Zomer op de Poesta

975,00

✓ 100% natuurbeleving ✓ All-in verblijf en maaltijden ✓ Kleine groep

Bereid u voor op een waanzinnige natuurbeleving in Noordoost Hongarije. Een week lang vogels, vlinders, insecten, zoogdieren, reptielen, amfibieën en bijzondere planten, welke natuurliefhebber wil dat nou niet! Gecombineerd met een heerlijk verblijf op een authentiek klein vakantiepark waar u door de gastvrouw en gastheer in de watten wordt gelegd. Uw eigen enthousiaste en bekwame Goldcrest Nature Tours gids begeleid u door schitterende natuurgebieden als het Hortobágy, Tisza rivier en het Tiszameer, Zemplen vlakte en het Bükk gebergte. Vogelsoorten als Keizerarend, Grote Trap, Draaihals en Withalsvliegenvanger behoren tot de mogelijkheden. En wat de vlinders betreft zullen we in deze tijd heel veel soorten en aantallen kunnen waarnemen. Soorten als Grote Vuurvlinder, Spireazwever en de Tsarenmantel zijn enkele van die knallers. Dit wilt u niet missen, boek deze tour!

Vertrekdatum: 20-06-2021 t/m 27-06-2021 Gegarandeerd vertrek
19-06-2022 t/m 26-06-2022

5 op voorraad

Beschrijving

* ©Arie Buurman

Zomer op de Poesta

✓ 8 dagen/7 nachten ✓ alle maaltijden ✓ enthousiaste en ervaren gids

minimaal 4 personen – maximaal 6 personen

Vertrekdatum: 20-06-2021 t/m 27-06-2021 Gegarandeerd vertrek
19-06-2022 t/m 26-06-2022

Wat een begin van de zomer gaat u beleven met deze week Zomer op de Poesta. De bijzonder fraaie natuur van Noordoost Hongarije is mooi in alle jaargetijden. Het voordeel van deze tour is dat er veel (jonge) vogels zijn, veel vlinders, bijzondere insecten, reptielen en prachtige bloemenvelden.

Nationaal park Hortobágy

Woudaap zomer op de Poesta
Woudaap *

Dit eerste nationaal park van Hongarije is van onschatbare waarde voor de vele vogelsoorten die hier broeden en foerageren. Er zijn hier wel 340 soorten vogels geteld waarvan er 160 ook broeden. Deze laagvlakte bestaat uit een mozaïek van graslanden, moerasbos, visvijvers en heuvels. Grote Trap, Sakervalk, Roodpootvalk, Griel en Duinpieper zijn hier te vinden. In de visvijvers vind je veel reigersoorten als Ralreiger, Kwak en Woudaap. Reptielen als de Esculaapslang, Dobbelsteenslang, Ringslang en Smaragdhagedis staan ook op onze wensenlijst.

Vlinders in de zomer op de Poesta

Dit Natura 2000 gebied is ook belangrijk voor vlinders. Er zijn hier vele dag en nachtvlinders te vinden. We gaan naar beide op zoek omdat er bijzonder fraaie exemplaren tussen zitten. Met dagvlinders soorten als Oostelijke vuurvlinder, Oostelijke Luzernevlinder, Steppeparelmoervlinder is dat zeker de moeite waard. Voor de nachtvlinders zullen we in de avond bij ons verblijf een laken spannen en met een speciale lamp de nachtvlinders lokken. Onder het genot van een drankje beloofd dat een gezellige avond te worden. Met onze batdetector kunnen we dan gelijk de soorten vleermuizen in kaart brengen.

Rivier de Tisza

Dwergaalscholvers Zomer op de Poesta
Dwergaalscholvers *

Dwars door het Hortobágy stroomt de Tisza rivier. Deze rivier is als een levensader van deze vlakte. We gaan op het Tiszameer varen om zo Dwergaalscholver, Witwangstern, Witoogeend en Purperreiger te kunnen zien en fotograferen. Het Tiszameer bestaat uit meerdere aaneengesloten meren met elke een eigen karakter en biotoop. Zo varen we door Mangrove, open water en water bedekt met veel waterplanten. Waar water is zijn Libellen en daar gaan we ook naar op zoek. In de moerasgebieden vind je ook Buidelmees, Wielewaal en Grote Karekiet.

