Dwalen door de Kampina

50,00

✓ Dag Tour ✓ Enthousiaste en ervaren gids ✓ kleine groep

Liever niet met een groep op pad? Boek deze tour als privé excursie op maat

Dwalen door de Kampina is een veelzijdige dag tour waarbij we wandelend dit gebied met bos, heide, beekdalen en vennen ontdekken. We maken veel kans op Wielewaal, Wespendief, Boomvalk, diverse soorten Reptielen, Libellen en dagvlinders. Maar ook de Das heeft zich hier weer gevestigd, misschien kunnen we sporen van deze nacht actieve dieren vinden. Dwaal met ons mee in dit betoverende stuk van Brabant. Zie zoveel meer met een gids, boek nu!

Datums:
tour 1: 19-05-2021
tour 2: 27-05-2021
tour 3: 15-06-2021

Wissen
Artikelnummer: D-K-1-2-3 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Dwalen door de Kampina

✓ Dag tour  9:00-16:00 ✓  € 50,00 p.p.  ✓ Ervaren gids  ✓ Kleine groep

Liever niet met een groep op pad? Boek deze tour als privé excursie op maat

Minimaal 3 personen – maximaal 8 personen

Deze dag tour gaan we al wandelend Dwalen door de Kampina. Een natuurparel in Brabant waar je heerlijk kan struinen in de natuur. Dit natura 2000 gebied biedt een grote verscheidenheid aan vele soorten dieren en planten. We wandelen door verschillende soorten biotoop zoals Bos, Heide, Vennen, Beekdalen en het zeldzame Blauwgrasland.

Blauwgrasland in de Kampina

De Kampina is een gebied met natte heide, vennen, beken, loofbos, struweel en het zeldzame blauwgrasland. Dit Blauwgrasland word gevormd door blauwe zegge en blauwe knoop. Dit zijn zeldzame planten die goed zijn voor vele insectensoorten en het ecosysteem wat daar bij hoort. Tijdens de wandeling lopen we door de verschillende biotopen die dit natuurgebied rijk is.

Zo gaan we van grasland naar bos met misschien wel kuifmees, Wielewaal of een Wespendief in de kijker en van bos naar natte heide met talloze vennetjes waar de kikkers zoals Poelkikker en Heidekikker je een gratis concert geven. Verder lopend kom je op de heide waar je Levendbarende Hagedis, Hazelworm en een op Libellen jagende Boomvalk kan tegenkomen.

De Beerze

De natuurlijke beek de Beerze stroomt door het natuurgebied en zorgt voor de natte vegetatie in het beekdal. De droogte van afgelopen jaren heeft zijn sporen nagelaten en Natuurmonumenten is bezig om de Beerze en daarmee de natte vegetatie in het hele gebied te waarborgen voor de toekomst.

Kleine IJsvogelvlinder, Dwalen door de Kampina
Kleine IJsvogelvlinder

Het is een prachtige meanderende beek met kans op IJsvogel, Rivier Rombout, Weidebeekjuffer en Bosbeekjuffer.  Ook komen hier dagvlinders als Kleine IJsvogelvlinder en het Bont Dikkopje voor en ook daar gaan we naar op zoek.

Een zeer gevarieerde wandeling door een schitterend natuurgebied van ongeveer 8 km lang, we lunchen in het gebied dus gelieve een lunchpakket en drinken met je mee te nemen.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Enthousiaste en ervaren gids/vogelaar
 • Koffie, thee en koek (voor aanvang wandeling)
 • Water, fris of sap (na wandeling)
 • Gebruik van Telescoop
 • Gebruik van documentatie
 • Digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Lunch (meenemen voor onderweg)
 • Drinken voor onderweg

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature ToursUw gids Chris is een ervaren vogelaar en boswachter in zijn vrije tijd.

Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die dit gebied rijk is. Door de vele uren veldwerk die hij in de Kampina heeft gedaan om de vogelsoorten te bestuderen weet hij veel soorten te vinden. Chris is dus de juiste persoon om u een soortenrijke en leerzame excursie te geven. Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen te gaan Dwalen door de Kampina.

 

Wat kunt u meenemen

De wandeling is niet zwaar (ongeveer 8 km) maar wel voor een groot deel onverhard.

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (kou, zon, regen)
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee
 • Verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Eten en drinken voor onderweg
 • Denk ook aan muggenmelk

Verzamelpunt

Parkeerplaats Kampina- Brinksdijk
Brinksdijk, Boxtel

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 19-05-2021, Tour 2: 27-05-2021, Tour 3: 15-06-2021

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dwalen door de Kampina” te beoordelen