Natuurfotografie op Helgoland

Groepsexcursie op maat

 ✓Fotografiereis  ✓Broedende zeevogels  ✓Zeehonden kolonie

Een All-in fotografiereis naar Helgoland voor de kust van Duitsland. Broedende Jan van Genten, Drieteen meeuwen en fotogenieke Zeehonden staan op het programma voor deze reis. Wij regelen het vervoer, overtocht, accommodatie, maaltijden en een ervaren gids /natuurfotograaf. Alles wat u hoeft te doen is uw camera in orde maken en mee gaan op deze fantastische fotografiereis.

Datum: Te boeken in de maanden mei, juni en juli

 

 

 

Beschrijving

Zeevogels en Zeehonden fotograferen op Helgoland

✓ Groepsexcursie op maat ✓ Ervaren gids/natuurfotograaf

Datum: te boeken in de maanden mei, juni en juli

Met uw eigen groep onder begeleiding van een ervaren gids en fotograaf

Boek deze groepsexcursie ruim op tijd! De accommodaties op Helgoland zijn beperkt.

Vijf dagen lang natuurfotografie op Helgoland om de vele aanwezige broedende zeevogels en de zeehonden kolonie van zeer dichtbij te fotograferen. Een waar natuurparadijs 70 km uit de kust van Noord Duitsland. Deze natuurreis is zeer geschikt voor een groep natuurliefhebbers, natuurfotografen of een vogelwerkgroep. Boek deze tour en streep deze van je “To Do List” want dit mag je niet missen!

Helgoland

Jan van Gent
Jan van Gent

Vanuit Cuxhaven bereiken we een bijzonder stukje Duitsland, een eiland met 60 meter hoge roestkleurige kliffen en rotsen vol met broedende zeevogels en de vriendelijkste mensen. Het eiland meet 1 vierkante kilometer en telt ongeveer 1500 inwoners.  Een kenmerkend punt op het eiland is “de lange Anna” een vrijstaande rots van 50 meter hoog die uitsteekt vanuit de zee. Op het groene Oberland en de Lummenfelsen (rotsen) broeden in het seizoen zo’n 4000 vogels die zeer goed zijn te fotograferen. Er zijn goed begaanbare paden waarbij u een zeer goed zicht heeft op de aanwezige vogels zoals een grote kolonie Jan van Genten, Drieteen meeuwen, Noordse Stormvogels, Alken en Zeekoeten.

Düne

Ten noorden van Helgoland ligt een klein eiland genaamd Düne. Dit zand-eiland herbergt een grote kolonie gewone- en grijze zeehonden die lekker liggen te zonnen op de aanwezige zandstranden. Op gepaste afstand, maar dat is best dichtbij, kunt u hier prachtige foto’s maken van deze bijzondere dieren. Voor de fossiel liefhebbers kan er gezocht worden naar vuurstenen, prachtige exemplaren worden hier gevonden.

Er is dus veel variatie om uw natuurfotografie op Helgoland tot een succes te maken. Mooie vergezichten al dan niet met een zonsondergang, schitterende vogels met hun jongen en liefelijke zeezoogdieren. Tel daar de unieke lichtinval bij op (altijd mogelijkheid voor zon in de rug) en u gaat gegarandeerd naar huis met prachtige foto’s.

Programma

Dag 1

Vanuit Utrecht rijden we in vier uur tijd, in een comfortabele minibus richting Cuxhaven (Duitsland). Daar checken we in bij ons hotel met ontbijt voor 1 nacht. In de buurt van de haven kunnen we al wat vogels fotograferen. Zo komen we alvast in de stemming. In de buurt van het hotel kunnen we een keuze maken uit verschillende restaurants voor het diner.

Dag 2

Na het ontbijt en uitcheck begeven we ons naar de haven. Daar stappen we op de fast ferry richting Helgoland. Op de ferry is er genoeg gelegenheid om te lunchen. In ongeveer 1,5 uur tijd zijn we aangekomen op het eiland waar we kunnen inchecken in ons hotel wat gelegen is in het Unterland. Hier zijn ook de winkeltjes, restaurants en bars te vinden. De rest van de dag gaan we besteden om de zeevogels te fotograferen die zich bevinden op de rotsen en kliffen. Met gunstige weersomstandigheden blijven we tot de zonsondergang op deze schitterende plek. De avond na de maaltijd kunt u naar eigen wens invullen.

Dag 3

Deze dag besteden we geheel aan het fotograferen op het eiland Düne . Na het ontbijt stappen we op de watertaxi richting het kleine eiland en daar zullen we ook ons lunchpakket nuttigen. In de namiddag zijn we weer terug op Helgoland waar we nog wat kunnen rondsnuffelen. Er landen nog wel eens  bijzondere vogels op het eiland, uw gids zal de recente waarnemingen in de gaten houden.

