Notenkraker in de Belgische Ardennen

295,00

Natuurbeleving in een bosrijk landschap

2 dagen/1 nacht ✓All in ✓ vervoer met minibus ✓ervaren gids

Twee dagen op zoek naar de Notenkraker in de Belgische Ardennen rondom het dorp Wanne. Diverse bosvogels ,Waterspreeuw, Grote Gele Kwikstaart en Rode Wouw behoren tot de mogelijkheden. Ook gaan we in de schemering  op zoek gaan naar de Ruigpootuil en maken we kans op een ontmoeting met een Das. We maken heerlijke wandelingen door de bossen in de Belgische Ardennen. Vervoer, accommodatie, maaltijden en een enthousiaste bekwame gids zijn voor u geregeld. Boek nu deze mooie najaars trip!

Datum: 25-09-2021 t/m 26-09-2021 Vol

Uitverkocht

Artikelnummer: N-BA-1 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Notenkraker in de Belgische Ardennen

Tweedaagse tour  € 295,00 p.p. extra toeslag 1 persoonskamer € 45,00

Datum: 25-09-2021 t/m 26-09-2021

Vervoer met een comfortabele minibus, 1 overnachting in een middelklasse hotel met ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner

Minimaal 4 personen, maximaal 8 personen

Ransuil
Ransuil

De Notenkraker in de Belgische Ardennen is een tweedaagse tour. We gaan op zoek naar de Notenkrakers en andere vogelsoorten van het bos. Zo zullen naast de Notenkrakers ook de spechten aan bod komen, en houden we de lucht in de gaten voor een overvliegende Rode Wouw en Visarend. In de avond gaan we proberen om de aanwezige uilensoorten te horen, iedere soort uil maakt specifieke geluiden. Uw gids is een expert in vogelgeluiden wat hierbij zeer goed van pas komt.

Het natuurgebied rondom Wanne

Het gebied rondom het plaatsje Wanne ligt in de Belgische Ardennen en is uiteraard zeer bosrijk. Door de grote hoeveelheid Hazelaars en ander loofbomen zijn hier veel Notenkrakers te vinden. De bossen bieden natuurlijk veel meer natuurschoon wat we zeker zullen ontdekken tijdens onze wandelingen. Wanne is een mooi dorp en een deelgemeente van Trois-Points, in de winter kan hier goed geskied worden. Nu beginnen de eerste herfstkleuren door te komen en ruikt het bos al helemaal naar die typische herfstbosgeur. Een heerlijk weekend om tot rust te komen en je op te laden. Deze omgeving in de Belgische Ardennen bevat veel leuke kleine plaatsjes waar we misschien in de namiddag nog een gezellig terras kunnen aandoen.

De Notenkraker

Helaas worden ze in Nederland maar zelden gezien, maar in de Belgische Ardennen zitten er gelukkig best veel. Zijn naam geeft het al weg,

Kleine bonte specht
Kleine bonte specht

het is een vogel die gespecialiseerd is in het kraken en eten van noten. Zijn voorkeur gaat uit naar de noten van de Hazelaar.
De hazelnoten verstopt hij in de bodem om een voorraad voor de barre wintermaanden aan te leggen.
Dit is precies wat ze in deze periode doen en daardoor kunnen we deze schuwe vogels nu goed waarnemen.

 

Dag 1

Vanaf het verzamelpunt rijden we gezamenlijk in een comfortabele minibus richting de Belgische Ardennen. In het gebied aangekomen gaan we gelijk op zoek naar de Notenkraker, hopelijk zien we ze regelmatig overvliegen met hun voorraad hazelnoten. We maken ook kans op andere leuke soorten als Rode Wouw, Grauwe vliegenvanger, Boompieper, Kleine Barmsijs, Kuifmees, Grote Lijster, Kramsvogel en Spechten. Zo komen hier de Zwarte specht, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Grote bonte specht en Groene specht voor.

