Natuurfotografie op Helgoland

875,00

Jan van Genten en Zeehonden fotograferen

Begeleiding van twee ervaren natuurfotografen
De kans om broedende zeevogels zonder verstoring te fotograferen
Zeehonden kolonie op het eiland Düne
Geschikt voor beginnende en gevorderde natuurfotografen
Vervoer vanuit Nederland, verblijf en maaltijden inclusief!

Datum: 31-05-2023 t/m 04-06-2023

 

 

 

Uitverkocht

Beschrijving

 

Zeevogels en Zeehonden fotograferen op Helgoland

Prijs vanaf € 875,00 p.p. 

Vertrekdatum:
31-5-2023 t/m 4-6-2023

Deelnemersaantal: Minimaal 4 personen - maximaal 8 personen

Wat gaan we doen?

Dit is jouw kans om de vele broedende zeevogels en de zeehonden kolonie van zéér dichtbij te fotograferen. Op een waar natuurparadijs 70 km uit de kust van Noord Duitsland. Natuurfotografie op Helgoland geeft je de mogelijkheid om droomplaten te maken van onder andere Jan van Genten, Drieteen meeuwen en Noordse stormvogels. Deze fotografiereis is zéér geschikt voor beginnende en gevorderde natuurfotografen en  vogelliefhebbers. Boek deze fotografiereis naar Helgoland en streep deze van je "Bucket List" want dít wil je niet missen!

Helgoland

Vanuit Cuxhaven bereiken we een bijzonder stukje Duitsland. Een eiland met 60 meter hoge roestkleurige kliffen en rotsen vol met broedende zeevogels en de vriendelijkste mensen. Het eiland meet 1 vierkante kilometer en telt ongeveer 1500 inwoners.  Een kenmerkend punt op het eiland is "de lange Anna" een vrijstaande rots van 50 meter hoog die uitsteekt vanuit de zee. Op het groene Oberland en de Lummenfelsen (rotsen) broeden in het seizoen zo'n 4000 vogels die zeer goed zijn te fotograferen. Er zijn goed begaanbare paden waarbij we een zeer goed zicht hebben op de aanwezige vogels. Soorten zoals een grote kolonie Jan van Genten, Drieteen meeuwen, Noordse Stormvogels, Alken en Zeekoeten.

Düne

Ten noorden van Helgoland ligt een klein eiland genaamd Düne. Dit zand-eiland herbergt een grote kolonie gewone- en grijze zeehonden die lekker liggen te zonnen op de aanwezige zandstranden. Op gepaste afstand, maar dat is best dichtbij, kunnen we hier prachtige foto's maken van deze bijzondere dieren. Voor de fossiel liefhebbers kan er gezocht worden naar vuurstenen, prachtige exemplaren worden hier gevonden.

Er is dus veel variatie om deze fotografiereis; natuurfotografie op Helgoland tot een succes te maken. Mooie vergezichten al dan niet mét een zonsondergang. Schitterende vogels mét hun jongen en de aandoenlijke zeezoogdieren. Tel daar de unieke lichtinval bij op (altijd mogelijkheid voor zon in de rug) en je gaat gegarandeerd naar huis met prachtige foto's.

 

Waarom met Goldcrest Nature Tours naar Helgoland?

Helgoland is voor vele van ons goed zelf te bereiken. En er is de nodige documentatie geschreven over waar en hoe je vogels kan vinden. Waarom loont het dan toch om deze fotografiereis met Goldcrest Nature Tours te ondernemen? Daar kunnen wij heel kort over zijn; DE GIDS/VOGELAAR/NATUURFOTOGRAAF Chris de Nooijer  die deze fotografiereis zal begeleiden.

Vogels zien en horen is een, maar probeer de soorten dan ook maar eens op naam te brengen. Uw Goldcrest Nature Tours gids is een zeer bekwame natuurgids en vogelaar. Met veel ervaring in vogelmigratie herkent hij snel geluiden en silhouetten van vogels. Met de extra informatie over vogelsoorten brengt u ook uw vogelkennis naar een hoger niveau. Zijn ervaring met vogelfotografie komt goed van pas deze fotografiereis. Vliegende vogels fotograferen is niet gemakkelijk, maar met de juiste instellingen kom je een heel eind. Chris helpt waar nodig en geeft handige tips.

Chris is bekent op Helgoland. En weet feilloos de locaties te vinden om de soorten te kunnen waarnemen en het beste te kunnen fotograferen. Zo kom jij met mooie foto's thuis.

En dan is het natuurlijk ook erg gezellig om met een groepje gelijkgestemden op pad te zijn. Het zien van mooie en bijzondere soorten is leuk om te kunnen delen. Goldcrest Nature Tours vindt de natuurbeleving belangrijk, dit is waarom wij ook naar ander natuurschoon kijken en de tijd nemen om te kunnen genieten van de mooie omgeving.

 

Reisprogramma

  • Dag 1: Een reisdag naar Cuxhaven-hotel voor 1 nacht
  • Dag 2: Overtocht naar Helgoland- fotografie dag
  • Dag 3: Fotografie dag Düne en Helgoland
  • Dag 4: Fotografie dag Helgoland
  • Dag 5: Overtocht naar Cuxhaven-reisdag naar Nederland

 

Programma van dag tot dag

Dag 1:

Vanuit Utrecht rijden we in vier uur tijd, in een comfortabele minibus richting Cuxhaven (Duitsland). Daar checken we in bij ons hotel met ontbijt voor 1 nacht. In de buurt van de haven kunnen we al wat vogels fotograferen. Zo komen we alvast in de stemming. In de buurt van het hotel kunnen we een keuze maken uit verschillende restaurants voor het diner.