Dag 4

Na een heerlijk ontbijt gaan we vandaag bij de kliffen en rotsen de aanwezige Jan van Genten, Drieteen meeuwen en andere zeevogels fotograferen. Zet een petje op! Er kan wel eens een vogelflatsch naar beneden komen. Zo dichtbij komt u bij de vogels zonder ze te verstoren, een buitenkans om prachtige platen te schieten. Na de lunch is een mooie wandeling over het eiland een goede optie. We kijken en fotograferen wat we tegenkomen, door de beperkte omvang van het eiland is de natuur altijd dichtbij. Prachtige foto’s van duinen, de zee, de vogels en andere fotografische mogelijkheden liggen in het verschiet.

Dag 5

Onze laatste dag voor Natuurfotografie op Helgoland. Na ontbijt en uitcheck kunnen we tot in de middag ons bezig houden met fotograferen. We kunnen nog een keer naar het eiland Düne gaan om de zeehondenkolonie te fotograferen en/of we maken nog een wandeling over Helgoland. En ook de zeevogels zijn er nog om die laatste perfecte foto te maken. We lunchen gezamenlijk en begeven ons in de namiddag richting de haven om daar de fast ferry richting Cuxhaven te nemen.

Rond vier uur zijn we weer op het vaste land en kunnen we aan de terugreis naar Utrecht beginnen. Onderweg maken we een stop om in een wegrestaurant te kunnen dineren (eigen kosten). We zijn dan rond 21:30 weer in Utrecht (verzamelpunt).

NB: Bovenstaand programma is niet bindend en kan door (weers)omstandigheden worden aangepast.

Praktisch

Deze Natuurfotografie op Helgoland tour is voor zowel de beginnende als de gevorderde natuurfotograaf geschikt. Ook is basiskennis van vogels voldoende voor deze tour. Uw Nederlandstalige gids/ vogelaar/ hobby natuurfotograaf kan u met raad en advies bijstaan.

Lunchen doen we “in het veld” en wordt door uw gids geregeld. Diners zijn in een van de vele restaurants op het eiland. Helgoland is een Taxfree eiland voor mensen die nog wat willen shoppen. Om alvast in de stemming te komen kunt u op deze virtuele tour de eilanden rondkijken virtuele tour

De hotelovernachtingen zijn in twee middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer, inclusief ontbijt. Er geldt een extra toeslag voor het gebruik van een eenpersoonskamer. Ook is er de mogelijkheid om op het eiland een huis te huren. Alles is op basis van beschikbaarheid.

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Heen en terugreis van Utrecht naar Cuxhaven (Duitsland) in een comfortabele minibus
 • 1 overnachting in een middenklasse hotel met ontbijt in Cuxhaven
 • Overtochten met de Fast ferry van Cuxhaven naar Helgoland en terug
 • 3 overnachtingen in een middenklasse hotel met ontbijt of een huis op Helgoland
 • 1 x overtocht van en naar eiland Düne
 • Lunchpakket (niet op dag 1 en dag 2)
 • Diners (niet op dag 5) inclusief water, fris, tapbier en huiswijn tijdens de maaltijd
 • Nederlandstalige ervaren gids/natuurfotograaf
 • Gezamenlijk gebruik van Optiek
 • Gezamenlijk gebruik van Vogeldocumentatie
 • Digitaal verslag met een soortenlijst en foto’s na afloop
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt (Utrecht)
 • Lunch dag 1 en dag 2
 • Diner dag 5
 • Alle (alcoholische) dranken en andere versnaperingen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annulering verzekeringen
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads

Gids Chris de Nooijer

Chris de NooijerUw gids Chris is een ervaren vogelaar en natuurfotograaf. Hij zal u met veel passie en enthousiasme begeleiden met deze tour Natuurfotografie op Helgoland. Chris bestudeert al vele jaren vogels en is daarbij zeer geïnteresseerd in zeevogels en hun migratie in het bijzonder. Hij is dus de juiste persoon om u een soortenrijke en leerzame meerdaagse tour te geven.
Ook op het gebied van natuurfotografie, wat hij zelf hobbymatig al vele jaren beoefent, kan hij u met advies bijstaan.
Hij kijkt ernaar uit om met u samen een onvergetelijke natuurbeleving te beleven.

 

Wat kunt u meenemen

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Pas uw kleding aan gelang de weersverwachting (zon, regen, kou)
 • Neem eventueel waterdichte kleding mee
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier
 • Al uw foto gear (denk aan opladers en extra SD kaarten)
 • Eten en drinken voor onderweg

Verzamelpunt

We verzamelen bij:
P+R Sciencepark
Universiteitsweg
3584 CT Utrecht

Tijd word via de mail gecommuniceerd

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Natuurfotografie op Helgoland” te beoordelen