Kwade Hoek winterwandeling

45,00

✓ Struinen over het strand en duin ✓ inclusief bijdrage natuurbescherming

Liever alleen met de gids op pad? Boek deze tour als Privé excursie op maat

Struinen over het strand en de door de duinen op de kop van Goeree. De Kwade Hoek winterwandeling laat u een levendig duingebied zien dat door de getijdenwerking word gevormd. Vogelsoorten als Velduil, Slechtvalk, Bokje en het “Kwartet” van Sneeuwgors, IJs gors, Frater en Strandleeuwerik komen hier veelvuldig voor. Laat u verwonderen door de schoonheid van de natuur in de Duinen. Voel de wind door uw haren, ontspan en laad u weer helemaal op. Sluit het jaar goed af en boek zo’n heerlijke Kwade Hoek winterwandeling.

Leden van het Zuid Hollands Landschap kunnen gebruik maken van hun 5% kortingscode/beschermers voordeel op deze tour.

Datums:
Tour 1: 09-12-2021
Tour 2: 13-12-2021
Tour 3: 29-12-2021

Wissen
Artikelnummer: kwh-w-1-2-3 Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

Kwade Hoek Winterwandeling  € 45,00

✓ Dag tour 9:00 -14:30 ✓ Ervaren gids ✓ kleine groep

Minimaal 3 personen – Maximaal 8 personen

Winterwandeling

Met onze Kwade Hoek Winterwandeling in dit Natura 2000 gebied struinen we over het strand en door de duinen. Richting de “Haak” en weer terug lopen we door een levendig duingebied. We focussen ons op het “kwartet” (Sneeuwgors, IJsgors, Frater, Strandleeuwerik). Ook maken we kans op Bokje, Velduil, Slechtvalk en Blauwe Kiekendief. Een mooie combinatie van prachtige vergezichten over strand en zee en de bijbehorende vogels geven uw een gevoel van intense vrijheid en rust.

Kwade Hoek

Zeedieren

De Kwade hoek op de kop van Goeree is een dynamisch getijdengebied, en onderdeel van de Duinen van Goeree. In de volksmond werd het vroeger “de Kwaaien Hoek” genoemd. Door de verraderlijke stroming en zandbanken is er menig schip vergaan. Gelukkig is de Kwade hoek niet door de Deltawerken beïnvloed. Zeewater stroomt via de geulen en kreken het achterland in. Dit heeft tot gevolg dat het duingebied constant in beweging is. Zoutminnende planten als Lamsoor en echt Lepelblad komen hier voor. En veel vogels vinden er voedsel op de slikken en schorren. Al struinend kunnen we veel schaal- en zeedieren waarnemen. Als er een storm is geweest ligt het strand vol met schelpen, zeesterren en ander schatten.

Strand

Grote burgemeester kwade hoek winterwandeling
Grote burgemeester

Op het strand vinden we ook de diverse strandlopers zoals de fotogenieke Drieteen strandloper. Maar ook Zilverplevier, Bonte strandloper of een Bontbekplevier. Soms steekt er een nieuwgierige zeehond zijn kop boven water, altijd goed voor een mooie plaat. Langs vliegende Zwarte zee-eenden of Roodkeelduikers pakken we zo ook nog mee. Ook de meeuwensoorten als Pontische meeuw, Geelpootmeeuw en als we geluk hebben een Kleine of Grote Burgemeester behoren tot de mogelijkheden.

Jaar afsluiten

Ga met ons mee en laat u verwonderen over de schoonheid van de Kwade Hoek. Maak uw hoofd leeg met een interessante natuurwandeling en sluit het jaar ontspannen af. Al wandelend met de wind in uw haren, kijkend naar de vogels hoe die de elementen trotseren, laad u uw batterij weer op. Zo kunt u het nieuwe jaar met hernieuwde energie beginnen.

Praktisch

Wandelen in een getijdengebied neemt met zich mee dat we soms door geultjes met water moeten lopen. Trek laarzen aan of hoge waterdichte schoenen om natte voeten te voorkomen. Lunch gebruiken we “in het veld” onderweg. Gelieve een eigen lunchpakket mee te nemen. De weersomstandigheden bepalen de route en de duur van de tour. De wandeling start vanaf het verzamelpunt.

Leden van het Zuid Hollands Landschap kunnen gebruik maken van hun 5% kortingscode/beschermers voordeel op deze tour.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Enthousiaste en ervaren gids/vogelaar
 • Gebruik van Optiek
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • € 5,00 bijdrage natuurbescherming
 • Koffie, thee en een koek voor vertrek wandeling
 • Water, sap, frisdrank na afloop
 • Digitaal verslag met soortenlijst en foto’s na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Lunchpakket (meenemen voor onderweg “lunch in het veld”)

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature Tours

Chris neemt u graag mee naar de Kwade hoek. Al jaren struint hij hier op zoek naar vogels. Als ervaren vogelaar kan hij u veel vertellen over de soorten die we tijdens de Kwade Hoek winterwandeling gaan tegenkomen.

Natuurlijk krijgt u alle tijd om foto’s te nemen van het mooie landschap en de aanwezige vogels.

Wat kunt u meenemen

 • Kleding naar gelang de weersomstandigheden (zon, kou, regen)
 • Waterdichte wandelschoenen/laarzen
 • Lunchpakket
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Parkeerplaats Kwade Hoek
Oostdijkseweg 103
3252 LM Goedereede

(vul voor navigatie in: Oostdijkseweg 100)

Openbaar Vervoer: Vanuit Spijkenisse metrocentrum bus 104 richting Ouddorp. Uitstappen op de Vissersweg in Goedereede, vanaf daar kunnen wij u ophalen(graag vermelden bij uw boeking).

 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 09-12-2021, Tour 2: 13-12-2021, Tour 3: 29-12-2021

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kwade Hoek winterwandeling” te beoordelen