Kraanvogels in Hongarije

1.175,00

✓ All-in verblijf en maaltijden ✓ kleine groep ✓ ervaren gidsen

Grote groepen Kraanvogels, grote Trap en Morinelplevier bewonderen en fotograferen in Hortobagy op de Hongaarse Poesta. Deze tour staan de Kraanvogels centraal die samen met mooie soorten als Dwerggans en Roodhalsgans foerageren en rusten tijdens hun najaar migratie. In het Bukk gebergte gaan we op zoek naar de machtige Keizerarend en de Oeraluil. Standvogels als Buidelmees, Kuifleeuwerik en diverse spechtensoorten staan zeker op ons programma. Het betreft een All-in tour waarbij u alleen het vervoer naar Boedapest hoeft te regelen, de rest is volledig verzorgt en in de bekwame handen van ons gastheer en gastvrouw. Uw eigen Nederlandstalige gids werkt nauw samen met een lokale gids zodat we u alles kunnen laten zien. Laat u verwonderen over de herfstige natuurpracht in Noordoost Hongarije!

Vertrekdatum: 17-10-2021 t/m 24-10-2021

7 op voorraad

Beschrijving

Kraanvogels in Hongarije

✓ 8 dagen/ 7 nachten   ✓ All-in verblijf en maaltijden   ✓ Nederlandstalige gids en een lokale gids

Minimaal 4 personen/maximaal 8 personen

Vertrekdatum: 17-10-2021 t/m 24-10-2021

Deze tour in het najaar draait voor een groot deel om de Kraanvogels in Hongarije. En hoewel ze met meer dan 100.000 exemplaren aanwezig zijn in het Noordoosten van Hongarije is het zeker niet de enige vogelsoort die we gaan tegenkomen.

Het Noordoosten van Hongarije heeft nog ongerepte grote natuurgebieden, waarvan er veel een beschermde status hebben gekregen. En dit betaalt zich uit in vele soorten en grote groepen met vogels die hier tijdens hun migratie rusten en op vetten.

Ook de standvogels in dit deel van Hongarije liegen er niet om, het wordt een bijzondere reis met mooie momenten. Zowel om vogelsoorten waar te nemen maar ook om te fotograferen. Naast u eigen Nederlandstalige gids zullen we tijdens deze tour begeleid worden door een lokale gids. Deze gids is een specialist in de Hongaarse flora en fauna. Hij komt uit de omgeving en brengt ons op plekken waar we grote kans maken op mooie waarnemingen.

Hortobágy in Hongarije

Dit gebied zullen we meerdere keren bezoeken. Dit immens grote gebied van 70.000 ha droge steppen afgewisseld met wetlands, visvijvers en struweel is een ware vogelmagneet. Hier zullen we al vele Kraanvogels tegenkomen. Maar ook grote groepen ganzen als Kolgans, Grauwe gans en Rietganzen. Met wat geluk zitten er kleine groepjes met Dwerggans en Roodhalsgans tussen.

Morinelplevier
Morinelplevier

Op de vlaktes zullen we ook uitkijken naar Grote trap en Morinelplevier die hier elk jaar gezien worden. In de visvijvers vinden we Witoog eenden en Dwergaalscholver en misschien nog een late Kwak.

Buidelmees, Grauwe gors, Bonte kraai, Raaf, diverse soorten spechten, Pontische meeuw en Kuifleeuwerik zijn best wel gangbare soorten hier, dus die kunnen we zeker verwachten.

Bükk gebergte

De bossen op de flanken van het Bükk gebergte zijn fenomenaal gekleurd in deze herfstperiode. Dat is zeker een bezoek waard. Natuurlijk hopen we hier roofvogels zoals de Keizerarend en sakervalk te zien. In het bos kunnen we diverse soorten spechten verwachten en misschien een Oeraluil.

Kraanvogels in Hongarije

We gaan op meerdere plekken op zoek naar de grote groepen met Kraanvogels. Diverse bezoeken diverse vlaktes in de omgeving van Hortobágy waar ze zich in groten getale ophouden. Als de avondschemering invalt gaan ze massaal op de wieken om naar hun slaapplaatsen te gaan. Uiteraard gaan we ons zo opstellen dat we dit memorabele moment goed kunnen aanschouwen. Fotografisch is dit natuurlijk een fantastische aangelegenheid die we u zeker willen meegeven.