Bükk gebergte

Het Bükk gebergte kenmerkt zich door prachtige Alpenweiden, oeroud Bos en droge graslanden. Ook hier vinden we weer veel vlinders waaronder de zeer zeldzame Zwarte Apollovlinder en de Zuidelijke Pijpbloemvlinder. Roofvogels als Keizerarend, Schreeuwarend en Slangenarend jagen hier op prooien als de Siesel(grondeekhoorn). De Alpenweide staan vol met wilde bloemen en misschien treffen we nog bloeiende Orchideeën, we gaan ons best doen om ook mooie bijzondere planten mee te nemen in ons programma. In de bossen vindt je de Oeraluil, Withalsvliegenvanger en Appelvinken.

Zoals u leest is dit een week waar de algemene natuurbeleving voorop staat. Er is voor ieders interesse wat te vinden in Hongarije. De extensieve manier van landbewerking en het inzetten van grazers zorgen voor veel biodiversiteit. Ook zijn er veel beschermingsprojecten aan de gang. Voor de Roodpootvalk, de Grote Trap en de Oeraluil. We plannen ook vrije tijd in zodat u zelf in de omgeving van ons verblijf op zoek kan gaan naar de Roodbuikvuurpad, Hop of u kunt een bezoek brengen aan een Bijeneter wand. We zullen tijdens onze tours lunch pakketen meenemen zodat we alle vrijheid hebben. Ontbijt en diner wordt genuttigd op ons verblijf op een gezellig centraal terras.

Programma

Dag 1:

Na aankomst in Boedapest gaan we per auto naar ons vakantieverblijf. Na het instaleren in onze kamers kunt u op het terrein al de nodige natuurbeleving opdoen. Broedende

Syrische Bonte Specht
Syrische Bonte specht *

Draaihals, Hop, Syrische bonte specht en Kleine Klapekster zijn een goed onderwerp voor de eerste waarnemingen en foto’s.

Dag 2:

Vandaag gaan we naar het Tiszameer. We gaan per boot het meer op en kunnen zo goed diverse vogelsoorten observeren. Dwergaalscholver, Witwangstern en Ralreiger komen misschien mooi voor uw lens. Al wandelend langs het meer zullen we ons concentreren op Libellen en vogels als Buidelmees, Snor, Grote Karekiet en Krekelzanger.

Dag 3:

Het Nationaal park Hortobágy staat vandaag op het programma. We wandelen een mooie route door het gebied en hopen zo diverse vlindersoorten, vogelsoorten en misschien zoogdieren tegen te komen. Dit grote Nationaal park kenmerkt zich door een enorme soortenrijkdom. Vervelen gaat u zich zeker niet! In de avond proberen we als het weer het toelaat de nachtvlinderval op te zetten. Zo kunnen we kijken wat er voor soorten nachtvlinders vliegen op het terrein. Met de Bat detector zullen we de vleermuissoorten in kaart proberen te brengen.

Dag 4:

We plannen een “soort van” rustdag in voor vandaag, de keuze is aan u zelf. U kunt lekker wat relaxen op het terrein en een heerlijke duik in het zwembad nemen. Vogels kijken kan natuurlijk ook vanuit de luie stoel. De juveniele vogels komen soms verrassend dichtbij wat natuurlijk een genot is om naar te kijken. Er zijn voor de liefhebbers en fotografen diverse hutten beschikbaar op het terrein en in de nabije omgeving. Dit alles in overleg met onze gastheer. Uw gids zal vandaag ook nog de mogelijkheid bieden om een bezoek aan de Roodpootvalken en de Steenuilen in de nabije omgeving te brengen.

Dag 5:

Vandaag rijden we een stukje over de Poesta naar het Bükk gebergte. Daar gaan we de hele dag vogelen en vlinderen in weer een soortenrijke omgeving. Dit Nationale park is weer anders als wat we tot nog toe gezien hebben. De ongekende schoonheid van dit berggebied zal u zeker kunnen bekoren. In de bossen gaan we op zoek naar Oeraluil, Appelvink en Withalsvliegenvanger. En we nemen natuurlijk de bloemrijke weides mee. Zwarte Apollo en de zuidelijke Pijpbloemvlinder staat bij iedereen wel hoog op het wensenlijstje.  Misschien hebben we geluk en vliegt er een jagende Keizerarend over.

