Vogelen in Zuid-Duitsland

1.095,00

✓ 6 dagen/5 nachten in middenklasse hotels ✓ All inclusive ✓ Eco tour✓ ervaren Nederlandstalige gids

Deze zesdaagse tour in het zuiden van Duitsland brengt ons heel veel mooie natuur. We gaan al wandelend in het bossen rondom Rosenheim op zoek naar maar liefst 8 soorten Spechten en een aantal Hoendersoorten. We gaan bij Garmisch Partenkirchen omhoog om de vogels van het hooggebergte te zoeken. Met wat geluk ligt er nog sneeuw zodat we mooie winterse vergezichten hebben. We verblijven in twee typisch Beierse accommodaties en alle heerlijke maaltijden  (zoals aangegeven in de beschrijving) zijn verzorgd. Vervoer vanuit Nederland in een comfortabele minibus. Wilt u ook prachtige foto’s van de Auerhoen of de Rotskruiper in de sneeuw? boek dan nu deze bijzondere reis

Vertrekdatum: 03-04-2022 t/m 08-04-2022

6 op voorraad

Beschrijving

✔6 dagen/5 nachten All Inclusive ✔ Eco Tour ✔ ervaren gids

€ 1095,00 p.p. – toeslag voor een eenpersoonskamer + € 100,00

Minimaal 4 personen- maximaal 8 personen-datum 03-04-2022 t/m 08-04-2022

Vogelen in Zuid-Duitsland

We gaan met deze eco-tour Vogelen in Zuid-Duitsland naar Beieren. Daar gaan we in de omgeving van Rosenheim op zoek naar acht soorten Spechten en diverse soorten Hoenders. We gaan daarbij veel wandelingen maken door de bossen.  Hopelijk ligt er nog  sneeuw voor onvergetelijke mooie foto’s. Bij Mittelwald gaan we omhoog met een kabelbaan op de grens met Oostenrijk. Daar gaan we op zoek naar de  aanwezige Alpenvogels,  zoals Alpenkauw, Sneeuwvink,  Alpenheggemus, Alpensneeuwhoen en de Rotskruiper.

Dag 1

Reisdag naar Zuid-Duitsland. We rijden gezamenlijk met de minibus naar ons eerste hotel. Na het inchecken in ons eerste hotel voor 2 nachten maken we ons op voor een kleine wandeling in de bosrijke omgeving. Misschien zien we onze eerste Witrugspecht al. We dineren in het hotel of een leuk restaurant in de buurt en u kunt de rest van de avond zelf naar wens invullen.

Dag 2

Drieteenspecht Vogelen in Zuid-Duitsland

We staan bijtijds op en gaan na het ontbijt in de omgeving van Rosenheim wandelend op zoek naar Spechten en Hoenders. We proberen voor de Hoenders vroeg op pad te gaan om de meeste kans te hebben om deze te zien. Er komen hier acht soorten spechten voor zoals onder andere Drieteenspecht, Witrugspecht, en Grijskopspecht en ook de hoenders zijn goed vertegenwoordigt met onder andere Korhoen en Auerhoen.  Andere soorten zijn Kuifmees, Glanskop, Notenkraker, Kortsnavelboomkruiper en Waterspreeuw. We nemen alle tijd om deze mooie vogelsoorten te observeren en te fotograferen. In de namiddag keren we terug naar ons hotel waar we in de avond  weer lekker kunnen aanschuiven voor de warme maaltijd.

Dag 3

We checken uit en laten onze spullen in het hotel achter. We maken een kleine autorit om te gaan wandelen en vogelen in een prachtig natuurgebied. Na de lunch gaan we onze spullen ophalen en rijden we naar ons tweede hotel. We overnachten drie nachten in een middenklasse hotel in de omgeving van Garmisch Partenkirchen.  Natuurlijk gaan wij ook hier op zoek naar vogels. In deze omgeving kan je ook weer fantastische mooie wandelingen maken, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Hier komen ook de acht soorten spechten voor maar ook Barmsijs,  Kruisbek en Beflijster. In ons Beierse hotel kunnen we in de avond ook onze maaltijd gebruiken.

Dag 4

Vandaag staat in het teken van een wandeling rondom een meer met de besneeuwde Alpen als decor, wat wil je nog meer! Het landschap is zeer fotogeniek en zeker als er nog wat sneeuw ligt, en dat verwachten we wel rond deze tijd van het jaar. Hier kunnen we Drieteenspecht en Witrugspecht verwachten. Ook gaan we op zoek naar Dwerg uilen. Al is het met uilen altijd lastig om ze te zien, met deze soort in deze omgeving maken we een grote kans.