Syrische bonte specht
Syrische Bonte Specht ©A.Buurman

Het wordt een gevarieerd programma met elke dag nieuwe kansen om veel vogels waar te nemen en te fotograferen. Vanuit ons verblijf op een authentiek vakantiepark is er ook alle mogelijkheid tot leuke waarnemingen. Zo komen er diverse spechten foerageren op het terrein die dichtbij te benaderen zijn. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een aantal fotohutten op het terrein en in de nabije omgeving.

Programma

Dag 1: 

Aankomst in Boedapest vanuit Amsterdam Airport. We reizen met een comfortabele minibus naar onze accommodatie voor deze week. Nadat we onze intrek hebben genomen in onze kamers is er nog tijd om in de nabije omgeving te vogelen en te fotograferen.

Dag 2 t/m dag 7

We gaan deze tour Kraanvogels in Hongarije elke dag er op uit om op verschillende locaties vogels te gaan bewonderen en te fotograferen. We zullen dat doen onder leiding van onze Nederlandstalige Goldcrest Nature Tours gids en een lokale gids. Hortobágy en het Bükk gebergte staan zeker op het programma. Ook nog andere interessante locaties die normaal niet toegankelijk zijn.  Maar met onze lokale gids mogen we deze gebieden betreden. We maken elke dag een planning gebaseerd op waarnemingen omtrent de vogeltrek, waterstanden en weersomstandigheden. De grote groepen Kraanvogels staan centraal in deze tour, dus onze aandacht zal daar op gevestigd zijn.

Dag 8

Onze reisdag terug naar Nederland vanuit Boedapest. In de ochtend kunnen we nog vogelen en fotograferen op ons vakantiepark. Na aankomst op Schiphol nemen we afscheid en kunnen we hopelijk terugkijken op een waanzinnige week met veel mooie waarnemingen en een heleboel foto’s.

Praktisch

We verblijven op een authentiek en gezellig klein vakantiepark op zo’n 7 hectare grond. Er is veel ruimte voor de natuur op het terrein waardoor er hier al leuke waarnemingen en foto’s te maken zijn. Onze gastheer en gastvrouw zorgen ervoor dat het ons aan niets ontbreekt. Zo krijgen we elke dag na ons heerlijke ontbijt een lekker lunchpakket mee. En krijgen we in de avond een driegangen diner. Er zijn tweepersoonskamers en eenpersoonskamers beschikbaar. U kunt dit aangeven bij uw boeking (in notities), hier kunt u ook eventuele dieetwensen aangeven.

Logo Trees for All
wij compenseren uw CO2 uitstoot

We gaan deze tour vliegen vanaf Amsterdam naar Boedapest, kosten bedragen ongeveer € 150,00. De actuele vliegtijden en vluchtnummers worden gecommuniceerd als we een gegarandeerd vertrek hebben. Wenst u liever met de auto of de trein te reizen? Geef het door bij uw boeking, wij regelen het vervoer vanaf het station.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Alle overnachtingen in een natuurlijk vakantiepark
 • Alle maaltijden
 • Vervoer vanaf Boedapest en tijdens de gehele week in een comfortabele minibus
 • Alle entreegelden van de natuurparken
 • Water tijdens de tours
 • Nederlandstalige natuurgids/ vogelaar/ natuurfotograaf
 • Lokale natuurgids
 • Gebruik van optiek
 • Gebruik van documentatie
 • Een digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop
 • CO2 compensatie via Trees for All
Exclusief:
 • Reis naar Boedapest
 • Alle (alcoholische) dranken en andere versnaperingen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annulering verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer gids Goldcrest Nature ToursUw gids en reisbegeleider Chris is een ervaren vogelaar en natuurfotograaf. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna. Door veel voor onderzoek en contact met lokale gidsen weet hij waar hij u mee naartoe moet nemen om de soorten goed te kunnen waarnemen.
Hij is dus de juiste persoon om deze fantastische meerdaagse tour Kraanvogels in Hongarije met u te gaan doen.
Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven. Uiteraard houd hij de recente waarnemingen in de gaten zodat u niks hoeft te missen. Voor meer informatie over uw gids kijk op Chris de Nooijer

Wat kunt u meenemen

Het klimaat rond deze tijd van het jaar is herfstig in Hongarije. De temperatuur zal tussen de 10 en 15 graden kunnen zijn. De wandelingen zullen middelmatig zwaar zijn.

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (zon, regen, kou)
 • Waterdichte kleding, warme jas/vest
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

Schiphol airport
precieze tijd en locatie wordt gecommuniceerd via de mail.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kraanvogels in Hongarije” te beoordelen