Das
Europese Das

Na ruim de tijd te hebben genomen in de bossen gaan we inchecken in ons hotel in Vielsalm om daarna in het gezellige stadje te gaan dineren. In de avond willen we nog van de mogelijkheid gebruik maken om Uilen zoals Bosuil, Ruigpootuil en Ransuil te horen in een nabijgelegen gebied. In de avondschemering maken we ook nog kans om zoogdieren als Das, Wild Zwijn, Wilde kat en Edelhert waar te nemen.

Dag 2

Na het ontbijt checken we uit en gaan we richting een natuurstuk  met een kabelende beek op zoek naar de Roodbuikwaterspreeuw en Grote gele kwikstaart. Dit prachtige bos is natuurlijk ook een prima leefgebied voor verschillende soorten spechten, Taigaboomkruiper, Kruisbek, Sijs, Goudvink, Zwarte mees en Glanskop. Na de lunch zullen we proberen de Notenkraker nogmaals te zien om de fotografen onder ons de kans te geven om nog meer mooie foto’s te maken. In de middag rijden we terug naar Nederland alwaar we bij het verzamelpunt terug kunnen kijken op een fantastisch weekend in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen.

Praktisch

We verblijven in een middenklasse hotel met ontbijt. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en toilet. U kunt gratis gebruik maken van de saunafaciliteiten. Er zijn tweepersoonskamers en eenpersoonskamers (+ toeslag € 45,00). Als een eenpersoonskamer niet beschikbaar is plaatsen we alleenreizende deelnemers samen(hetzelfde geslacht) in een tweepersoonskamer met losse bedden (wij informeren u daarover voor definitieve boeking). Heeft u dieetwensen dan kunt u dit bij uw boeking doorgeven. Er is een gezellige bar aanwezig en het hotel is prachtig gelegen bij het Lac des Doyards. Logo Trees for All

 

Wat is inbegrepen

Inclusief:
 • Vervoer met een comfortabele minibus vanaf verzamelpunt
 • 1 overnachting in een middelklasse hotel met ontbijt (toeslag eenpersoonskamer + €45,00)
 • Koffie en thee met een koek
 • Picknicklunch dag 2
 • Diner (drankjes tijdens diner: frisdrank, water, huiswijn, tapbier)
 • Ervaren Nederlandstalige gids met veel kennis van vogels
 • Gebruik van telescoop
 • Gebruik van vogeldocumentatie
 • Digitaal verslag met een soortenlijst en foto’s
 • CO2 compensatie via Trees for All
Exclusief:
 • Vervoer naar verzamelpunt
 • Alle (alcoholische) drankjes buiten het diner
 • Lunch dag 1
 • Extra uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annulering verzekering
 • Bijdrage (€12,00) STO Garant

STO GarantDit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
www.sto-garant.nl/downloads.

Uw Gids: Chris de Nooijer

Chris de Nooijer gids Goldcrest Nature ToursChris is een ervaren vogelaar en natuurliefhebber in hart en nieren. Hij zal u met veel passie en enthousiasme meenemen op uw vogelexcursie. Met zijn scherpe zicht en gehoor ontgaat hem vrijwel niets wat resulteert in een interessante  lijst met soorten. Ook zijn kennis over vogels  wil hij graag met u delen. Chris zal nauwlettend in de gaten houden waar bijzondere soorten worden waargenomen zodat hij deze misschien kan inpassen in het programma.

Als hobbymatig natuurfotograaf heeft hij al veel ervaring opgedaan, hij kan u met raad en daad bijstaan om mooie foto’s te maken.

Wat kunt u meenemen


De wandelingen zijn niet zwaar maar het terrein is heuvelachtig en soms onverhard. We laten ons niet tegenhouden door wat mindere weersomstandigheden zoals wat regen en wind.

 • Goede wandelschoenen
 • Makkelijk zittende (outdoor) kleding
 • Water en winddichte kleding
 • Een verrekijker vergroot het kijkplezier

Verzamelpunt

P+R Transferium Meerhoven
Sliffertsestraat 304
5657 AS Eindhoven

Kosten € 8,00

Tijd wordt nog gecommuniceerd via de e-mail

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Notenkraker in de Belgische Ardennen” te beoordelen