Dag 5

Na het ontbijt gaan we vanuit Mittelwald met de KarwendelBahn omhoog. Op 2244 meter hoogte gaan we de aanwezige Alpenvogels bekijken en natuurlijk genieten van de mooie vergezichten. Misschien vliegt de Steenarend nog over en we gaan zeker ons best doen om de Rotskruiper te vinden. Tijdens een mooie wandeling maken we kans op Alpenkauw, Alpenheggemus en Sneeuwvink. We lunchen bovenop de berg en we zijn in de namiddag weer terug in ons hotel. Daar kunnen we nog nagenieten met een heerlijk drankje en sluiten we de dag af met een lekkere maaltijd.

Dag 6

Nog even genieten van ons ontbijt en uitzicht op de mooie bergen van de Beierse Alpen. Helaas gaan we vandaag terugrijden naar Nederland. Hopelijk kunt u terugkijken op een geslaagde trip vogelen in Zuid-Duitsland, en heeft u een hoop mooie foto’s uit te zoeken als u thuis bent. We hopen rond 18:00 uur weer op ons verzamelpunt aan te komen.

NB: Bovenstaand programma is niet leidend en kan worden aangepast in verband met weersomstandigheden of organisatorische redenen.

Praktisch

De inbegrepen lunches betreft een lunchpakket die we tijdens onze excursies nuttigen. Dit om zoveel mogelijk tijd in de natuur te kunnen doorbrengen.

Voor de hotelovernachtingen hebben wij tweepersoonskamers  en enkele eenpersoonskamers (+ extra toeslag € 100,00) gereserveerd. Als het niet mogelijk is om een eenpersoonskamer te regelen dan plaatsen wij u samen met een medereiziger van onze groep (hetzelfde geslacht) in een tweepersoonskamer met twee losse bedden. Alle kamers hebben een eigen toilet en badkamer.

U kunt niet te grote bagagestukken meenemen in verband met de beperkte ruimte in de minibus. Reist u liever met uw eigen vervoer dan kunt u dit kenbaar maken op het boekingsformulier.

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Vijf overnachtingen in een middenklasse hotel met een eigen badkamer(eenpersoonskamer toeslag + € 100,00)
 • Alle maaltijden behalve lunch op de 1e dag en diner op de 6e dag (onderweg)
 • Drankjes tijdens maaltijden (water, frisdrank, huiswijn, bier van de tap)
 • Vervoer vanaf verzamelpunt in een comfortabele minibus
 • Vervoer ter plaatse in een comfortabele minibus
 • Entree Karwendelbahn
 • Een enthousiaste en bekwame Nederlandstalige gids
 • Gebruik van documentatie
 • Gezamenlijk gebruik van Telescoop
 • Fooien
Exclusief:
 • Alle alcoholische en andere drankjes die niet zijn inbegrepen bij de maaltijden
 • Snacks voor onderweg
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annuleringsverzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
www.sto-garant.nl/downloads.

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature ToursUw gids en reisbegeleider Chris is een ervaren vogelaar en een natuurliefhebber in hart en nieren. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die dit gebied rijk is. Hij is dus de juiste persoon om te gaan Vogelen in Zuid-Duitsland. Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven. Uiteraard houd hij de recente waarnemingen in de gaten zodat u niks hoeft te missen.

Wat kunt u meenemen

De omgeving onder München is bergachtig en begin april kan het er ook nog goed koud zijn, met eventueel sneeuw. De wandelingen zullen middelmatig zwaar zijn, een gewone conditie is wenselijk.

 • Zorg voor goede wandelschoenen/bergschoenen/waterdicht
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting ( Thermo onderkleding, muts , goede handschoenen)
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee (skikleding)
 • Verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Extra batterijen voor eventuele fotoapparatuur (bij kou gaan ze sneller leeg)

Verzamelpunt

P+R Transferium Meerhoven

Sliffertsestraat 304
Eindhoven, 5657 AS
Nederland
 
Deze locatie is ook goed met het OV te bereiken

Tijd en precieze locatie volgt via de email 10 dagen voor vertrek

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vogelen in Zuid-Duitsland” te beoordelen