100% Natuurbeleving
Persoonlijk en vertrouwd
Verantwoord reizen
0181 508189 - +31(0)682210682
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vroege vogelwandeling in de Beningerslikken

27 maart 2023 Gehele dag

Lepelaar vroege vogelwandeling in de Beningerslikken

Vroege vogelwandeling in de Beningerslikken

We maken een Vroege vogelwandeling in de Beningerslikken. De wandeling van ongeveer 5 km in een getijde natuurgebied. Vanaf ons vertrekpunt lopen we naar de uitkijktoren waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het natuurgebied, het Spui en het Haringvliet.

Tijdens de ronde stoppen we regelmatig om het rietgebied af te speuren. We kunnen hier rietvogels als de Blauwborst, Cetti’s zanger en de eerste Rietzanger treffen. Vanuit de kijk hut turen we over de slikken op zoek naar diverse leuke steltlopers. Die komen met laag water om hier te foerageren vlak voor de hut. Ganzen, Eenden en reigersoorten als de Grote Zilverreiger vinden we hier ook.

Roofvogels in de Beningerslikken

Aan roofvogels geen gebrek. Deze tour kan je de “vliegende deur” oftewel de Zeearend verwachten. Bruine Kiekendief is al druk met baltsen en de Slechtvalk komt regelmatig jagen voor een lekker snack. Het beloofd een soortenrijke ochtend te worden. Is uw interesse gewekt? Kijk dan op het volledige programma van de vroege vogelwandeling in de Beningerslikken

Organisator

Goldcrest Nature Tours

Parkeerplaats kijktoren Spuimonding west

Zuidoordsedijk
Zuidland, Nederland
+ Google Maps
Geverifieerd door MonsterInsights