Wil Weerd

Chris & Annemieke, hartelijk dank voor deze geweldige vogelexpeditie door de Zeeuwse Delta!

Inmiddels heb ik al wat ervaringen opgedaan hoe en waar je vogels kunt spotten. Maar van alles heb je een overtreffende trap: jullie dus! Wat een kennis en kunde van de natuur in deze regio in het algemeen en in dit geval van de vogels in het bijzonder hebben jullie beiden, waar je elkaar ook nog eens completeert qua specifieke waarnemingen. In 1 dag tijd heb ik bijzondere plekken voor vogelaars in de Delta mogen ervaren. En dat juist op een dag, dat je zou zeggen “binnen blijven” gezien de weersomstandigheden. Waar ik zat te wachten op een afmelding, zijn jullie er in geslaagd Tineke, Tonny, Wilma en mij een geweldige dag voor te schotelen.

Een dag na de excursie hebben we de digitale lijst met alle waarnemingen ontvangen: 85 verschillende soorten op 1 dag! Een groot succes! En nog 1 bijzonder compliment voor Chris: wat een fantastisch waarnemingsvermogen heb jij zonder ons tijdens het rijden in gevaar te brengen! Heel veel respect en ik wens jullie beiden heel veel succes toe met jullie jonge organisatie Goldcrest Nature Tours. Jullie mogen van mij goudhaantje-de-voorste zijn met zo’n uitgebreid scala qua aanbod van natuurreizen.

Wil Weerd schreef zijn ervaring met deze vogelexcursie op in een mooi verslag voor naturescanner . Je kunt dit verslag lezen door op de volgende link te klikken https://www.naturescanner.nl/europa/nederland/zeeland/activiteiten/vogels