Delta Tour

75,00

✔ Dag tour ✔ bekwame gids ✔ Vervoer met minibus

ook als privé excursie te boeken privé excursie op maat

Vogels kijken in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta

We bezoeken de vogelrijke gebieden van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta. Juist in de wintermaanden is hier veel moois te zien. Uw ervaren en enthousiaste gids neemt u onder andere mee naar de Brouwersdam, de Prunjepolder en Markenje. We maken kans op IJsduiker, Roodkeelduiker of de prachtige IJseend. Ook de grote hoeveelheid ganzen in de polders zijn de moeite waard om te bekijken, er kan zomaar een Roodhals gans tussen zitten. De eilandjes met vele steltlopers bij Markenje in de Grevelingen speuren we goed af met de telescoop zodat u niets hoeft te missen. Misschien hebben we geluk en zien we de Zeearend, die hier regelmatig jagend wordt waargenomen.

Datums:
Tour 1: 04-12-2021 vol
Tour 2: 06-12-2021
Tour 3: 18-12-2021
Tour 4: 20-12-2021

Wissen
Artikelnummer: DT-1-2-3-4 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Vogels kijken in de Delta

Dagexcursie van  9:00-17:00  € 75,00 p.p.

Liever alleen met de gids op pad, boek dan een privé excursie op maat

minimaal 4 personen/ maximaal 8 personen

Vervoer met een comfortabele minibus. 

In deze Delta Tour gaan we vogels kijken in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta. Uw gids laat u de mooiste en vogelrijke plekken zien van Goeree Overflakkee, Schouwen Duivenland en de Oosterschelde kering. We rijden vanaf het verzamelpunt gezamenlijk in een minibus en maken diverse stops op punten waar u goed de aanwezige vogels kunt waarnemen. U gaat na deze enerverende dag de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta met andere ogen zien en dit stuk van Nederland nog meer waarderen.

De Brouwersdam, de grens van Zuid-Holland en Zeeland

Natuurlijk gaan we met de Delta Tour over de Brouwersdam. En speuren we op een aantal plaatsen de zee af naar soorten als IJsduiker, Roodkeelduiker, Zwarte zeekoet, IJs-eend en Zwarte zee-eenden. Steenlopers en Drieteenstrandlopers zijn er altijd om u te vermaken. Tussen de meeuwen zit nog wel eens een verrassing zoals een Pontische meeuw of een Kleine of Grote Burgemeester. De twee soorten zeehonden laten zich altijd zien rondom de sluis. En met wat geluk zien we nog een Bruinvis in dit visrijke water.

De Patrijs

Patrijs
Twee Patrijzen

Zeer de moeite waard is een bezoek aan de Stolpweg op Schouwen-Duivenland. Daar loopt al enige jaren met groot succes een project om de Patrijs van de ondergang te redden. Het Europees gesponseerde Euro Partridge Project zorgt voor een grote diversiteit aan insecten en zaden. Met bloemrijke akkers en keverbanken is er een grote hoeveelheid aan kleine vogels zoals Putters en Kneu. Ook leven er veel muizen wat weer  zeldzaamheden als Velduil of Ruigpootbuizerd met zich meebrengt.

Plan Tureluur

Ook bezoeken we plan Tureluur in de Prunjepolder. Er zijn diverse stops om met de aanwezige telescoop rustig de gebieden af te turen op zoek naar soorten als Goudplevier, Tureluur en Kievit. Soms zitten er grote groepen van deze soorten, en als ze massaal de lucht ingaan schitteren ze als diamantjes in de zon. Diverse eenden soorten als Pijlstaart, Nonnetje, Grote zaagbek en Wintertaling kunnen we door de scoop bewonderen. Steltlopers als Zwarte ruiter en de kleine Zilverreiger met zijn grappige foerageergedrag zijn altijd leuk om te zien. De achtergebleven Lepelaars zoeken hier hun kostje bij elkaar.

Uw gids zal u hier veel over de aanwezige soorten en hun gedrag vertellen. Natuurlijk is er ruim de gelegenheid om foto’s te nemen van de aanwezige vogels en de prachtige vergezichten.

Markenje

Zeearend Delta tour
Zeearend

Het vernieuwde Markenje op Goeree Overflakkee is een hotspot voor steltlopers op de kleine eilandjes in de Grevelingen. Binnendijks maken we kans op Nonnetje en Grote Zaagbek en roofvogels als Blauwe Kiekendief en Slechtvalk. Dit deel van de Delta is onder andere het foerageergebied van de Zeearend. Regelmatig worden ze hier waargenomen, we hopen dat we u deze grootste roofvogel van Nederland kunnen laten zien.

In de polders op beide eilanden foerageren altijd grote groepen met ganzen. Uw gids is op de hoogte waar u grote kans maakt op grote groepen Rotganzen en Brandganzen. Eventuele zeldzaamheden als Zwarte Rotgans, Witbuikrotgans en Roodhalsgans behoren tot de mogelijkheden. Uw gids houd de recente waarnemingen in de gaten en zal eventueel bij bijzondere meldingen de route aanpassen.

 

 

Een kort filmpje van een groepje Rotganzen

Lees de blog over deze tour Onderzoek Delta Tour

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Vervoer met een minibus vanaf verzamelpunt.
 • Bekwame en enthousiaste gids
 • Gebruik van telescoop
 • Gebruik van vogel documentatie
 • Koffie/thee met een koek
 • Digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Lunchpakket (we lunchen “in het veld”)
 • Drinken en snacks voor onderweg

Wat kunt u meenemen

 • Kleding naar gelang de weersverwachting (kou, regen, zon)
 • Water en winddichte kleding
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Onderweg zorgen we voor een geschikte locatie voor een sanitaire stop.

Uw Gids: Chris de Nooijer

Chris de Nooijer

Chris is een ervaren vogelaar en een mens van de natuur. Hij zal u met veel passie en enthousiasme meenemen op uw vogelexcursie.

Met zijn scherpe zicht en gehoor ontgaat hem vrijwel niets wat resulteert in een lange lijst met soorten. Ook zijn kennis over vogels en natuurfotografie wil hij graag met u delen.

Natuurlijk zal Chris nauwlettend in de gaten houden waar bijzondere soorten worden waargenomen.  Zo kan hij deze misschien inpassen in het programma.

Verzamelpunt

Parkeerplaats Noordzeestrand Stellendam
Meester Snijderweg

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant sto-garant.nl/downloads.

Extra informatie

Tourdatum

Tour 1: 04-12-2021, Tour 2: 06-12-2021, Tour 3: 18-12-2021, Tour 4: 20-12-2021

Beoordelingen

 1. admin

  Dankjewel Chris en Annemieke voor jullie kundige uitleg. Heel veel gezien en de toppers waren voor mij de IJsvogel en de Zeearenden

 2. admin

  Wat een onvergetelijke dag hebben we gehad! Even helemaal los van alledaagse dingen. Chris en Annemieke hebben ons meegenomen en met veel enthousiasme vertelde ze over de natuur en dieren die we zagen. Voor ons als ultieme droom: de ijsvogel zien! En we zagen er twee tegelijk! Zo mooi!!
  Dank aan Chris en Annemieke voor deze mooie dag! – Anja en Herman –

Een beoordeling toevoegen