Vlinderen in de Eifel

345,00

Twee dagen vlinders en orchideeën kijken en fotograferen

Op reis met dé vlinderspecialisten van Goldcrest NT
Kans op de Blauwe en Rode vuurvlinder
Ringoogparelmoervlinder en Groot geaderd witje
Weides met wilde bloemen en kruiden en rotsformaties van kalkzandsteen
Orchideeën als Hommelorchis en Klein bosvogeltje
✓ Determinatie en fotografie nabespreking in de avond
Vervoer, overnachting en maaltijden inbegrepen

Datum: 07-06-2023 t/m 08-06-2023

5 op voorraad

Beschrijving

Vlinderen in de Eifel

Prijs vanaf € 345,00 p.p. 

Vertrekdatum:
07-06-2023 t/m 08-06-2023

 

 

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 6 personen

Wat gaan we doen?

Vlinderen in de Eifel, één unieke mogelijkheid om andere soorten dagvlinders te zien en te fotograferen dan dat we in Nederland gewend zijn. Hoewel vlak over de grens zijn hier soorten als Zilveren Maan, Dambordje, Dwergblauwtje en Kaasjeskruiddikkopje te vinden. De Rode en Blauwe vuurvlinder zijn van die wenssoorten waar je graag naar op zoek gaat. Naast de vele dagvlinders bloeien rond deze tijd ook diverse zeldzame wilde Orchideeën als Brede Wespenorchis en Grote Muggenorchis. Samen met Chris de Nooijer , een ervaren natuurgids ga je op zoek naar de vele vlinders en orchideeën in de Duitse Eifel.  Hij kent deze omgeving zeer goed en struint hier elk jaar de bloemweides af op zoek naar vlinders en planten. Zo kan hij jouw meenemen naar de beste locaties in de Eifel voor een mooie lijst met waarnemingen.

Het worden twee dagen met véél natuurbeleving en tijd om te struinen, te fotograferen én te genieten van de omgeving. Lekker buiten in de natuur samen met een kleine groep mensen die net zo enthousiast worden van vlinders als jij!

Natuur in de Eifel

Het bergachtige karakter in de Eifel is het toneel voor dit 'vlinderweekend'. De rotsformaties zijn prachtig om te zien en een zeer geschikte biotoop voor vele soorten vlinders en alpine planten. De weides worden extensief beheerd en zijn een magneet voor insecten. De soorten die we kunnen verwachten zijn bijvoorbeeld Groot geaderd witje, Woudparelmoervlinder, Aardbeivlinder en de Blauwe vuurvlinder.

Natuurfotografie

Deze vlinderreis is geschikt voor elke natuurliefhebber. Voorkennis van vlinders of planten is geen vereiste. Houdt je van natuurfotografie? Dan is deze reis erg leuk en leerzaam. Je krijgt alle ruimte om rustig de vlinders en planten te fotograferen. We houden ons daarbij aan de gedragscode van fotografen. De extra informatie over de flora en fauna brengt je fotografie skills naar een hoger niveau.

De ervaring leert dat in de groep iedereen elkaar wil helpen om je fotografie te verbeteren of aan te vullen. Gezamenlijk gebruik van statieven of filters is inbegrepen.

Waarom met Goldcrest Nature Tours naar de Eifel?

De Eifel is niet ver rijden vanuit Nederland en struinen over bloemenvelden levert altijd wel mooie vlinders op. Waarom loont het dan toch om dit vlinderweekend met Goldcrest Nature Tours te ondernemen? Daar kunnen wij heel kort over zijn, de GIDS!

Vlinders zien is een, maar probeer de soorten dan ook maar eens op naam te brengen. Onze Goldcrest Nature Tours gids is een zeer bekwame natuurgids en vlinderkenner. Met veel veldervaring herkent hij snel de soorten vlinders. Ook de kennis van het gedrag van flora en fauna draagt bij tot mooie waarnemingen waar je anders aan voorbij zou lopen. Zijn scherpe blik zorgt voor veel meer vlinders dan dat je alleen kunt ontdekken. Met de extra informatie over de soorten breng je ook nog eens jouw natuurkennis naar een hoger niveau.

En dan is het natuurlijk ook erg gezellig om met een groepje gelijkgestemden op pad te zijn. Het zien van mooie en bijzondere soorten is leuk om te kunnen delen. Goldcrest Nature Tours vindt de natuurbeleving belangrijk, dit is waarom wij ook naar ander natuurschoon kijken en de tijd nemen om te kunnen genieten van de mooie omgeving in de Duitse Eifel.

 

Programma van dag tot dag

 

Dag 1:

Vanaf het verzamelpunt vertrekken we met een comfortabele minibus richting de Eifel in Duitsland waar we ongeveer drie uur later aankomen. Na aankomst in Duitsland gaan we in een van de vele Bloemweides op zoek naar Vlinders. Misschien lukt het ons om het Dambordje, Bleek blauwtje, Dwergblauwtje en de Rode Vuurvlinder te zien en te fotograferen.

Op de weides zijn ook vele bijzondere planten te zien zoals wilde Orchideeën. Zo vind je hier Bergnachtorchis, Bijenorchis en Geelgroene Wespenorchis. Naast al dat moois op de grond kijken we ook af en toe in de lucht. Er vliegen geheid vogels over zoals de Rode Wouw of de Raaf.

In de namiddag gaan we naar ons landelijk gelegen hotel in de omgeving van Monschau. Daar kan je even bijkomen van al de indrukken die de eerste dag vlinderen in de Eifel heeft achtergelaten. Er is een heerlijke lounge of je maakt een wandeling in de nabije omgeving. Na de maaltijd die we nuttigen in ons hotel maken we nog een ontspannen avondwandeling vanuit ons hotel. Na een gezamenlijk drankje zit onze eerste dag in de Eifel erop.