Dag 6:

Een extra dag naar het nationaal park Hortobágy om een ander deel van dit zeer grote natuurgebied aan te doen. We zullen weer een mooie wandeling gaan maken en veel soorten gaan zien. Als het meezit is uw SD kaartje voller dan vol geschoten met prachtige foto’s. Als er nog puf voor is en het weer het toelaat zullen we in de avond nog een keer onze nachtvlinderval opzetten.

Dag 7:

Onze laatste volle dag in Hongarije. We laten deze dag open wat betreft de invulling. Maakt u er een laatste dag van om het allemaal wat te laten bezinken en blijft u lekker op het terrein? Of gaat u nog mee op een laatste excursie met uw gids in de nabije omgeving. Er is zoveel moois te ontdekken dat er altijd nog wel wenssoorten op het lijstje staan. We sluiten de dag gezellig af met een toost op een hopelijk onvergetelijke natuurervaring in de Zomer op de Poesta.

Praktisch

We verblijven in een natuurlijk vakantiepark met veel rust en ruimte voor de natuur. We hebben de beschikking gekregen over tweepersoonskamers en eenpersoonskamers, graag aangeven bij uw boeking. Alle maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw bekwame en zorgzame gastvrouw en gastheer. Er is een zwembad aanwezig met ligbedden. Uw gids en reisbegeleider van Goldcrest Nature Tours staan de gehele week tot uw beschikking. Samen maken we er een geweldige zomer op de Poesta van.

Voor de reis naar Hongarije kunt u vliegen van Amsterdam naar Boedapest. Met ruimbagage moet u rekenen op ongeveer €150,00. Boedapest is ook goed met de trein te bereiken voor meer informatie zie  NS internationaal . U krijgt van ons een E mail als er een gegarandeerd vertrek is met de gegevens zodat u heen- en terugreis kunt boeken. Reist u liever op een andere manier? Wilt u dit dan bij uw boeking vermelden. U ontvangt dan van ons de adresgegevens van ons verblijf.

Een korte film gemaakt door Rene Erwich om in de sfeer te komen

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Alle overnachtingen in een natuurlijk vakantiepark
 • Alle maaltijden
 • Vervoer vanaf Boedapest en tijdens de gehele week in een comfortabele minibus
 • Alle entreegelden van de natuurparken
 • Water tijdens de tours
 • Nederlandstalige natuurgids/ vogelaar/ natuurfotograaf
 • Nederlandstalige reisbegeleider / vogelaar/ natuurfotograaf
 • Gebruik van optiek
 • Gebruik van documentatie
 • Een digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop
Exclusief:
 • Reis naar Boedapest
 • Alle (alcoholische) dranken en andere versnaperingen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annulering verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer gids Goldcrest Nature ToursUw gids en reisbegeleider Chris is een ervaren vogelaar en een echte natuurliefhebber. Hij zal u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna. Door veel voor onderzoek en contact met lokale gidsen weet hij waar hij u mee naartoe moet nemen om de soorten goed te kunnen waarnemen.
Hij is dus de juiste persoon om deze fantastische meerdaagse tour Zomer op de Poesta te gaan doen.
Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven. Uiteraard houd hij de recente waarnemingen in de gaten zodat u niks hoeft te missen.

Uw Reisbegeleider: Annemieke Spoelman

Annemieke

Annemieke zorgt ervoor dat uw Zomer op de Poesta een onbezorgde ervaring wordt.

Alles wordt tot in de puntjes voor u geregeld.

Ook wordt er nauw contact onderhouden met de lokale gids en accommodatie zodat we u een fantastische trip kunnen geven.

Wat kunt u meenemen

Het klimaat is rond deze tijd van het jaar heerlijk in Hongarije. De temperatuur zal tussen de 25 en 30 graden kunnen zijn. De wandelingen zullen middelmatig zwaar zijn.

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (zon, regen)
 • Een regenjack, zonnehoed/pet, muggenmelk
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Logo Trees for All
Wij compenseren uw CO2 uitstoot

precieze tijd en locatie wordt gecommuniceerd via de E mail.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zomer op de Poesta” te beoordelen