Vogelen in Zuid-Duitsland

749,00

✓ 5 dagen/4 nachten in een middenklasse hotel ✓ halfpension ✓ vervoer ter plaatse ✓ ervaren Nederlandse gids

Deze vijfdaagse tour in het zuiden van Duitsland brengt ons heel veel mooie natuur. We gaan al wandelend in het bossen rondom Rosenheim op zoek naar maar liefst 8 soorten Spechten en een aantal Hoendersoorten. We gaan bij Garmisch Partenkirchen omhoog om de vogels van het hooggebergte te zoeken. Met wat geluk ligt er nog sneeuw zodat we mooie winterse vergezichten hebben. We verblijven in twee typisch Beierse accommodaties en alle heerlijke maaltijden  (zoals aangegeven in de beschrijving) zijn verzorgd. Vervoer ter plaatse in een comfortabele minibus. Wilt u ook prachtige foto’s van de Auerhoen of de Rotskruiper in de sneeuw? boek dan nu deze bijzondere reis

Vertrekdatum: 12-04-2021 t/m 16-04-2021

6 op voorraad

Beschrijving

✔ Meerdaagse Tour 5 dagen/4 nachten  ✔ kleine groep ✔ ervaren gids

€ 749,00 p.p. – toeslag voor een eenpersoonskamer + € 45,00

Minimaal 4 personen- maximaal 8 personen-datum 12-04-2021 t/m 16-04-2021

Vogelen in Zuid-Duitsland

We gaan met deze Tour Vogelen in Zuid-Duitsland naar Beieren in Duitsland. Daar gaan we in de omgeving van Rosenheim op zoek naar acht soorten Spechten en diverse soorten Hoenders. We gaan daarbij veel wandelingen maken door de bossen.  Hopelijk ligt er nog  sneeuw voor onvergetelijke mooie foto’s. Bij Mittelwald gaan we omhoog met een kabelbaan op de grens met Oostenrijk. Daar gaan we op zoek naar de  aanwezige Alpenvogels,  zoals Alpenkauw, Sneeuwvink,  Alpenheggemus, Alpensneeuwhoen en de Rotskruiper.

Dag 1

Reisdag naar München waarna we gezamenlijk met de minibus naar ons eerste hotel rijden. Na het inchecken in ons eerste hotel voor 2 nachten maken we ons op voor een wandeling in de bosrijke omgeving. Misschien zien we onze eerste Witrugspecht al. We dineren in het hotel en u kunt de avond zelf naar wens invullen.

Dag 2

Drieteenspecht Vogelen in Zuid-Duitsland

We staan bijtijds op en gaan na het ontbijt in de omgeving van Rosenheim wandelend op zoek naar Spechten en Hoenders. We proberen voor de Hoenders vroeg op pad te gaan om de meeste kans te hebben om deze te zien. Er komen hier acht soorten spechten voor zoals onder andere Drieteenspecht, Witrugspecht, en Grijskopspecht en ook de hoenders zijn goed vertegenwoordigt met onder andere Korhoen en Auerhoen.  Andere soorten zijn Kuifmees, Glanskop, Notenkraker, Kortsnavelboomkruiper en Waterspreeuw. We nemen alle tijd om deze mooie vogelsoorten te observeren en te fotograferen. In de namiddag keren we terug naar ons hotel waar we in de avond  weer lekker kunnen aanschuiven voor de warme maaltijd.

Dag 3

We checken uit en laten onze spullen in het hotel achter. We maken een kleine autorit om te gaan wandelen en vogelen in een prachtig natuurgebied. Na de lunch gaan we onze spullen ophalen en rijden we naar ons tweede hotel. We overnachten twee nachten in een middenklasse hotel in de omgeving van Garmisch Partenkirchen.  Natuurlijk gaan wij ook hier op zoek naar vogels. In deze omgeving kan je ook weer fantastische mooie wandelingen maken, met uitzicht op de besneeuwde toppen. Hier komen ook de acht soorten spechten voor maar ook Barmsijs,  Kruisbek en Beflijster. In ons Beierse hotel kunnen we in de avond ook onze maaltijd gebruiken.

Dag 4

Vandaag staat in het teken van een wandeling rondom een meer met de besneeuwde Alpen als decor, wat wil je nog meer! Het landschap is zeer fotogeniek en zeker als er nog wat sneeuw ligt, en dat verwachten we wel rond deze tijd van het jaar. Hier kunnen we Drieteenspecht en Witrugspecht verwachten. Ook gaan we op zoek naar Dwerg uilen. Al is het met uilen altijd lastig om ze te zien, met deze soort in deze omgeving maken we een grote kans.

