Een leerzame en leuke dag gehad met Chris van Goldcrest Nature Tours. Ik heb samen met hem een Privé excursie op maat gedaan helemaal volgens de regels van dit moment.

We hebben een mooie wandeling gedaan door het Voornes Duin. Dat is dichtbij onze woonplaatsen en in deze tijd van het jaar niet zo druk. De wandeling ging door het Landgoed Strypemonde en over de Vogelpoel. De natuur is in slaap dus er zijn nog niet veel soorten waar te nemen. De Aalscholvers die straks gaan broeden bij het Breede water zaten er nu niet. Wel vloog daar een mooi Blauwe Kiekendief over, die had ik nog nooit gezien. Ik weet nu dat ik op de “witte stuit” moet letten. Bij de vogelpoel vloog er een Havik over met een prooi in zijn klauwen. Hij kwam haast niet omhoog dus we konden hem goed zien. Chris vertelde mij later dat de prooi geen konijn was zoals wij dachten maar een Eekhoorn. Best zielig maar de Havik moet ook eten. Spectaculair om te zien natuurlijk.

Na een aantal uren waren we weer terug op de parkeerplaats en konden we terugkijken op een heerlijke wandeling in het Voornes Duin. Ik ga graag mee als Chris hier met een groep naartoe gaat in het voorjaar. Hij heeft me verzekert dat er dan bloeiende Orchideeën en kwakkende kikkers te zien en te horen zijn. Ook veel soorten vogels zijn er dan te zien in het Voornes Duin.