Weidevogel fietstour polder Biert

 ✓ Groepsexcursie op maat✓  Dagprogramma in overleg ✓ Fiets huren mogelijk

Weidevogel fietstour door een oer-Hollands polder landschap

U fietst door een heerlijk Hollands polder landschap met kruidenrijke en bloemrijke weilanden op zoek naar de “Big Five” van Nederland. De weidevogels Kievit, Grutto, Tureluur, Scholekster en Slobeend. Uw gids laat u deze oer-Hollandse schoonheid ervaren en beleven. Natuurlijk komen watervogels zoals Kuifeend, Wintertaling en Zomertaling voorbij. En scharrelt er wellicht een Roerdomp tussen het riet waaruit de Blauwborst zijn hoogste lied zingt. Roofvogels die jagend over de weilanden zoeven, eindelijk weet u welke het soort het is.

Een ideaal bedrijfsuitje, familiedag of een actieve verjaardag in de natuur.

Datum: Te boeken als groepsexcursie op maat in april en mei

Neem Contact met ons op en geef uw wensen door, wij maken er een fantastische dag van!

Artikelnummer: WFT-PB 1-2-3 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Weidevogel fietstour polder Biert

Boek baar als groepsexcursie op maat – prijs op aanvraag

 ✓ Eco-tour ✓ fietstocht met een ervaren gids

Vertrektijd en invulling van de excursie in overleg

Onder leiding van een ervaren gids fietst u deze weidevogel fietstour polder Biert over het deel Putten van het eiland Voorne Putten. Uw gids Chris de Nooijer is een ervaren vogelaar die de gebieden waar de weidevogels op af komen feilloos voor u weet te vinden.

Polder Biert op het eiland Voorne Putten

Polder Biert behelst een groot gebied extensief beheerde weilanden waar kruidenrijk grasland mag bloeien. Het waterpeil staat er hoger zodat er voor de weidevogels en hun kuikens veel voedsel te vinden is. We fietsen over heerlijke landweggetjes langs diverse percelen rondom polder Biert. Grutto, Kievit, Tureluur, Scholekster en Slobeend de “Big Five van de weidevogels” gaan we zeker tegenkomen. Al baltsend vliegen ze over de weilanden om een partner te vinden, sommige zitten al op het nest en dan moet er verdedigd worden. Het is altijd een spektakel om te zien.

Fietstour

Vanaf Heenvliet stappen we op de fiets om vervolgens via de landelijke en waterrijke omgeving van de Bernisse onze tour te beginnen. In de plassen van de Bernisse kunnen we al diverse eenden soorten waarnemen zoals Wilde Eend, Kuifeend, Smient, Wintertaling, Slobeend, Krakeend, Bergeend en de zeldzamere Zomertaling. We passeren diverse rietstukken waar we gaan kijken of we de Blauwborst, Rietzanger, Cetti’s zanger, Roerdomp en Koekoek kunnen zien of horen.

We vervolgen onze tour over dijkjes waarbij we kunnen uitkijken over diverse bloemrijke weilanden. Deze gebieden zijn afgesloten in het broedseizoen maar de vogels zijn goed zichtbaar vanaf de dijk. We zetten onze telescopen op zodat u de vogels goed kan waarnemen. Naast de Hollandse “Big Five” broeden er ook kleine vogels zoals de Graspieper, Gele kwikstaart en de Veldleeuwerik. Die laatste luid met zijn baltsvluchten en zijn kenmerkende geluid de lente in. De IJslandse Grutto, Wulp en Regenwulp kunnen in het vroege voorjaar bijzondere doortrekkers zijn die komen uitrusten op onze weilanden.

Grutto

Grutto
Grutto

Nederlands Nationale vogel is de Grutto. Dat het niet goed gaat met de Grutto en de weidevogels in het bijzonder is algemeen bekend. Met deze fietstour willen we u de schoonheid en het belang meegeven van onze oer-Hollandse weidevogelcultuur. Ook op ons drukke Voorne Putten is er plek voor deze prachtige vogels die ons zo dierbaar zijn. Hoe meer mensen hier het nut van inzien hoe meer draagvlak er is om meer weilanden extensief te gaan beheren. Maar niet alleen de weidevogels profiteren van die oer-Hollandse kruidenrijke en bloemrijke weilanden. Ook diverse kleine steltlopers als kleine Plevier, Witgat en Oeverloper krijgen meer ruimte om hier te gaan broeden.

Roofvogels polder Biert

Ook voor de roofvogelliefhebber is er genoeg te zien op Voorne Putten. Zo komen we tijdens onze tour regelmatig een Buizerd, Torenvalk, Bruine kiekendief, Havik of een jagende Slechtvalk tegen. Misschien zien we ook al een eerste Boomvalk terugkomen vanuit Afrika of vliegt er een Zeearend over die op weg is naar zijn jachtterrein boven het Haringvliet. Het scherpe gehoor en zicht van uw gids ontgaat niet veel zodat er veel soorten op naam kunnen worden gebracht. Vogels kijken is zoveel leuker als je weet wat je ziet.

Praktisch

Bruine kiekendief weidevogelfietstour polder Biert
Bruine Kiekendief man

Heeft u geen eigen fiets dan kunt u via Goldcrest Nature Tours een fiets huren bij onze lokale fietsverhuur partner. Dit kunt u aangeven op uw boekingsformulier. De fietstour duurt ongeveer vijf uur waarbij we in een rustig tempo fietsen en regelmatig afstappen om naar de vogels te kijken. Een basisconditie is voldoende om aan deze tour deel te nemen.

Deze tour kunt u uitbreiden met een lunch, informeer naar de mogelijkheden.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Enthousiaste en ervaren gids/vogelaar
 • Gebruik van Optiek
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • Koffie, thee en een koek
 • Digitale soortenlijst na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Drinken en snack voor onderweg (in overleg kan er gestopt worden voor koffie of lunch in een restaurant)
 • Fiets (fietsverhuur is een optie, aangeven bij uw boeking)

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature ToursUw gids Chris de Nooijer is een ervaren vogelaar en natuurman. Hij is geboren en getogen op Voorne Putten en dus zeer bekend met de natuurgebieden op dit eiland. Met veel passie zal hij u meenemen in de bijzondere wereld van de vogels. Sommige komen vanuit het zuiden van Europa of zelfs Afrika om hier hun jongen groot te brengen, het blijft iets magisch. Zijn kennis over de vele soorten vogels, planten en insecten zal hij graag met u delen. Kortom het wordt een gezellige, leerzame en bijzondere fietstocht. Chris is zelf een fervent natuurfotograaf en kan u met raad bijstaan als u zelf foto’s wilt maken.

Kort filmpje om alvast de sfeer te proeven

Verzamelpunt

Parkeerplaats Restaurant de Beren Heenvliet
Stationsweg 27
3218 AV Heenvliet

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Beoordelingen

 1. Martin de Zeeuw (geverifieerde eigenaar)

  Op 19 April hebben we een gezellige, en zeer leerzame fietstocht gedaan in de polder Biert.
  Chris is een enthousiaste verteller, en weet veel over de natuur en de dieren die er leven.
  Zijn vrouw Annemieke noteert alles wat we zien en horen en is ook een scherp in het signaleren van dieren.
  Deze fietstocht is aan te raden voor een ieder die van natuur en vogels houd.

  • admin

   Dankjewel Martin voor je mooie review! Wij vonden het ook een gezellige tour in ons eigen polderlandschap.

Een beoordeling toevoegen