes Duin

40,00

✓ inclusief € 5,00 bijdrage natuurbescherming ✓ bekwame gids ✓ kleine groep

Liever niet met een groep op pad? Boek deze tour als privé excursie op maat

Een zeer gevarieerde wandeling door een deel van het Voornes Duin. We wandelen door bos en natte duinvalleien en hopen u mooie natuurmomenten te laten beleven. De grote biodiversiteit in dit Zuid-Hollandse duingebied geeft u de mogelijkheid om bijzondere zeldzame planten, veel soorten vogels, zoogdieren, insecten en amfibieën te zien en te fotograferen. U wandelt met een ervaren gids die veel weet van dit gebied met zijn bijzondere flora en fauna. Laat u verrassen door velden vol met bloeiende Orchideeën, een jagende Wespendief of kwakende Poelkikkers. Ga mee op deze Wandeling in het Voornes Duin! Liever niet met een groep op pad? Boek dan deze tour als privé excursie, er gelden dan wel de tarieven voor een privé excursie.

Leden van het Zuid Hollands Landschap hebben 5% beschermers voordeel(zie website ZHL)

Datums:
tour 1: 06-05-2021
tour 2: 07-05-2021
tour 3: 20-05-2021
tour 4: 28-05-2021

Wissen
Artikelnummer: W-VD-1-2-3-4 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Wandeling in het Voornes Duin € 40,00 p.p.

✓ Dag Tour 9:00- 15:00 ✓ Algemene natuurbeleving

Liever niet met een groep op pad, boek deze tour als privé excursie op maat

minimaal 3 personen maximaal 8 personen

Een mooie wandeling in het Voornes Duin onder begeleiding van een ervaren gids. Uw gids laat u meegenieten van wat het Voornes Duin allemaal te bieden heeft. U ziet zoveel meer als u met een expert op pad gaat.

De Vogelpoel

Vanaf het verzamelpunt lopen we langs de Tenellaplas om vervolgens het prachtige Voornes Duin in te gaan. Een zeer gevarieerd duingebied met bos, uitgestrekte duinen, natte duinvalleien met poeltjes en struweel. We lopen door landgoed Strypemonde en rondom het Breedewater, een groot duinmeer. Hier kunnen we broedende Aalscholvers, Bergeenden en geoorde Fuut zien. Als we vervolgens de natte duinvallei “de vogelpoel” doorkruisen zien we weer andere soorten als Koekoek, Roodborsttapuit, Boompieper en Boomleeuwerik. Roofvogels als Havik, Boomvalk en Sperwer vliegen regelmatig over op zoek naar een prooi.

Naast alle mooie vogels die hier te zien zijn kunnen we ook zomaar op een reptiel stuiten. Een zonnende Zandhagedis in een luw duintje zou natuurlijk fantastisch zijn.

Poelkikker in het Voornes Duin

In de vele poeltjes kwaken de kikkers er flink op los, hopelijk treffen we de zeldzame Poelkikker aan of zien we de Bruine kikker. De Poelkikker is een soort die in deze omgeving zeer zeldzaam is. Het is een kleine Groene kikker soort die vooral op zijn geluid te determineren is. Hopen dat we een concert krijgen van de Poelkikkers.

We kunnen ons vermaken met de vele soorten libellen en waterjuffers. Zo komt hier de Vuurlibel, Viervlek en de gevlekte Witsnuitlibel voor. Ook kunt u hier vele wilde Orchideeën vinden zoals de Vleeskleurige Orchis en de gewone Rietorchis. Maar ook Parnassia ,Hondstongen het zeldzame Duinviooltje groeien in het Voornes duin. Die laatste is ook de waardplant van de Kleine Parelmoervlinder, die op zijn beurt een zeldzame dagvlinder is. Met meer dan de helft van alle soorten Nederlandse wilde planten kunt u hier veel moois vinden.

Om alvast in de stemming te komen een kort filmpje van de Poelkikkers in concert.

Wespendief

We vervolgen onze route via het Kreekpad en hopen een glimp op te vangen van de zeldzame Wespendief. Deze roofvogel broed hier al jaren succesvol. Elk jaar komen er 1 of 2 paartjes terug vanuit de overwinteringsgebieden in Afrika. Het is een roofvogel die veel weg heeft van een Buizerd maar toch specifieke kenmerken heeft. U gids verteld u er graag over.

Terug door het bos van Strypemonde kunnen we nog wat spechten en andere bosvogels verwachten. Grote Bonte specht, Groene specht en met wat geluk de Kleine Bonte specht. Bosvogels als de Spotvogel, Fluiter, Grote lijster en Grauwe vliegenvanger.

We ronden onze wandeling af bij de Tenellaplas. U kunt ook nog zelfstandig de Heemtuin en het Bezoekerscentrum van het Zuid Hollands Landschap bezoeken. Leden van het ZHL krijgen 5% korting (beschermers voordeel zie website en boekje ZHL voor de kortingscode)

Uw wandelt samen met uw ervaren gids en luncht onderweg, de lunch dient u zelf mee te nemen.

Wandeling in het Voornes Duin

Vos, Natuurwandeling in het Voornes Duin
Vos

Dit duin natuurgebied ligt op het eiland Voorne-Putten langs de kust van Zuid-Holland. De diversiteit in landschap brengt vele soorten planten, vogels en andere dieren met zich mee. Het maakt dit duingebied een van de rijkste duingebieden van Europa. In Voornes Duin word geen drinkwater gewonnen waardoor er natte duinvalleien ontstaan, een zeer zeldzaam biotoop. Laat u verrassen door dit pareltje aan de Zuid-Hollandse kust en boek deze tour.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Enthousiaste en ervaren gids
 • Gebruik van Telescoop
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • € 5,00 bijdrage natuurbescherming via het Zuid Hollands Landschap
 • Digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Lunch (meenemen voor onderweg)
 • Drinken

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer

Uw gids Chris de Nooijer is een ervaren vogelaar en een echt buitenmens. Door de jaren heen heeft hij al vele uren doorgebracht in het Voornes Duin. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die dit gebied rijk is. Chris is de juiste persoon om u een soortenrijke en leerzame excursie te geven.

Als fervent hobbyfotograaf kan hij u op het gebied van natuurfotografie met advies bijstaan.

Chris kijkt ernaar uit om met u samen een mooie wandeling in het Voornes Duin te beleven.

 

Wat kunt u meenemen

De wandeling is niet zwaar maar wel voor een groot deel onverhard.

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding naar gelang de weersverwachting (kou, regen, zon)
 • Er komen teken voor in dit gebied, pas uw kleding daarop aan.
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee
 • Verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Eten en drinken voor onderweg

Verzamelpunt

Parkeerplaats Bezoekerscentrum de Tenellaplas
Duinstraat 12A
3235 NK Rockanje

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 06-05-2021, Tour 2: 07-05-2021, Tour 3: 20-05-2021, Tour 4: 28-05-2021

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wandeling in het Voornes Duin” te beoordelen