Les Alpilles zomereditie

1.295,00

✔ Eco tour ✔ Treinreis of eigen auto ✔ 100% natuurbeleving

Ontdek de prachtige natuur in de Provence

Een week lang vogels kijken in drie top natuurgebieden in Zuid-Frankrijk. Les Alpilles, Camarque en de Crau bieden een grote verscheidenheid aan soorten vogels, insecten, vlinders, reptielen, planten en zoogdieren. We hebben overal oog voor maar de vogels staan deze tour centraal. Wat dacht u van de Havik arend of de Kleine Trap, stuk voor stuk soorten om voor op pad te gaan. We verblijven in een gezellig hotel met zwembad in het karakteristieke plaatsje St’ Remy de Provence. Ga met ons op pad en geniet van deze bijzondere omgeving in de Provence.

Vertrekdatum: 05-07-2021 t/m 11-07-2021

Beschrijving

✔ Eco tour ✔ Nederlandstalige gids ✔ kleine groep

7 dagen/ 6 nachten – datum 05-07-2021 t/m 11-07-2021

€ 1295,00 p.p.

minimaal 4 personen – maximaal 8 personen

Ontdek Les Alpilles in de zomer

In het zuiden van Frankrijk in de Provence vinden we schitterende natuurgebieden. Met de Les Alpilles zomereditie gaan we verschillende gebieden bezoeken. We gaan naar de Camarque die met zijn wetlands van de Rhonedelta en de zoutpannen een enorme biodiversiteit kent. Het kiezelgebied de Crau is weer een totaal andere biotoop, met de daarbij behorende  flora en fauna. En dan Les Alpilles een mooi en niet al te hoog berg gebied waar we mooie wandelingen gaan maken.

 

Zonnebloem
Zonnebloemen

De Provence in de zomer staat garant voor heerlijk zomers weer en prachtige velden vol met Zonnebloemen en Lavendel. Dit wordt genieten van veel soorten vogels, insecten, planten, reptielen en zoogdieren. Ga mee, en ervaar het “leven als een God in Frankrijk” gevoel!

Les Alpilles

Tussen de middellandse zee en het Luberongebergte ligt Les Alpilles. Een prachtig bergachtig gebied met liefelijke plaatsen als St ’Remy de Provence en Les Baux de Provence, bekent onder de Vincent van Gogh kenners. Mooie vergezichten en prachtige kleuren in het landschap met een heleboel soorten vogels die wij op verschillende wandelingen door de bergen gaan ontdekken. De bergpaden zijn zeer goed toegankelijk en niet heel erg steil. Ook nemen we ruim de tijd om naar de aanwezige soorten te kijken. Soorten als Blauwe Rots lijster, Rode Rots lijster, Baardgrasmus, Bergfluiter en de Bonelli arend (Havik arend) komen hier voor. De Steenarend, Dwergarend, Aasgier en de Zwarte Wouw kan hier ook zomaar overvliegen. We bezoeken een wand met Bijeneters en in Les Baux kunnen we mooi de Rotszwaluw bewonderen.

Ook reptielensoorten als Westelijke Smaragd hagedis en de Adder ringslang komen hier voor. En mooie grote Dagvlinders als de Koningspage en Koninginnepage zullen we veelvuldig zien foerageren op de wilde Tijm en Spoorbloem. De velden vol met Lavendel en de bloeiende Oleanders zorgen voor veel insecten als Hommels, Bijen en nachtvlinders.

De Camarque

Stieren in de Camarque
Stieren in de Camarque

Vogelreservaat en het oudste Nationaal park van Frankrijk, en dat is niet voor niets. Wat een soortenrijkdom kunnen we hier vinden. Soorten als Bijeneter, Ralreiger, Vorkstaartplevier, Zwarte Ibis, Graszanger, Kuifkoekoek, Hop en Slangenarend zijn maar een aantal van de lange lijst aan vogelsoorten die hier voorkomen. De monding van de Rhône in de zee is een fantastisch leefgebied voor vogels. Ze zijn hier dan ook talrijk aanwezig, grote groepen met steltlopers en bijzondere meeuwensoorten zoals de Dunbekmeeuw. De zoutpannen hebben hun aantrekkingskracht op de Flamingo’s die hier hun kostje bij elkaar scharrelen. We hebben verschillende routes voor u uitgewerkt zodat u niets hoeft te missen in dit schitterende Rhône delta gebied. De paarden en stieren van de Camarque mogen natuurlijk ook niet ontbreken op uw foto’s, en die gaat u zeker tegenkomen al dan niet vergezeld door een Koereiger.

De Crau

Een uniek kiezelgebied wat ontstaan is door het verschuiven van de rivierbedding van de Durance. Het is een vlak gebied met hele korte vegetatie, als een soort steppe. Het gebied wordt begraasd door Merinosschapen die bekent staan om hun speciale isolerende wol. Een groot gedeelte is een natuurreservaat waar je doorheen kunt wandelen naar diverse observatiehutten. Zo kunnen we hier op Griel, Kuifleeuwerik, Kortteenleeuwerik, Kalanderleeuwerik en Kleine Torenvalk stuiten. Maar ook de Kleine Trap, Zwartbuikzandhoen en de Witbuikzandhoen ,die hier extra bescherming genieten om de soorten voor uitsterven te behoeden, kunnen we hier tegenkomen. Natuurlijk vind je hier ook de Scharrelaar en de Hop. Over je hoofd vliegen de vele Zwaluwen en daar kan zomaar een Roodstuitzwaluw tussen zitten.