Dag 2

Na het ontbijt en uitcheck begeven we ons naar de haven. Daar stappen we op de fast ferry richting Helgoland. Op de ferry is er genoeg gelegenheid om te lunchen. In ongeveer 1,5 uur tijd zijn we aangekomen op het eiland waar we kunnen inchecken in ons hotel wat gelegen is in het Unterland. Hier zijn ook de winkeltjes, restaurants en bars te vinden. De rest van de dag gaan we besteden om de zeevogels te fotograferen die zich bevinden op de rotsen en kliffen. Met gunstige weersomstandigheden blijven we tot de zonsondergang op deze schitterende plek.

Dag 3

Deze dag besteden we geheel aan het fotograferen op het eiland Düne . Na het ontbijt stappen we op de watertaxi richting het kleine eiland en daar zullen we ook ons lunchpakket nuttigen. In de namiddag zijn we weer terug op Helgoland waar we nog wat kunnen rondsnuffelen. Er landen nog wel eens  bijzondere vogels op het eiland, uw gids zal de recente waarnemingen in de gaten houden. Natuurlijk gaan we weer langs de kliffen om mooie foto's te kunnen maken.

Dag 4

Na een heerlijk ontbijt gaan we vandaag bij de kliffen en rotsen de aanwezige Jan van Genten, Drieteen meeuwen en andere zeevogels fotograferen. Zet een petje op! Er kan wel eens een vogelflatsch naar beneden komen. Zo dichtbij kom je bij de vogels zonder ze te verstoren, een buitenkans om prachtige platen te schieten. Na de lunch is een mooie wandeling over het eiland een goede optie. We kijken en fotograferen wat we tegenkomen, door de beperkte omvang van het eiland is de natuur altijd dichtbij. Prachtige foto's van duinen, de zee, de vogels en andere fotografische mogelijkheden liggen in het verschiet.

Dag 5

Onze laatste dag voor Natuurfotografie op Helgoland. Na ontbijt en uitcheck kunnen we tot in de middag ons bezig houden met fotograferen. We kunnen nog een keer naar het eiland Düne gaan om de zeehondenkolonie te fotograferen en/of we maken nog een wandeling over Helgoland. En ook de zeevogels zijn er nog om die laatste perfecte foto te maken. We lunchen gezamenlijk en begeven ons in de namiddag richting de haven om daar de fast ferry richting Cuxhaven te nemen.

Rond vier uur zijn we weer op het vaste land en kunnen we aan de terugreis naar Utrecht beginnen. Onderweg maken we een stop om in een wegrestaurant te kunnen dineren (eigen kosten). We zijn dan rond 21:30 weer in Utrecht (verzamelpunt).


NB: Bovenstaand programma is niet bindend en kan door (weers)omstandigheden of redenen van organisatorische aard worden aangepast.

Doelsoorten:

Jan van Gent, Noordse stormvogel, Drieteenmeeuw, Alk, Zeekoet, Eider, Grijze zeehond, Gewone zeehond

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:

✓ Alle overnachtingen in een comfortabel hotel
(eenpersoon toeslag € 150,00)

Alle maaltijden ter plaatse
inclusief water, frisdrank, huiswijn, tapbier

✓ Vervoer vanaf Utrecht - Cuxhaven - Utrecht met minibus

✓ Begeleiding van een bekwame gids/vogelaar

Begeleiding en workshop natuur- en vogelfotografie

 Overtochten ferry's

Gebruik van optiek en documentatie

✓ Digitale soortenlijst en foto's na afloop

✓ CO2 compensatie via Trees for All

 

Exclusief:

− Maaltijden tijdens de heen en terugreis
− 
Alle (alcoholische) dranken en andere versnaperingen buiten de maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
− Reis- en annuleringsverzekeringen
− Bijdrage STO Garant (€ 12,00)

 

Praktisch

De overnachtingen vinden plaats in een hotel in Cuxhaven (1 nacht) en op Helgoland (3 nachten) . De kamers hebben alle voorzieningen. Er geldt een extra toeslag voor eenpersoonsgebruik van een kamer van € 150,00. Alleen reizende deelnemers kunnen ook een tweepersoonskamer delen (hetzelfde geslacht). Je wordt tijdig geïnformeerd als er een deelnemer wil delen, houdt er rekening mee dat dit niet altijd lukt en er een extra toeslag bijkomt. Je kunt deze voorkeuren aangeven op het boekingsformulier.

Meer informatie vindt je in onze Reisvoorwaarden

Wifi is gratis beschikbaar.

Wil je jouw verblijf verlengen? Informeer naar de mogelijkheden.

Gids en reisbegeleider tijdens deze natuurreis

Klik op de naam ↓

Natuurgids, vogelaar en natuurfotograaf. Chris kan met veel passie en enthousiasme vertellen over de vogels en zeehonden. Als ervaren natuurfotograaf en specialist in vogelfotografie kan hij helpen om topplaten te maken op Helgoland.

Reisbegeleider, gids en natuurfotograaf. Annemieke zal alles regelen tijdens deze fotografiereis. Als ervaren natuurfotograaf kan ze helpen om de juiste instellingen te vinden.

Verzamelpunt

P+R Sciencepark
Universiteitsweg
3584 CT Utrecht

Precieze tijd wordt via de email gecommuniceerd twee weken voor vertrek.

STO Garant  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
https://sto-garant.nl/downloads.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Natuurfotografie op Helgoland” te beoordelen