Doelsoorten:

Rode vuurvlinder, Blauwe vuurvlinder, Dambordje, Groot geaderd witje, Bleek blauwtje, Dwergblauwtje, Ringoogparelmoervlinder, Keizersmantel, Bergnachtorchis, Bijenorchis, Hommelorchis, Grote muggenorchis, Poppenorchis, Klein bosvogeltje.

 

 

Dag 2:

We staan vroeg op en nuttigen ons ontbijt in de kamer of in het veld. We gaan we op zoek naar de vlinders op een nieuwe locatie. Misschien lukt het om de  Zilveren maan en diverse dikkopjes zoals het Kaasjeskruiddikkopje te vinden. Na een aantal uur zoeken, genieten en fotograferen gaan we op deze schitterende locatie lunchen. Zo tussen de vele vlinders, orchideeën en het mooie landschap is dat een 5 sterren locatie.

Na de lunch vertrekken we naar de tweede locatie van deze dag. Na een kleine wandeling komen we bij de bloemweides waar we de Blauwe Vuurvlinder en Ringoogparelmoervlinder en vele andere soorten kunnen vinden.

Dan komt er helaas een eind aan deze vlindertrip. Met hopelijk een SD kaart vol met foto's en een hoofd vol met vlinders reizen we richting Nederland. Rond 18:00 uur zijn we weer op ons verzamelpunt waar een ieder zijn eigen weg kan vervolgen.

 

Doelsoorten:

Kaasjeskruiddikkopje, Aardbeivlinder, Zilveren maan, Rode vuurvlinder, Blauwe vuurvlinder, Groot geaderd witje, Dambordje, Klaverblauwtje, Heideblauwtje, Geelgroene wespenorchis, Hommelorchis, Welriekende nachtorchis, Brede wespenorchis.

 

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:

✓ Alle overnachtingen in een comfortabel hotel met alle voorzieningen
(eenpersoon toeslag € 40,00)

Alle maaltijden ter plaatse
inclusief water, frisdrank, huiswijn, tapbier

Transport vanaf verzamelpunt (NL)

✓ Begeleiding van een bekwame gids en natuurfotograaf

✓ Gebruik van optiek, documentatie

 CO2 compensatie via Trees for All

Digitaal verslag met soortenlijst na afloop

Exclusief:

Vervoer naar verzamelplaats

Alle (alcoholische) dranken en andere versnaperingen buiten de maaltijden

Lunch eerste dag

Uitgaven van persoonlijke aard

Reis en annuleringsverzekeringen

Bijdrage STO Garant € 12,00

Boekingskosten per boeking € 5,00

Praktisch

We verblijven in een hotel of een B&B met alle voorzieningen. Er zijn tweepersoonskamers beschikbaar. Er geldt een toeslag van € 40,00 voor het alleen gebruik van een tweepersoonskamer. Een kamer delen met een deelnemer van hetzelfde geslacht kan worden aangevraagd. U wordt tijdig geïnformeerd als er iemand een kamer wil delen. Houdt er rekening mee dat als het niet lukt de extra toeslag alsnog wordt berekent.

Wifi is gratis beschikbaar.

ps. we zoeken een vrouwelijke deelnemer om een kamer te delen!

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Natuurgids en natuurfotograaf. Chris heeft veel kennis opgedaan tijdens zijn vele uren struinen in de Eifel. Hij weet de plekken met de bijzondere dagvlinders en planten feilloos te vinden.

Reisbegeleider, gids en natuurfotograaf. Samen met Chris vormt Annemieke een uitstekend team om u een succesvol, leerzaam en gezellig weekend in de Eifel te laten ervaren.

STO Garant  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads.

Verzamelpunt

P+R Transferium Meerhoven
Sliffertsestraat 304
5657 AS Eindhoven

Precieze tijd wordt via de Email gecommuniceerd 10 dagen voor vertrek.
Parkeren kost ongeveer € 8,00 totaal

Deze locatie is ook goed met het OV te bereiken.

Beoordelingen

 1. Marianne d S

  Een geslaagde tocht. Leuke mensen prima hotel, mooie plekken waar we naartoe gingen. Ook leuk een speciale spontane wandeling bij zonsondergang. Aardige, goedgemutst en deskundige gidsen.

  • admin

   Mooie woorden Marianne, dankjewel. Wij vinden het fijn om te horen dat je het naar je zin hebt gehad. Groetjes Chris en Annemieke

 2. Ruud

  Begin juni vlindertrip naar de Eifel gemaakt. Geweldige tijd gehad. Chris vond alle vlinders die we wilden zien, en meer dan dat. Er was alle tijd om de natuur te beleven en te fotograferen, erg relaxed allemaal en goed geregeld. Voor drinken en eten onderweg werd goed gezorgd, en het hotel was ook top.

  • admin

   Dankjewel Ruud voor jouw review.
   Fijn om te horen dat jet geweldig vond. We hadden dan ook twee mooie dagen, gezellig gezelschap en het hotel was inderdaad top.
   Groetjes Chris en Annemieke

 3. Clements

  Op het laatste moment kreeg ik de kans met deze trip mee te gaan. Geen seconde spijt van gehad! Alles top verzorgd en met een leuke groep mensen op een heel relaxte manier genieten van de natuur en in het bijzonder de vlinders, vogels en plantjes.

Een beoordeling toevoegen