Dag 5

Na het uitchecken gaan we vanuit Mittelwald met de KarwendelBahn omhoog. Op 2244 meter hoogte gaan we de aanwezige Alpenvogels bekijken en natuurlijk genieten van de mooie vergezichten. Misschien vliegt de Steenarend nog over en we gaan zeker ons best doen om de Rotskruiper te vinden. In de middag sluiten we deze “Vogelen in Zuid-Duitsland” weer af met een laatste gezamenlijke lunch en rijden we met de minibus naar München.

Praktisch

De inbegrepen lunches betreft een lunchpakket die we tijdens onze excursies nuttigen. Dit om zoveel mogelijk tijd in de natuur te kunnen doorbrengen.

Voor uw vervoer naar München hebben wij de vluchtgegevens voor u uitgezocht. Amsterdam Schiphol naar München op 12/4 met KLM vluchtnummer KL 1793 (9:35-11:00) München naar Amsterdam op 16/4 met KLM vluchtnummer KL1798 (17:50-19:25). Kijk op Skyscanner voor verschillende aanbieders. Reken op ongeveer € 115,00 retour.
Met de trein begint u reis een dag eerder. U stapt op 11/4 om 20:24 Amsterdam Centraal op de trein en u stapt om 10:03 in München uit. Terug gaat u op 16/4 om 14:27 uit München weg en u bent om 21:58 op Amsterdam Centraal. Kijk op NS internationaal voor de informatie. Reken op ongeveer € 150,00 retour (afhankelijk van uw boekingsdatum). Graag vermelden hoe u wenst te reizen in verband met uw transfer naar het hotel en het programma.  Als u liever met de eigen auto reist krijgt u van ons de adres gegevens van het eerste hotel. U hoort van ons als er een gegarandeerd vertrek is. Dan volgen ook de exacte gegevens van vluchten en trein.

Voor de hotelovernachtingen hebben wij tweepersoonskamers gereserveerd en enkele eenpersoonskamers. Als het niet mogelijk is om een eenpersoonskamer te regelen dan plaatsen wij u samen met een medereiziger van onze groep in een tweepersoonskamer. Alle kamers hebben een eigen toilet en badkamer en zijn op basis van halfpension.

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Vier overnachtingen in een middenklasse hotel met een eigen badkamer(eenpersoonskamer toeslag + € 45,00)
 • Alle maaltijden behalve lunch op de 1e dag en diner op de 5e dag
 • Drinkwater
 • Vervoer vanaf en naar München
 • Vervoer tijdens de Tour in een comfortabele minibus
 • Entree Karwendelbahn
 • Een enthousiaste en bekwame Nederlandstalige gids
 • Gebruik van documentatie
 • Gezamenlijk gebruik van Telescoop
Exclusief:
 • Vervoer naar München
 • Alle alcoholische en andere drankjes die niet zijn inbegrepen bij de maaltijden
 • Snacks voor onderweg
 • Reis verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
www.sto-garant.nl/downloads.

Gids Chris de Nooijer

Chris de Nooijer Gids Goldcrest Nature ToursUw gids en reisbegeleider Chris is een ervaren vogelaar en boswachter in zijn vrije tijd. Hij kan u met veel passie en enthousiasme vertellen over de vele flora en fauna die dit gebied rijk is. Hij is dus de juiste persoon om te gaan Vogelen in Zuid-Duitsland. Ook op het gebied van natuurfotografie kan hij u met advies bijstaan. Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven. Uiteraard houd hij de recente waarnemingen in de gaten zodat u niks hoeft te missen.

Wat kunt u meenemen

De omgeving onder München is bergachtig en half april kan het er ook nog goed koud zijn, met eventueel sneeuw. De wandelingen zullen middelmatig zwaar zijn.

 • Zorg voor goede wandelschoenen/bergschoenen/waterdicht
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting ( Thermo onderkleding, muts , goede handschoenen)
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee (skikleding)
 • Verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Extra batterijen voor eventuele fotoapparatuur (bij kou lopen ze sneller leeg)

Verzamelpunt

München
Tijd en precieze locatie volgt via de mail voor vertrek

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vogelen in Zuid-Duitsland” te beoordelen