100% Natuurbeleving
Persoonlijk en vertrouwd
Verantwoord reizen
0181 508189 - +31(0)682210682
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vroege vogelwandeling in de Beningerslikken

22 april 2023 Gehele dag

Roerdomp varen en ontdekken in de Weerribben-Wieden

Vroege vogelwandeling in de Beningerslikken

We maken een Vroege vogelwandeling in de Beningerslikken. De wandeling van ongeveer 5 km in een getijde natuurgebied. Vanaf ons vertrekpunt lopen we naar de uitkijktoren waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het natuurgebied, het Spui en het Haringvliet.

Tijdens de ronde stoppen we regelmatig om het rietgebied af te speuren. We kunnen hier rietvogels als de Baardman, Cetti’s zanger en de eerste Blauwborst van het broedseizoen treffen. Vanuit de kijk hut turen we over de slikken op zoek naar diverse leuke steltlopers. Die komen met laag water om hier te foerageren vlak voor de hut. Ganzen, Eenden en reigersoorten als de Grote Zilverreiger vinden we hier ook.

Roofvogels in de Beningerslikken

Aan roofvogels geen gebrek. Deze tour kan je de “vliegende deur” oftewel de Zeearend verwachten. Bruine Kiekendief is al druk met baltsen en de Slechtvalk komt regelmatig jagen voor een lekkere snack.

De Bever

We maken grote kans om sporen van dit grote knaagdier te vinden. Met wat geluk zien we er zelfs een. Andere zoogdieren die we kunnen treffen zijn Ree, Haas, Hermelijn en Vos.

Het beloofd een soortenrijke ochtend te worden. Is uw interesse gewekt? Kijk dan op het volledige programma van de Vroege vogelwandeling in de Beningerslikken

 

Organisator

Goldcrest Nature Tours

Parkeerplaats Spuimonding west

Zuidoordsedijk
Zuidland,
+ Google Maps
Geverifieerd door MonsterInsights