Programma

Dag 1:
Dwergoooruil
Dwergooruil

De eerste dag is een reisdag met de trein naar Avignon. Daarvandaan vertrekken we met onze minibus naar ons hotel voor deze week in St’ Remy de Provence en kunnen we inchecken en ons wat gaan opfrissen. In de middag kunnen we in de nabije omgeving een mooie wandeling gaan maken. En op die manier onze eerste soorten van deze week noteren. De avond kunt u naar eigen wens invullen. Het hotel heeft een regeling voor maaltijden vanaf € 20,00 maar het gezellige centrum van St’ Remy de Provence is 10 minuten lopen. Daar vind je een breed scala aan restaurants, winkeltjes en terrassen. In de avond kunt u misschien de Dwergooruil  horen roepen.

Dag 2 t/m 6:

Deze dagen gaan we er elke dag op uit om vogels te gaan ontdekken in de drie gebieden. We gaan wandelen in Les Alpilles, naar de Camarque en een dag naar de Crau. We houden daarbij de weersomstandigheden in de gaten en kijken ter plaatse wat het beste uitkomt. Als er nog soorten zijn die nog niet (goed) gezien zijn kunnen we daar nog wat extra tijd insteken.

We gaan elke dag vroeg op pad en lunchen (picknick) in het veld zodat we flexibel zijn in ons programma. In de middag zal er ruimte zijn om even bij te komen. Uw restaurant te reserveren, of een plons in het zwembad te nemen. In overleg kan er na het diner ook nog een gebied of een soort worden meegenomen. Ook nemen we een batdetector mee om de aanwezige vleermuizen te determineren. En kunnen we op een zwoele avond gaan nachtvlinderen met een speciale lamp en wit laken. Na zo’n avond zullen we in de ochtend iets later opstarten.

Dag 7
Saint Victoire Les Alpilles zomereditie
Landschap in de Provence

Onze laatste dag in de Provence. Voor het ontbijt is er nog wat tijd om een wandeling te maken in de omgeving van het hotel. Na ons ontbijt en uitcheck gaan we naar Avignon, Om op de TGV te stappen die ons naar Nederland brengt.  Daar nemen we afscheid met hopelijk een voldaan gevoel en een lange lijst met soorten die u in de schitterende natuur van les Alpilles, de Camarque en de Crau gezien heeft. Het heerlijke Franse klimaat en de prachtige landschappen geven u weer de nodige energie om er weer tegen aan te kunnen.

 

Praktisch

We reizen met de TGV dag trein naar Avignon. Voor meer informatie kijkt u Trainline of op NS internationaal

Als u zelf met de auto wilt reizen dan krijgt u van ons de adresgegevens van het hotel. Graag aangeven bij de boeking waar uw voorkeur naar uit gaat. U krijgt van ons een e-mail als we een gegarandeerd vertrek hebben en de juiste vertrektijden van de trein.

Wij hebben tweepersoonskamers gereserveerd in een gezellig hotel met zwembad. De kamers hebben een eigen toilet, badkamer en airconditioning. Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar in dit hotel. Om kosten te besparen plaatsen we alleenreizende deelnemers samen met een mededeelnemer in een tweepersoonskamer met twee losse bedden (hetzelfde geslacht). Lukt dit niet of wilt u dit niet dan geldt er een eenpersoonstoeslag van + € 330,00 p.p. U verblijft dan alleen in een tweepersoonskamer. Graag aangeven op het boekingsformulier.

Uitzicht op St'Remy de Provence
St’ Remy de Provence

Meer informatie vindt u in onze Reisvoorwaarden

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in een middenklasse hotel met ontbijt
 • Lunchpakket vanaf dag 2 t/m dag 7 (picknick)
 • Water gedurende de tour
 • Vervoer ter plaatse in een comfortabele minibus vanaf Avignon
 • Toegangsbewijzen voor de Crau
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Nederlandstalige ervaren gids
 • Gebruik van Telescoop
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • Digitaal verslag met foto’s en soortenlijst na afloop

Exclusief:

 • Heen en terugreis naar Avignon per trein (of eigen auto)
 • Alle diners
 • Lunch dag 1
 • Alle (alcoholische) dranken, frisdranken en extra versnaperingen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads.

Gids Chris de Nooijer

Chris de NooijerUw gids Chris is een ervaren vogelaar en een echt natuurmens. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die hij hier al meerdere jaren bestudeert heeft.

Door zijn vele trips naar deze drie gebieden kan hij voor u de beste routes uitstippelen. Hij is dus de juiste persoon om u een soortenrijke en leerzame vogeltour te geven.

Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven.

Reisbegeleider Annemieke Spoelman

AnnemiekeAnnemieke gaat mee als reisbegeleider en gids.
Zo wordt alles voor u geregeld en kunt u zich de hele dag richten op de natuur in Les Alpilles in de zomer.
Annemieke is zelf ook een enthousiast natuurliefhebber en hobby natuurfotograaf.

 

Wat kunt u meenemen

 

De wandelingen zijn middel zwaar en soms op bergachtig terrein. Ook kan het rond deze tijd van het jaar  flink zonnig en warm zijn in Zuid-Frankrijk.

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (zon, regen)
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee
 • Zonnehoed, zonnebril en zonnebescherming
 • Zwemkleding (er is een zwembad bij ons hotel)
 • Muggenmelk
 • Verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Eten en drinken voor onderweg

Verzamelpunt

Tijd en locatie communiceren wij via de e-mail ruim voor vertrek.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Les Alpilles zomereditie” te beoordelen